Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 410
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Какво като е дарен, очевидно иска да купят семейни жилище сега, не да си живее во веки в дареното.
Като има 2 деца, да не обикаля света да търси чужди мъже да осигуряват нейното. По принцип не е нужно да раждаш от всеки мъж, с когото се събереш. Има много майки, които са се събрали с мъже, без да им раждат дете. И мъжете гледат децата почти като свои.
По същата логика - тя като се притеснява от делене на децата, да не прави второ от различен, защото едното винаги ще е ощетено който и път да избере. Аз също не бих била съгласна половин живот да влагам парите си в нещо и после някой чужд за мен човек да има право на дял и потенциално да лиша собственото си дете.
Даже не проумявам авторката и жени като нея как очакват такива неща. Тя си прави сметките, нормално е и той.

# 181
  • Пловдив
Цитат
По принцип не е нужно да раждаш от всеки мъж, с когото се събереш. Има много майки, които са се събрали с мъже, без да им раждат дете. И мъжете гледат децата почти като свои.
Въобще раждането на деца след първото е една много ненужна и почти безотговорна работа, така излиза. Wink
Две деца, колко да е "всеки"...

Цитат
Е, откъде-накъде някой ще се разпорежда с моите пари, време, труд и имущество? При това приживе?! И ще ми обяснява, че нямам право на собственост и съм длъжна да купувам апартаменти на роднини, било то и собствените ми деца?
Имам две деца и двете са мои наследници, точка.
+1. Нейният дял и труд е за двете и деца, неговият - за неговото едно. Толкова.
Направо фейспалм от разсъждения "как така той/тя ще влага в общ имот, от който дела на партньора - за който дял партньорът също е влагал - ще го наследят всичките деца на партньора, ама-ха". Ми то по-нормално нещо от точно това няма.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 14:26 от Магдена

# 182
  • София
Когато е от един и същи мъж - не. Когато е от различни мъже - има прекалено много подводни камъни. И абсолютно смятам, че точно това е поставяне на пиедестал на мъжа. Защото вече веднъж си в уязвима позиция с едно или две деца и разведена. И после толкова да копнееш чак, потенциално да се нахендриш още, не са много желаещите.
Преиначаваш.

# 183

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.
Не може да иска тя да плаща нещо, което не облагодетелства двете и деца. Не е справедливо.
Точно толкова, колкото е справедливо, нейното искане той да подсигури чуждо дете.

Е, откъде-накъде някой ще се разпорежда с моите пари, време, труд и имущество? При това приживе?! И ще ми обяснява, че нямам право на собственост и съм длъжна да купувам апартаменти на роднини, било то и собствените ми деца?

Като се терзае от тези въпроси, живее в апартамент, дарен от баща му /друга трагедия/, с майката /свекървата на авторката / са разведени и тя трагедия, авторката даже не може да обясни защо точно е разстроена и обидена, но аз напълно разбирам. не бих останала с този нито минута, нито с него, нито в дарения му апартамент /голям мъжкар, няма що/, нито с майка му.
Бъркаш нещо. Съпругът и е казал че иска да купи жилище на името на детето си. Явно отношенията в двойката не са цветущи, а и имаме само гледната точка на авторката.
Тя пише какво и е казал, но не пише какво тя е правила/ прави.
Нормално е човека да иска да си защити вложението. Тя се готви да си заминава, а той да купи жилище на двамата.
По-голям майтап от това здраве му кажи.
Тя се е обидила, че и е казал че не може да осигури жилище на детето и от предходна връзка.
Дотук не видях да иска пари от нея, а и тя явно няма такива.

# 184
  • Пловдив
Така, де, ако съм скъсала с първия мъж след първото дете, да сложа кръст на желанието за още деца.

# 185
Авторке, толкова много неща написа и все пак не стана ясно от къде тръгват тези конфликти. Били сте близки и обичащи се родители допреди една година и тогава изведнъж се случва - какво? Защо този мъж изведнъж се изявява като ревнив и гневен за стари неща (беше споменала нещо такова)? И ти изведнъж от любима съпруга стана навлек, като обаче пред твоя син мъжът ти пази поведение...
От бившия ти мъж ли ревнува?

Малко встрани от темата, но когато една свекърва е в състояние да развали отношенията в едно семейство, вината не е нейна, а на сина. Той е този, който трябва да си опази семейството. В това число и от майка си.

# 186
  • София
Авторке, наясно си, че общ имот с него ще те закотви, а вие се клатите сериозно.
Господинът е с тежки балкански черти + мама = мисли да се спасяваш.

Отношението му към сина ти е недопустимо, думите по негов и твой адрес също!
Що за нещастна душа е тоя, не знам...

# 187
Тук според мен има само един полезен и нормален ход - да си вземе децата и да се натресе временно на майка си, а веднага след развода да си купи апартамент на свое име и да си го изплаща сама.
Питекантропът не е за коментиране даже.

# 188
  • София
И за мен това е решението, Ева.
Да си стои с мама у имотите и да не трови останалите с противния си характер.

# 189
  • София

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.
Не може да иска тя да плаща нещо, което не облагодетелства двете и деца. Не е справедливо.
Точно толкова, колкото е справедливо, нейното искане той да подсигури чуждо дете.

