Какво пропускам като полезни продукти у дома

  • 6 236
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 18 190
Паниран карфиол на сух тиган с млечночеснов сос е уникално вкусен. Все едно ядеш някоя дънна риба панирана, но без боклуците,които нагълтват дънните риби.
Карфиол за основа на пица идеално замества тестото и глутена.
Също кладница по този начин е вкусна и полезна, но на нея сос не ми върви и поръсвам копър и пак малко чесън.

# 61
  • Мнения: 928
Блат за пица или "хлебчета" за сандвичи и хамбургери освен от карфиол, правя и от най обикновено зеле, нарязано на свръх-ситно, почти блендирано. Правя и вариант с тиквички, но лятото, когато са в сезон.

Карфиолът и всички зелеви са много полезни, и ако човек е готов да разчупи стереотипите, могат сериозно да разнообразят кухнята и да допринесат за здравето на всички в семейството.

Същото важи и за брюкселското зеле, но у дома двама от четирима не го одобряват, и затова го приготвям радко.

# 62
  • София
  • Мнения: 18 190
Брюкселско зеле на пара с някакво по-остро на вкус сирене отгоре става разкошно и е пълно с витамини.

# 63
  • София
  • Мнения: 96
Брюкселско зеле на пара с някакво по-остро на вкус сирене отгоре става разкошно и е пълно с витамини.

Може ли да се сложи в зеленчукова крем супа? Thinking

Да се овитамини още повече Hug

# 64
  • София
  • Мнения: 18 190
Да, аз почти винаги слагам.

# 65
  • Мнения: 928
Брюкселско зеле на пара с някакво по-остро на вкус сирене отгоре става разкошно и е пълно с витамини.

Огромно благодаря за тази идея Hands Plus1! Не се бях сещала, че силен вкус може да се "скрие" с друг силен вкус! С два вида синьо сирене и малко камембер (за по-добра текстура) стана просто божествено.

# 66
  • София
  • Мнения: 12 649
О, брюкселско зеле с бекон е класика, а ако има и кестени става разкош!
За ежедневието обичам да си го приготвям по този начин: Брюкселско зеле с балсамов оцет на фурна.

# 67
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Кажете с какво е подходяща салатата от червено цвекло? Нещо не й намирам приложение, а я обичам. Слагам в нея и ябълка, морков, орехи понякога.

# 68
  • Мнения: 9 750
Много обичам зеленолистните салати. Почти всичко мога да добавя към тях, включително и цвекло.

# 69
  • София
  • Мнения: 18 190
С червено цвекло, но сварено, правя вариация на руска салата и на всякакви майонезени и млечни салати.
Сурово го смесвам с кисело мляко и орехи, с морков и портокал, с орехи и магданоз. С кориандър и микс от семена ми харесва, с мента и тъмно балсамико.
Варено добавям в картофена салата.

# 70
  • Мнения: 24 516
И аз варено го харесвам него - обикновено го варя на пара. После на кубчета със сол, зехтин, ябълков оцет или лимон, чесън също носи. Асо и престо да се овкуси хубаво - още по-добре става. И към това вече по желание магданоз, може орехови или други ядки. Някои харесват и малко синьо сирене, там не мога да кажа от опит заради алергия. Аз го харесвам с нашето си обикновено сирене но по принцип с млечни май не е много добро комбо заради желязото в него. Но е вкусно много пък.

# 71
  • Sofia
  • Мнения: 1 477
Аз правя понякога, а трябва по-често една салата/гарнитура мексиканска с вариации. Сварени зеленчуци само със сол, като ги редя на пластове по време на готвене: царевица зърна, бял боб, картофи, моркови, чушки на кръгчета, като чушките само ги слагам накрая и задушавам с капак. Понякога слагам и червено цвекло на кубчета, варя го обаче отделно с малко оцет. След това изливам бульона и изсипвам всички зеленчуци в купа и разбърквам. Всеки си сипва кой колкото иска и си овкусява пожелание, но и така са доста вкусни. За овкусяване сме слагали: сос чили, майонеза, олио и оцет/лимонов сок, чеснов сос. Каквото си решите. Бульона си използвам като добавка към супи.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 17:20 от Ani Ka

# 72
  • София
  • Мнения: 12 649
Настъргани и овкусени сурово червено цвекло, морков и ряпа.
Свареното го правя нарязано на кубчета с лук, шунка или пушено филе, орехи и майонеза.

# 73
  • Мнения: 5 444
"Моите" полезни продукти, без които гледам да не оставам, са домашен хляб с квас и домашен кефир от козе мляко. Е, козето мляко е купешко, но няма как.
Сега обмислям да си направя домашни таблетки за съдомиялна по тази рецепта:

Скрит текст:

# 74
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Чудесни идеи сте дали и ще ги пробвам, но аз исках друго да питам. Може би не зададох правилно въпроса. С какво си подхожда салатата от цвекло като гарнитура?

Общи условия

Активация на акаунт