Усещате ли завист от приятелите си?

• 7 495
  • 190
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, явно влагаме различни неща в думата “приятелство”. Аз разбирам, че имате само съвършени приятелства. Няма завист, няма скука, няма драма, само съвършени моменти, подкрепа, смях, споделеност и мили, но искрени думи.

Извинявайте, ама не го вярвам това 😀

# 166
  • София
Момичета, явно влагаме различни неща в думата “приятелство”. Аз разбирам, че имате само съвършени приятелства. Няма завист, няма скука, няма драма, само съвършени моменти, подкрепа, смях, споделеност и мили, но искрени думи.

Защо не? Какво ме задължава да се събирам с хора, които не харесвам? Или се изживяват като жертви на всяко хубаво нещо, което се случва на другите? Или не са ми интересни?
Иначе смях и радост само не, доста неща се случват в живота на всеки и си се натоварваме яко едни други, докато ги решаваме.
Вие защо имате близки отношения  с хора тъпи, злобни, скучни и завистливи? Човек може един приятел да има, но поне да е наистина приятел. Аз имам много познати, но изобщо не се насилвам да общувам с хора, които не ми пасват. Не че всеки може да ми пасва по всяка тема, но генерално погледнато интелектуално и морално трябва да сме на едно ниво, иначе не виждам смисъл.

# 167
  • София
Не непременно, Бояна, всеки си има болни/интересни/вълнуващи теми и по една може да е вманиачен и досаден, но по друга да е умерен и обогатяващ събеседник. Изцяло скучни/лоши/добри/смешни хора няма. И всеки един от тях е нечий приятел или познат.

# 168
  • София
Не непременно, Бояна, всеки си има болни/интересни/вълнуващи теми и по една може да е вманиачен и досаден, но по друга да е умерен и обогатяващ събеседник. Изцяло скучни/лоши/добри/смешни хора няма. И всеки един от тях е нечий приятел или познат.
Не споделям мнението ти. Не всеки разбира от всичко, но скучните и глупави хора са такива на всяка тема. Нищо лично, но с глупави хора не дружа. И нека си се събират помежду си, нищо лошо няма, не съм длъжна да дружа с всеки.

# 169
  • София
С хора, които ми носят негативни емоции, не поддържам не само приятелства, а и контакти.
С хора, с които имам само някакви инцидентни допирни точки, не комуникирам на лични теми или повече от това, което изисква наложителния ми контакт с тях.

# 170
  • София
Така е.
Аз съм срещала по- скоро обратната връзка - не всеки, който по дадена тема е скучен, е скучен по принцип. Просто отбягвам въпросните теми.
За глупави не съм коментирала.
Преди режех хората на база едно качество, бяха ми черно- бели. С годините горе- долу се понаучих да ги поставям в категории. Едните са добри и забавни разказвачи, други са супер за по- задушевни разговори. Трети пък са планинари, спортуващи, диетуващи. Шарени.

# 171
  • София
Така е.
Аз съм срещала по- скоро обратната връзка - не всеки, който по дадена тема е скучен, е скучен по принцип. Просто отбягвам въпросните теми.
Преди режех хората на база едно качество, бяха ми черно- бели. С годините горе- долу се понаучих да ги поставям в категории. Едните са добри и забавни разказвачи, други са супер за по- задушевни разговори. Трети пък са планинари, спортуващи, диетуващи. Шарени.
Не ме разбираш. Човек или е тъп, или не. Не е нужно да имаме 100% общи интереси, но дори по лични и битови теми човек може да е скучен, или не, не темите му да са скучни, а от човека идва. Не се виждам с такива хора. И не говоря за образование, има начетени тъпанари, те са най-скучни за мен.
И не давам съвет какво е правилно да се прави, казвам аз как постъпвам. Егоистично, снобско, дискриминативно, както ще да се определи, но около мен не допускам и не задържам хора, които са глупави, скучни, завистливи и зли, и особено нелоялни. Дори не е нужно да е било към мен.

# 172
  • София
Не ме разбираш. Човек или е тъп, или не.
Нито имам желание да разисквам категорията, че дълга и широка стана темата.

# 173

Вие защо имате близки отношения  с хора тъпи, злобни, скучни и завистливи?

Хората нямат само едно качество - тъп/скучен/завистлив и друго няма. Има например интелигентни, весели, приятни хора, но имат завистлива черта. Просто са такива. Тази черта не определя цялата им същност - те са завистливи хора и нищо друго на тоя свят. Въпросът е когато тази черта им избие какво правим.

# 174
  • София
Е, какво!? Учим се на хигиена на общуването и се грижим за собствения си конфорт. Интелигентен и приятен + завистлив за мен не могат да са определения за един и същи човек.

# 175
Права си, просто тук много щедро ръсим определенията - завистлив човек. Казвам, че има завистлива черта, не че завистта му е основна характеристика и от сутрин до вечер нищо друго не прави, освен да се тресе от завист. Има много такива хора, може би някои го виждат като завист, някои виждат тази черта като безобиден клюкарски интерес към чуждата паничка.

# 176
  • София
Права си, просто тук много щедро ръсим определенията - завистлив човек. Казвам, че има завистлива черта, не че завистта му е основна характеристика и от сутрин до вечер нищо друго не прави, освен да се тресе от завист. Има много такива хора, може би някои го виждат като завист, някои виждат тази черта като безобиден клюкарски интерес към чуждата паничка.
За мен е основна характеристика, с такива хора не общувам. Същото и с тъп.
Един човек може да има разни недостатъци да ми бъде приятел, аз също не съм ангел, но няколко неща не толерирам в никого. завистливите нямат приятели, те са жертви на сравнението и аз с жертви не се събирам, това са лошо хора. Тъпите пък са опасни и за самите себе си, не, благодаря. И с хора, които не си гледат децата също не общувам.

# 177
По тази логика всички сме жертви на недостатъците си и следва да не се събираме с никой Simple Smile. Нещата рядко са толкова просто черно-бели, за мен това са пози. Но всеки дирижира собствения си театър Simple Smile.

# 178
Напротив, хората си се събират точно според характер, умствен багаж и пр. Колкото повече общи неща имат, по-добре се разбират и си стават близки.

# 179
  • София
Всеки се събира с хора, които са му приятни. Вече друг е въпросът какво точно му е приятно.
Всеки си шета на акъла, но животът е твърде кратък и динамичен, за да го живеем с негативизъм.

Общи условия

Активация на акаунт