Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 724
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 135
Във фейсбук прочетох, че е сестра на починалата му баба (съпругата на дядото).

# 136
Не е много редно да споделяме такава лична информация за детето - дата на раждане, имена... Все пак това е едно невинно дете, което няма и представа, че вече личните му данни са оповестени и се коментират от непознати в интернет. Нека да имаме уважение, а не да се държим като папараци.

# 137
Съгласна съм с горния пост. Много рязко нахлуване в личното пространство се получава. Едно е да участват в предаване, където така или иначе им се налага да споделят много лични неща, друго е до девето коляно да се разнищват лели, баби, рождени дни и всякаква лична информация. Не забравяйте,  че има и неброжелатели. Може да не са болшинство, но се целят точно в такива уязвими групи. За помощ е достатъчно да се споделят банкови сметки и то след съгласие на дядото.

# 138
Да, наистина е деликатна тема. Предполагам, че в момента са буквално атакувани от всякакви предположения за помощ. Сигурна съм, че много хора са се втурнали и на място да посещават адрес , за да даряват. А телефонът на дадото вероятно не спира за звънни. Във фб групата прочетох, че поне 5 човека са му предложили безплатно настаняване за море през лятото . Което е чудесно наистина, но като няма една централизирана организация, може да се окаже доста обременително в някакъв момент.
Все пак, позитивите ще са повече от негативите. Поне в битов план ще имат нормална среда и някакво спокойствие в близко бъдеще.

# 139
Репортаж от тези дни в семейството на дядо Пламен и Мартинчо
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sled-brigada-nov-d … GZPeBCh8rvE8Mta5Q

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:50 от #RAngelova

# 140
  • София
Гледах репортажа сутринта. Къщата изглежда сякаш сега е направен ремонта - подредена, чиста. Личи си, че дядо Пламен се грижи много добре за дома, поддържа всичко, което са направили бригадата и учи на същото Марти. Искрено се възхищавам на този човек! И аз ще изчакам с помощта.

# 141
  • SF
И кое му е нередното? Не е задължително социалните да се намесват. При неизвестен и починал родител, е достатъчно и само настойнически съвет.
Защо ми задаваш този въпрос? Няма нередно. Написала съм точно обратното.

# 142
Гледах репортажа сутринта. Къщата изглежда сякаш сега е направен ремонта - подредена, чиста. Личи си, че дядо Пламен се грижи много добре за дома, поддържа всичко, което са направили бригадата и учи на същото Марти. Искрено се възхищавам на този човек! И аз ще изчакам с помощта.

Предполагаше се, че ще е така, защото и в предишното състояние всичко си беше подреденичко и чисто, въпреки крайната нужда от ремонт. А не е като да не сме виждали коптори, в които отиват да ремонтират.

# 143
Здравейте, мили момичета! Радвам се, че намерих темата Hug Много ме трогнаха дядо Пламен и Марти, помогнах с малка сума в сметката на дядо Пламен, но бих искала и след време като се позабрави историята отново да съдействам. Нямам времето да следя постоянно темата, така че ако организирате нещо повече за тях, пишете ми ЛС Hug Ще се радвам да се включа. Марти е прекрасно слънчице, дано повече няма лоши дни за него.

# 144
Съчувствам на доста семейства и дечица, както и се опитвам да помагам, когато мога, но този епизод просто ме разтърси и сълзите не спират. Единствено се моля дядото да е жив и здрав още много дълги години, защото Марти има нужда от него, а не му е останал никой друг на този свят. Толкова чисто, умно и хубаво детенце, защо му е отредена тази съдба? Толкова ми е тъжно…
Аз също бих помогнала на следващ етап. Сигурна съм, че сега си имат всичко - от храна до тигани, от обувки до козметика. Абсолютно не са нужни никакви вещи, а само пари. Ще се радвам, ако след време напомните за дядо Пламен и Марти, за да дарим, защото с всеки следващ епизод, ще позабравяме този.

# 145
Мария трябва да направи фондация. Много хора ще се включват непрекъснато и дейността ще се разшири.

# 146
Даваха интервю с Мария и Марти по сутрешния блок на бтв. Призоваха, кайто иска да помогне, да го направи с пари, защото с материална помощ са затрупани. ( явно се има предвид храни, дрехи и т.н., макар че за мен материална и финансова помощ са едно и също, но приемам, че водещия просто те се изказа коректно)

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 09:55 от caprice

# 147
  • SF
Това имах предвид като се пошегувах с подаръците. Да не стане отново стаи-склад за тостери, тигани и комплекти тенджери. А те само дядо и внуче - колко ли пък тенджери от плитка до дълбока да им трябват и за него колко училищни пособия с комплекти несесери. Ще има дядото да раздава благодарности на  селото.

# 148
Парите също са материална помощ, но явно тук се има предвид друго. Винаги дарявам с пари. Просто с тях можеш да си купиш всичко. Сигурна съм, че Марти е затрупан с хиляди играчки и колкото и да си мислим, че можем да му подарим нещо различно, това не е така. И е много вероятно нашата материална помощ да бъде затрупана някъде или подарена на друг. И в случая става излишна. Ако наистина искате да помогнете на някой - най-добре с пари.

# 149
Пари, но и внимание , среда - това е , от което детето има нужда. На мен затова ми стана адски мъчно. Как ще отиде това дете на тренировка, на рожден ден на съученици , някакви извънкласни занимания. И най-важното -емоционална подкрепа при израстването …Дядото е съвсем друго поколение , живеят на село. Дано имат все пак някакви роднини или близки съседи. Няма как напълно непознати хора да се натрапват и да заместят е съвест вената среда, от която детето има нужда . Но хората са добри, сигурно ще продължат да помагат, не само материално.

Общи условия

Активация на акаунт