Какво пропускам като полезни продукти у дома

• 5 909
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
Аз тиква използвам и като добавям по малко в картофеното пюре, става много приятно на цвят, хич не е лошо.

# 106
Страхотна идея за тиква с пуешко, ще предложа на моите момчета да видим какво ще кажат. Не съм правила до сега. Иначе аз утре мисля за обед да направя една спаначена супа без месо със зелена салата, понеже стана много студено и ще се работи от вкъщи. За вечеря мисля да се върна да попрочета темичката и да си открадна нещо.

# 107
Моят мъж веднъж ми прави заек в тиква, но трябваше да е див заек, предварително се обработва в марина та и тн. Много вкусно, но трудно за изпълнение, особено с намирането на див заек. И трудоемко.

Аз обичам печена тиква, но тъй като никой около мен не яде, просто си купувам готова от близко заведение за хранене. Не точно за десерт, а за "следобед на закуска", ако ще вечерям по-късно или сутрин за закуска. Не е толкова пагубно за фигурата, къде, къде е по-приемливо от това, да ти се прияде вафла, напр.

# 108
Ако използваш еърфраер - в него също става добре печена тиква, че за малко количество наистина не си струва във фурната. Продават на места и готова почистена на парчета, съответно и можеш да вземеш по-малко количество а не цяла тиква.

# 109
Аз точно такава взимам от магазина долу. Почистена, нарязана и вакумирана по-удобно ми е. Вкъщи я ядем, обаче само на крем супа.

# 110
Вчера набрах първата коприва за годината (връхчетата) и веднага я оползотворих в:
1. Чай - има много желязо и е страхотен за прочистване и зареждане на организма; всяка пролет правя 30 дни пиене по 3 чаши чай с коприва и наистина усещам разликата;
2. Супичка с коприва, праз, моркови и ориз (+ застройка накрая) стана много вкусно!
Сега започва сезона й, пълна е с витамини Simple Smile

# 111
Хубава си е много, само тези с ИР (дето никак не сме малко) е хубаво да си имат едно на ум с такъв чай че вдига инсулина.

# 112
natka, аз това от теб го научих преди време, а най-редовно слагах в супите една лъжица коприва на прах до тогава. ..

# 113
Питай в темата за ИР да ти кажат колко има дето са пробвали и какъв глад е след такъв чай Grinning Не ща, пък нека е полезно Grinning
Инцидентно няма да ме гътне ако е в нещо сготвено, заедно с други неща, слагала съм в омлет примерно. Вкусна си е и си има и полезности в нея.
Но всеки ден чай от коприва и то продължително - това не е за всеки. Като всяко друго нещо де, дето по принцип се води здравословно. Все ще има някой на когото пък не му се отразява добре.

# 114
Чай не съм пила никога от коприва, ама ние вкъщи чайове пием само, когато сме болни... а оная коприва на прах я изхвърлих, изобщо не ми трябва.

# 115
  • Paris, France
Аз нямам проблем с КЗ след ядене на коприва. И другаде съм чела, че вдига КЗ и инсулин, но хора са се тествали и не излезе кой знае колко страшна, та си я ям. За чай не знам. Няма да спра да я ям, защото съдържа много полезност, а и едва ли проблема с инсулин ми се е появил от коприва, а не от хляб, захар, мазнотии и най вече комбинация от мазнотия и въглехидрат.

Черният пипер също вдига инсулин, но е полезен и си го ям в индустриални количества и инсулинът ми падна от 190 на 1ви час на 75 за година, на 40 за още една и на под 20 за още една. Е, спрях сладки плодове, кроасани, маргаринища, бррррр, пици и подобни. След отслабване с 15 кила и ВХ ядях, и черен пипер и си падаше инсулинът сам, но ходех много пеша. 

Не се вторачвам в храни, които могат да са полезни. Не мисля, че "пълнозърнеста", "домашна", "здравословна" пица или кекс ще ми се отразят по-добре от коприва и черен пипер.

Много от лекарствата за отслабване вдигат инсулин, но намаляват глада и като се отслабне, инсулинът пада. Е, от тях се и мре, възпалява се панкреас, ослепява се, ама хората пари дават да се боцкат всеки ден, а аз ще се лиша от коприва. Вече минава в графа безплатен Оземпик🌞.

Също - качване на инсулин не е лошо per se ако е нисък и това ми го каза ортопед. След менопауза се губи костна плътност ако седим с много нисък инсулин. Разбира се 90 и 110 килограмовите 30 годишни нямат нужда от излишно вдигане на инсулин.

# 116
КЗ не вдига, даже за сваляне го дават този чай. Изрично споменах хора с ИР да си имат едно на ум, а не че никой не бива да го пие или че е вреден по принцип, даже напротив.
Всеки си преценява разбира се, просто е хубаво да знае и тогава да решава.
Нещо, след което съм супер гладна, което хич не е обичайно за мен... ами, не е моето, все има какво друго да изям за същите полезности. А това че няма да паса коприва често, далеч не значи че ще ям пица, кекс и прочие.

# 117
Аз нямам проблем с КЗ след ядене на коприва. И другаде съм чела, че вдига КЗ и инсулин, но хора са се тествали и не излезе кой знае колко страшна, та си я ям. За чай не знам. Няма да спра да я ям, защото съдържа много полезност, а и едва ли проблема с инсулин ми се е появил от коприва, а не от хляб, захар, мазнотии и най вече комбинация от мазнотия и въглехидрат.

Черният пипер също вдига инсулин, но е полезен и си го ям в индустриални количества и инсулинът ми падна от 190 на 1ви час на 75 за година, на 40 за още една и на под 20 за още една. Е, спрях сладки плодове, кроасани, маргаринища, бррррр, пици и подобни. След отслабване с 15 кила и ВХ ядях, и черен пипер и си падаше инсулинът сам, но ходех много пеша. 

Не се вторачвам в храни, които могат да са полезни. Не мисля, че "пълнозърнеста", "домашна", "здравословна" пица или кекс ще ми се отразят по-добре от коприва и черен пипер.

Много от лекарствата за отслабване вдигат инсулин, но намаляват глада и като се отслабне, инсулинът пада. Е, от тях се и мре, възпалява се панкреас, ослепява се, ама хората пари дават да се боцкат всеки ден, а аз ще се лиша от коприва. Вече минава в графа безплатен Оземпик🌞.

Също - качване на инсулин не е лошо per se ако е нисък и това ми го каза ортопед. След менопауза се губи костна плътност ако седим с много нисък инсулин. Разбира се 90 и 110 килограмовите 30 годишни нямат нужда от излишно вдигане на инсулин.
Да ти кажа и аз ги мисля нещата малко като теб... Аз имам проблем с ИР, отслабнах обаче. Сега кг са ми в нормата (55), и абсолютно всичко си дойде на мястото след като свалих излишните килограми. В режими и диети изобщо не съм стриктна, все нещо дето не трябва ще изям..ама спортувам редовно и килограмите паднха, а с тях и инсулина.

Общи условия

Активация на акаунт