Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 681
  • 1 669
  •   2
Отговори
# 1 635
Абе, грозна картинка е майката. Живее в дома на родителите си барабар с мъж и две деца. Нищо не пипва вкъщи, твърде вероятно и на работа не ходи, децата ги гледа бабата. Каква аджеба е нейната заслуга към целия семеен процес? Че и нарича това неин дом. Не, не е твой дом, скъпа, а на родителите ти. Хвани завряния зет и си създайте собствено жилище, че тук паразитирате. И тези двамата се уредиха с голяма спалня, а възрастните собственици настанени в кухнята. Ужасно.

# 1 636
Абе, грозна картинка е майката. Живее в дома на родителите си барабар с мъж и две деца. Нищо не пипва вкъщи, твърде вероятно и на работа не ходи, децата ги гледа бабата. Каква аджеба е нейната заслуга към целия семеен процес? Че и нарича това неин дом. Не, не е твой дом, скъпа, а на родителите ти. Хвани завряния зет и си създайте собствено жилище, че тук паразитирате. И тези двамата се уредиха с голяма спалня, а възрастните собственици настанени в кухнята. Ужасно.
Ти пък, детето искаше да ги навре в гаража, чак ми стана неудобно... Но така е, нали мама и тате все гледат на детето да му е добре и да го дондуркат минимум до 40 г.

# 1 637
  • София
Да, трябваше бабата и дядото да са в спалнята, за да могат да си почиват, без да им скачат, тракат и ядат на главата.
На мен ще ми е неудобно в техния имот да ги натиря в кухнята. Единственото е, че са 2 тесни легла по 80 или 90см, не видях точно. Дъщерята няма да се събере на такова.

# 1 638
Новото разпределение е дело на бригадата, но е изключително неудобно. Не само са в кухнята, но и помещението е преходно към банята и тоалетна. Излишен лукс беше децата да получат най-голямата стая при тази недостатъчна площ. Гаражът да бяха направили на стая, по-добре щеше да им е на хората.

# 1 639
Уф, аз гледах само на края преобразяването и още две-три минути по средата, но ми направи впечатление как и децата, и родителите бяха убедени, че ще има детска стая. Къде е, та къде е детската стая. Представям си ако бригадата не беше задоволила този каприз на фона на общата теснотия. Изобщо, претенции и задоволство, все едно оглеждат след като са платили на майсторите за работата. Мани!

# 1 640
Предвид, че.малкото дете делеше едно легло с майка си, а другото - с баба си, е съвсем нормално да си мечтаят за своя стая. Мъничка, но тяхна си можеха да им преградят там, където са леглата на бабата и дядото + двата стола. Нямаше да им е широко, но щяха да си получат стаята и без това са на двуетажно легло.

# 1 641
  • София /Абсурдистан
Леглата на бабата и дядото са тип приста и са широки по 125 см. Нормални са за спане, но в преходна стая, през която минават всички, не може да се спи.

# 1 642
Предвид, че.малкото дете делеше едно легло с майка си, а другото - с баба си, е съвсем нормално да си мечтаят за своя стая. Мъничка, но тяхна си можеха да им преградят там, където са леглата на бабата и дядото + двата стола. Нямаше да им е широко, но щяха да си получат стаята и без това са на двуетажно легло.
Да си мечтаят да, но да настояват не.

# 1 643
  • Белгия
Изгледах сега епизода и не видях такива престорени и нахални хора, каквито се описват тук. Бяха благодарни и щастливи, а майката ми се стори мила. Голямото момче преиграваше, но участие в телевизионно предаване не е лесно.
Относно разпределението, който и да сложеха в кухнята, все щеше да е кофти. Аз също бих избрала бабата и дядото. Възрастните спят най-малко и стават най-често до тоалетна. Може и по принцип да обичат да си стоят в кухнята. Моите баба и дядо живееха в къща с пет обзаведени и разпределени стаи, но спяха в кухнята. Така бяха свикнали и им харесваше.

