Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 716
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 1 575
А видяхте ли дядото какво изкоментира :"Аз досега все с обувките влизах в стаята си ,ама сега ще трябва да се променя" Nerd

# 1 576
  • София /Абсурдистан
Е то е ясно, че са си живели мърляво, ама дано сега да опитат да пазят.
Преди ремонта вратата на банята беше счупена отдолу, все едно изгризана.

# 1 577
Това помещение, което повече на широк коридор прилича имаше две врати - едната до кухненските шкафове на тясната страна и една на дългата страна между леглото и масата. В това помещение няма как да седнат дори четиримата, какво остана за шестима, но с това разполагат. Вратата, която разделя визуално на две части помещението накъде води не разбрах, но някъде там може да се прегради леко. То дори място за гардероб или скрин нямат хората. Стаята на децата трябваше да остане за кухня, беше една идея по-широка май. А с тези изолации изядоха по 5-10 см на стена. При такава малко пространство, я отвън къщата изглеждаше доста голяма, за мен беше грешка да се отделя най-голямата стая за детска. Предвид обаче кочината, в която живееха един върху друг, стана доста добре.
И само за сравнение - няколко години работих в едно малко смесено село. Влязох във всяка ромска къща, в която имаше деца на ученическа възраст. Поне в половината живееха майка с две деца. Бяха чисти, постлани с черги, леглата - пружинени, но с опънати чисти и здрави одеала, във всяка къща беше прибрано, подредено и държаха да седна, да ме почерпят лимонада и бонбони и да си поговорим малко, а аз отивах да събера заявления за занималня.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 23:44 от Mama Ru

# 1 578
Много странен избор на семейство за помощ, и още по-странен избор за разпределение на помещенията. Никаква логика не видях… най-голямата стая трябваше да стане на кухня, и с шкафове да направят “преграда”, и да обособят спалня за майката и бащата. Тая жена ще готви и прочие. Бабата и дядото трябваше да са в малката самостоятелна стая без кухненска част, с телевизор задължително, или в спалнята на родителите
/ и което там помещение остане - за децата. Сега старите са сбутани в стая има-няма 10кв.м. с кухнята?! Тия хора имат нужда да си полегнат, починат, а някой ще им пържи на главите? Децата ядат нон-стоп нещо, мирише на манджи и прочие. Никаква логика. Маса с 2 стола за 6-членно семейство, не виждам и как биха могли да сложат по-голяма и да се съберат едновременно на нея. Потрес.

# 1 579
  • София /Абсурдистан
Идиотско е да живееш в общата стая, а да се преобличаш сигурно в банята. Дъщерята и зетят трябваше да са там.

# 1 580
Не преувеличавайте сега.
След вечеря родителите и децата си отиват по стаите и възрастните хора ще имат усамотение. През деня също. Фактически в тази кухня ще се събират когато обядват/вечерят.

# 1 581
Малката спалня наистина трябваше да е за бабата и дядото. Дори тази, която сега им дадоха, ако беше само за тях двамата, пак щеше да е по-добре. На децата с двуетажното легло щеше да им е добре и малката родителска спалня. То и гаража, от който взеха за коридор към банята, можеха да направят на кухня-дневна, за да има за всеки самостоятелна стая.
В "кухнята"  няма място къде да се завъртиш, да не говорим да седнат четирима души, а те са шестима. Това помещение, където ги сбутаха е около 2-2,10/4,80-5 метра. Кухня с маса за шестима разположиха на площ 2,60/2,10, в панелките е 2,20/3,50. Общо помещение трябваше да е най-голямата стая, а те я дадоха на децата. Това е лукс, който при наличната площ и разпределение не могат да си позволят.
Вместо спалня, родителите можеха да получат ъглов диван, има и по-малки. Няма да им е широко на 1,4/2 м площ за спане, ама като искат по-удобно да се изнесат.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 23:00 от Mama Ru

# 1 582
  • София
И аз бих направила най-голямото помещение споделено, но на мен дядото ми се видя доволен от ремонта. Доста се разприказва накрая.

# 1 583
А направи ли ви впечатление, че пътят към банята и тоалетната минава през кухнята / стаята на бабата и дядото? Хладилникът също е в предверието там. И вратата е точно до леглото на дядото, дори няма място за някакъв параван.

# 1 584
  • София
Неудобно е, определено. Но като се има предвид в какво състояние завариха къщата, бригадата наистина направи чудеса. И тук, говорим по-скоро за занемаряване от страна на домакините, не за невъзможност поне да се почисти. Шокирана съм от признанието на дядото за влизане с обувки до леглото. Мисля си, че състоянието няколко месеца след ремонта вече е доста трагично. Дано греша. Очаквам репортажа в сутрешния блок с интерес.

# 1 585
  • София /Абсурдистан
Е точно това си помислих и аз - спиш в общо помещение, преобличаш се в банята. Никакво лично пространство.

# 1 586
То какво лично пространство на няма и 5 кв.м? Тези хора получиха по едно легло с ракла, колкото за завивките. Дори скрин за бельото им и някоя блуза нямаше. Къде ще им стоят дрехите? Ясно е, че бригадата направи каквото можа за 5 дена при тези условия, но на практика там няма условия за три поколения.

# 1 587
  • София
Извинете, но тези хора и преди това спяха в кухнята и нямаха даже и ракла.
Аз също бих изнесла цялата кухня в гаража, но може би е имало някакви технически или законови пречки.

# 1 588
И аз се почудих защо не обособиха гаража за кухня и обща стая! Щом е до банята и перално обособиха там,можеха да свържат водопровод канал! А беше и на тухла! Още по лесно!
Дори и да ползват кола, младите мързеливци могат да почистят двора и там да паркират.

# 1 589
Според мен нямаха време И за гараж-кухня. Те най-вероятно един ден само са изнасяли дълго съхранявани боклуци и мизерия. Ако състоянието на стаите беше по-прилично е възможно да са имали други варианти, спомням си преди време, че на едно многодетно семейство направиха общото пространство в нещо като бивш гараж и се получи горе-долу прилично. Но тук в стаите имаше много работа и не виждам как можеше и това да стане. Предполагам, че с течение на времето, ако родителите имат малко доблест и акъл, ще измислят някакво преструктуриране - ще пратят възрастните в спалнята и те ще са в кухнята или ще преподредят детската и ще я делят с децата… дано само не пратят старите при тях, де. Иначе, тази мързелана, и в мраморен дворец да живее, най-вероятно ще направи същото.

Общи условия

Активация на акаунт