Като се терзае от тези въпроси, живее в апартамент, дарен от баща му /друга трагедия/, с майката /свекървата на авторката / са разведени и тя трагедия, авторката даже не може да обясни защо точно е разстроена и обидена, но аз напълно разбирам. не бих останала с този нито минута, нито с него, нито в дарения му апартамент /голям мъжкар, няма що/, нито с майка му.
Бъркаш нещо. Съпругът и е казал че иска да купи жилище на името на детето си. Явно отношенията в двойката не са цветущи, а и имаме само гледната точка на авторката.
Тя пише какво и е казал, но не пише какво тя е правила/ прави.
Нормално е човека да иска да си защити вложението. Тя се готви да си заминава, а той да купи жилище на двамата.
По-голям майтап от това здраве му кажи.
Тя се е обидила, че и е казал че не може да осигури жилище на детето и от предходна връзка.
Дотук не видях да иска пари от нея, а и тя явно няма такива.
Цялата тема така е озаглавена, нещо не четеш. Той не иска да купи жилище за двамата. Те живеят в апартамент НЕГОВ, дарен от баща му. Тя няма претенции към въпросния апартамент. Този апартамент е ЛИЧНА собственост негова и ще отиде в неговото дете в хипотезата, че тя почине първа.
Ако иска да избегне това, би могъл да се разпореди с апартамента в полза на неговото дете, освен ако дарителят не е жив и няма клауза за доживотно ползване и прочее.
И сега в тази реалност той иска да се закупи още едно жилище на общото им дете.
НИКЪДЕ не се споменава да си купят жилище те двамата.
В тази хипотеза, обаче, понеже е ужасно типична за подобни семейства, авторката влиза в огромен капан, от който няма излизане. Тоест- тя няма никакви права, никаква собствност и никакво нито желание, нито намерение от страна на собствения си съпруг да се построи справедливо СИО, в което и двамата са участници и собственици  и на всичкото отгоре - да лиши първото си дете от правото на собственост от НЕЙНИЯ дял в това съградено от двамата СИО.

# 190
Не пишете с главни букви, че ще го сметнст някои за “КАРАТЕ МИ СЕ” 😀

# 191
Какви жилища изобщо ще купуват, като авторката няма работа, а мъжът живее в жилище от баща си. Те ако имаха пари досега да са си купили за себе си, а не за бебето.

# 192
  • София
Не пишете с главни букви, че ще го сметнст някои за “КАРАТЕ МИ СЕ” 😀
Ами, caps lock-ът се счита за крещене в писмена реч, да.
Много сте обидчива явно. Освен че си украсявате и модифицирате историята постоянно.

# 193
Никъде не пиша, че нямам работа. Аз имам работа, просто в момента съм в по-дълъг болничен, защото имах здравословни проблеми.

# 194
Цялата тема така е озаглавена, нещо не четеш. Той не иска да купи жилище за двамата. Те живеят в апартамент НЕГОВ, дарен от баща му. Тя няма претенции към въпросния апартамент. Този апартамент е ЛИЧНА собственост негова и ще отиде в неговото дете в хипотезата, че тя почине първа.
Ако иска да избегне това, би могъл да се разпореди с апартамента в полза на неговото дете, освен ако дарителят не е жив и няма клауза за доживотно ползване и прочее.
И сега в тази реалност той иска да се закупи още едно жилище на общото им дете.
НИКЪДЕ не се споменава да си купят жилище те двамата.
В тази хипотеза, обаче, понеже е ужасно типична за подобни семейства, авторката влиза в огромен капан, от който няма излизане. Тоест- тя няма никакви права, никаква собствност и никакво нито желание, нито намерение от страна на собствения си съпруг да се построи справедливо СИО, в което и двамата са участници и собственици  и на всичкото отгоре - да лиши първото си дете от правото на собственост от НЕЙНИЯ дял в това съградено от двамата СИО.
Айде да не пренасяме мислите си върху другите.
заглавието на темата е Покупка на жилище на името на малолетно дете . Да може да се осъществи и е законно разрешена
А що се касае до претенции към дарен апартамент, ами дареният е само и единственно в състояние да се разпорежда със собственноста си, остана тя да има претенции. Какво би могъл или не да направи дареният с предмета на дарение си е само и единственно негово решение. Пак започнахте с умирането на този и онзи.

Какъв е проблема, че иска да закупи жилище на детето си?, а ясно, не иска да го направи за чуждото дете.
Предполагам, че не си наясно, но обикновенно при закупуване на имот на името на малолетно дете задължително присъства клаузата за доживотно право на ползване на жилището от родителите.
Погледнато от правна гледна точка, независимо, че ще го закупи единият от съпрузите и другият получава аналогични права. С други думи, при евентуален развод, явно натам отиват нещата, майката ще има право да живее в жилището до своята смърт ( айде и аз убих жената). Т.к. нямат СИО това е много добър вариант за майката и другото дете, и няма да и се налага да се връща при майка си ( не знаем дали майка и въобще е съгласна на този вариант). Ясно е обаче, че авторката няма финансови възможности да си купи жилище ( според някои потребители този процес е лесен, както да отидеш да си купиш семки от магазина). Така, че хипотезата ти за нейното участие в евентиална СИО увисва.

Общи условия

Активация на акаунт