# 1 644
Леглата на бабата и дядото са тип приста и са широки по 125 см. Нормални са за спане, но в преходна стая, през която минават всички, не може да се спи.

Това откъде дойде?
Такива с ракла има и 80 и 90 см широки на пазара.

# 1 645
Единични са, не са "Приста". То в това пространство няма място за две такива легла. Ако сте обърнали внимание, откъм коридора се влизаше през тясната страна, вратата е 90см, а от ляво имаше кухненски шкаф (60см) и печка (65-70см). Което означава, че максималната ширина на стаята е 0,9 + 0,60 + 0,70= 2,20-2,30. Леглата са единични, вероятно за матрак 90/200, а пътечката между тях беше 40-50 см.
Трябваше да сложат преградна стена след кухненската част и вратата към банята щеше да остане в кухнята, а някой да получи стаичка 2,30/2,50, но затова пък самостоятелна.

# 1 646
  • София
Ако бяха преградили със стена, нямаше да има естествена светлина в кухнята. Прозорецът е зад леглата. По-скоро една алуминиева плъзгащи врата с матови стъкла, за да отделят двете части на помещението, щеше да свърши добра работа. Но от дивана ми е лесно да давам акъл, на място вероятно е различно. Единственото, за което аз лично не намерих логика, беше да направят най-голямата стая на детска, можеха да я направят кухня и пак да обособят място в нея за възрастните, на да е по-широко, с повече лично пространство. Може би защото това помещение е преходно към банята, са решили да не е детска стая.

# 1 647
Да, кухнята щеше да е бокс без естествена светлина, но поне нямаше никой да спи в преходна кухня. За светлина в този случай може да се сложи тесен прозорец / стъкло в горната част на стената, а също така не плътна врата, а такава със стъкло. За изпълнение нямаше да отнеме толкова време да направят преграда от гипсокартон и вата, а на спящите в стаичката щеше да се осигури уединение.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:45 от Mama Ru

# 1 648
  • София
Оставиха им вратичка (буквално и преносно) да усвоят ѝ останалата част от гаража. Така може бабата и дядото да имат самостоятелна стая, преходна през пералното, а защо не и със самостоятелен вход откъм гаражната врата, а на мястото на техните легла да се сложи голяма маса за всички.

Общо взето компромисно разпределение, но като се замисля, нямаха кой знае какъв избор при тия помещения. Вариант беше да усвоят докрай гаража, но дали заради времето или инвестициите не го направиха. Според мен семейството са си говорили за такъв вариант, иначе на малкия едва ли щеше да му хрумне да праща баба си и дядо си да спят в гаража.

Двуетажното легло според мен беше грешка. Имаше място за две легла в стаята. И за две бюра. Скоро малкият ще е първи клас и ще имат нужда от второ бюро.

# 1 649
Вчера ми се наложи да ходя до общината в Красно село.
Случайно видях в коридора така обсъжданата  героиня от предишен епизод на Бригадата.
И понеже тук я наричаха "общинарката ", бях останала с впечатлението, че е едва ли не някоя важна клечка, с голяма заплата.
Всъщност жената изглеждаше съвсем обикновено, беше облечена с дънки и тениска и носеше някакви документи от стая в стая, като един средно статистиктически работещ в община.
И другото, което исках да кажа е, че когато предаването е със социална насоченост, това не означава, че непременно трябва да има някаква тежка драма в семейството, което участва.
Може да са решили, че трябва да се подпомогнат и социално слаби семейства и нуждаещи се.
Поне до сега всички къщи са били потресаващи, това е факт! Не се е правил ремонт на жилище, което няма чак такава нужда.
Ако си спомните по времето на бригадата на Караджов, се правеха предимно апартаменти и също имаше хора с "по-обикновени" съдби и истории.

Общи условия

Активация на акаунт