Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 688
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 1 590
Не го гледах в събота, че забравих за предаването. Сега си пуснах началото. Как не я е срам тази 36-годишна... бамбина, да рони сълзи уж за болната си майка, а накрая да каже: тя много ни помага, добре че е тя. Вместо тя да помага на възрастните си родители, се обесила на врата на болната си майка и на мъжа й, който ходи на две работи, че и на самодеен театър го влачи. Здрава, права жена, а чака някой да й помага. Дори и баницата, която сервира на малкото и баща му, беше направена от бабата. Млади, здрави хора, а в каква мизерия живеят. Тази не само, че не работи, но и вкъщи е оставила всичко на майка й. Страшно нагла, неприятна жена. Къде е драмата при това семейство, не видях. Освен, че от поемане на ангажиментите на дъщерята, бабата няма време да прави кризи. Смее ли да се отпусне жената.

# 1 591
Мене много ме дразни, когато хората казват моя дом. Аз винаги съм наричала "нашия дом". Жената през цялото време го наричаше моят дом.
Иначе и друг път съм си мислел, че може да оставят за семействата някакво помещение сами да си направят. В случая гара може да стане спалня за някой, реално един картон да го запечата и боя. Аз пак ще се изкажа Joy ама в подобна ситуация сама ще си го наредя и ще ударя една боя. На 37г. съм за протокола, финансово мога да си позволя ремонт, ама преди 2 години сама си донаправих две помещения, че ми писна пт майстори Joy
Всичко е въпрос на организация.
ПП познавам хора, които живеят в кочина. Ми кофти жилище ти убива желанието за живот дето се казва, а ако нямаш мотивация да го оправиш.. става още по-зле.

# 1 592
'Ич не им пречи на тия мърльовци къде живеят...ако ме питате. Харесва си им в кочинката....да се въргалят.
Същността им е такава...това знаят..това са виждали...така живеят без грам да се трогват.

Интересно кой е писал на предаването за тях...те сами или приятел...но той приятелят ще е бил накаран от тях, като се замисля

Абе нечистоплътни хора. Не само физически..но и духовно. No Mouth

# 1 593
Понякога се чудя какви хора кандидатстват, че между всички избират такива, които от мързел са се докарали на това дередже. Тя от 10 години живее с мъж там, семейство прави, деца ражда, но това не е на 10 години, това е на 50 години жилище и през тези години не е било пипвано. Отвън хубава двуетажна къща, а те в две стаи сврени и в пълна мизерия. И този мъж дето е отишъл да живее там в тези условия от колиба ли идва? Четирима възрастни за десет години нищо не са направили, за за подобрят условията си на живот.

# 1 594
Наистина ли е толкова млада жената?

# 1 595
Всичко сте казали, наистина много неприятни хора, мързеливи и мърляви. Това което мен много ме подразни също бяха фалшивите захаросани диалози - голямото дете му казват да викне малкото за закуска и то едно фалшиво казва - добре, после Митеее, Митенцееее време е за закускааааа. Мързеланата и мъжа и пият кафе - хайде да тръгваме че закъсняваме и тя "добре". Толкова фейк бяха всичките тия сладникави реплики, все ми е на акъла че така си говорят и голямото дете така сладни на малкото с Митенцееее. А да кажа и че съм възмутена тая жена защо на 36 изглежда така и са запуснали и голямото дете да има вече проблем с кг само на 8 год.
Потрес бяха цялото семейство и категорично за мен не заслужаваха помощта на бригадата.

# 1 596
Ниско интелигентни са .... за това !
Не казвам да са образовани..не.
Видно е, че интелект липсва.

# 1 597
Децата във всеки дом заслужават нормални условия. Та те са на 5 и на 8, какво са видели? Голямото момченце се разрева като си видя коридора обновен. За първи път имат стая и свои легла. Екзистенциален минимум е едно дете да има собствено легло, бельо, място за дрехите, играчките и за учене. Не е задължително да има собствена стая, но собствено кътче - да. А то голямото спи на едно легло с баба си, малкото - с майка си. Тези родители да бяха преградили коридора откъм прозореца и до вратата към гаража и щяха да съберат там двуетажно легло, двукрилен гардероб и малко компютърно бюро. Колкото и да миниатюрна стаичката, щяха да има собствена площ 2,10-2,20/2,5 метра. В преходната част може килимче за игра и етажерка за играчките им например. Или да се направи като кухненски бокс, а в голямата стая да спят родителите и да сложат нормална маса за хранене, т.е да е дневна-спалня за младите, а тяхната спалня - стая за бабата и дядото. И никой на никого няма да пречи като преминава. А сега какво - бабата и дядото може да искат да си легнат в 10, а на детето да му се приходи до тоалетна в 2 през нощта. Сутринта мъжът ще иска да пие кафе преди да отиде на работа, бабата и дядото ще трябва да са станали и облечени вече.

# 1 598
Ниско интелигентни са .... за това !
Не казвам да са образовани..не.
Видно е, че интелект липсва.
Ами явно мързелът е заел мястото за интелект.

# 1 599
  • София
Аз мисля, че зетя не иска "да им работи". Хем е заврян зет, хем на "чуждо"  не иска да дава пари и труд.
Кофти. Дано поне сега поддържат нещо.  И аз не разбрах, защо майката не работи.

# 1 600
Като не иска на чуждо да си води жената и децата на свое. Не го разбирам това - да живееш като скот, за да не се минеш. Ама той децата си минава така.

# 1 601
  • София
Така е, но... манталитет.

# 1 602
И аз съм на мнение, че става ли въпрос за децата няма мое, няма твое.

# 1 603
Само десет минути гледах в началото, но неприятно впечатление ми направи бащата. "Като се роди големият, на 08.03., си казах, че вече няма нужда да купувам букет на Дидка, на жена ми. А малкият, Митко, той ми е слабост, моята опора е той". И очите му греят като говори за Митко. Как ли се е почувствало голямото, гледайки предаването и чувайки това?

# 1 604
Едно момче от Мусагеница организира кампания по Коледа за някакво семейство в нужда, пак голяма трагедия с болна майка на легло и две деца, аз също се включих. Той самият няма фондация, всичко прави сам на доброволни начала и беше събрал около 10 Хил лева. С тези пари им купува храна, плаша сметки, грижи се за най-най необходимото. Жилището им било повече от трагично и се е свързал с бригадата, защото няма как той сам да организира цялостен ремонт , а частично нямало смисъл, дори и уреди да се купуват, защото всичко е пълен леж  ( включително и елинсталацията). Та миналата седмица са били на оглед, дано ги одобрят и гледаме в следващия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт