Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 490
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Ама пред папата ли да ги говори?? Нали детето ти ще разбере един ден??

# 91
Майката иска,ако може да купи и за двете си деца. Това казва жената. В случая дори тя не е осигурена със собствено жилище,от какъв зор да купува само на едното? Той явно има възможност да купува жилище,но авторката няма. Това не е ли извиване на ръце? То лесно да й направиш детето и при първия отказ да й покажеш вратата. Второто й дете е малко,жената може би не работи още след майчинството или е на малка заплата. Коя майка,че иска да купи само за едното? Разберете я и нея.Много нагло,манипулатовно и грозно от страна на този мъж,знае,че е уязвима и се възползва......

# 92
  • София
За тези, които ще попитат дали наистина подлагам детето си на това. Ами той пред него никога не ги говори тези неща и се прави на добрия самарянин.
Пред мен ги говори такива.
Но не е късно за изцепки.
Отношението се усеща, няма нужда да говори. Но ти си знаеш. Щом въпросът е за апартамента, приемам, че другите неща не са ти проблем. Няма смисъл да ги коментираме, в такъв случай.
И за апартамента – все едно на чие име ще бъде, очевидно ти в момента нямаш достатъчно доходи, за да си независима, какво остава да изплащаш кредит. Той като има пари да купува на когото иска.

# 93
Семейството на ММ е италиански тип - първи бракове, втори бракове, доведени, заварени, моето и твоето бият нашето. С една дума - пълен хаос.
В тази връзка съм на мнение, че някаква яснота по отношение важно нещо като имот е хубаво да има. И може би колкото по-рано, толкова по-добре.
И още нещо - наследството се открива със смърта на наследодателя, т.е. към настоящия момент никое от децата ви не е "имотно" или обезпечено и може да се окаже, че няма и да бъде.

# 94
И да- моето дете е мое дете и на бившия ми партньор. Но не мисля, че следните изрази олицетворяват любов:
“Взимай си синчето и се махайте”
“Вие сте навлеци, които се натресоха в къщата ми” (все едно ние сме дошли тук без негово знание)
“От утре детето ти няма да идва тук”
“Ако нещо не те устройва, взимаш си твоето дете и се махате, малката остава с мен и ще вложа всичките си средства, за да шикълкавя и да ти я взема”
И още мнооого, много, много.
За онези, които ще попитат какво правя с него все още? Опитвам се да намеря някакъв начин да изплувам и да поема по най-добрив път заедно с ДВЕТЕ СИ ДЕЦА, КОИТО НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ И СПОКОЙСТВИЕ!

Ооооох, класика в жанра. Писна ми от такива теми - почва се с една информация и после нещата стават съвсем различни с разни допълнения. И кой каквото писал по първата информация увисва във въздуха...
Аман, честно казано. Че и ни се караш (главните букви), все едно ние сме ти забъркали кашите и ние сме ти виновни.

С оглед на последните добавки - съвсем нормално е мъжът ти да иска да подсигурява общото дете. Можеше и много по-зле да бъде. А в апартамента на общото най-вероятно при развод ще останеш ти като майка. Така че не виждам защо се тръшкаш.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 10:03 от Черна станция

# 95
  • Melmak
То вие към развод вървите, какви апартаменти, какво ще купувате?

Щом се държи така явно имаш повече нужда от място, където ти да отидеш с децата.

Понеже в началото на темата говориш, че имаш имоти от преди брака, а сега казваш, че тряжбва да купиш жилище? Нямаш ли нещо твое, където да отидеш с децата?

# 96
Черна станция,най-вероятно не е като 100% сигурно нали? И тя не иска да е на общото,а на двете. Кое не се разбира? Той я заплашва,че ще я изгони и ще й вземе детето,ти й обясняваш, че тя щяла да остане в жилището. И накрая ще гледа сама две деца, ще плаща кредит само на едното. Е коя нормална жена ще се съгласи на подобно нещо?
Допълвам се- този мъж е трябвало да е наясно,че всички планове на жената включват двете й деца. Като се хващаш с жена с дете,би трябвало да си наясно с това.

# 97
Майката да купи и за двете си деца? Ей така да изтегли кредит от има няма 300 000 евро, да ги обгрижва финансово и физически ежедневно с всички разходи, и нея също, евала на такива супер майки. Сигурно е собственик на фирма с милиони печалба или е топ мениджър някъде в корпоративния свят, дай боже всеки му.
Някои дами като започнат с виртуалните покупки им личи, че едва ли са купували имоти.

# 98
Черна станция,най-вероятно не е като 100% сигурно нали? И тя не иска да е на общото,а на двете. Кое не се разбира? Той я заплашва,че ще я изгони и ще й вземе детето,ти й обясняваш, че тя щяла да остане в жилището. И накрая ще гледа сама две деца, ще плаща кредит само на едното. Е коя нормална жена ще се съгласи на подобно нещо?
Допълвам се- този мъж е трябвало да е наясно,че всички планове на жената включват двете й деца. Като се хващаш с жена с дете,би трябвало да си наясно с това.

А тя пък иска бащата да плаща всичко за общото дете, за да има тя ресурс да плаща за нейното си...
Гадна ситуация, всеки вижда различно нещата и се чувства минат, всеки се бои да не го прекарат...
За мен да се купи апартамент на името на общото дете съвсем не е лош компромис, защото след развода (който май се задава) майката ще остане в този нов апартамент до пълнолетие на общото дете. И евентуално и после, ако то иска така. Точно с това решение майката не остава на улицата. Но щом не и харесва да се оправя, тя си е дробила попарата, че и ни се кара сега.

# 99
  • Далечният изток
Семейното жилище при развод може да се ползва от майката и детето, а не жилището на детето... Е, ако има право на ползване в това жилище, ще го ползва. Но смисълът на жилище след развод, е различен.

# 100
От самото начало беше ясно, че проблемите са доста по-дълбоки от покупка на апартамент, но в този подфорум "апартамент" е вълшебна дума, и нищо друго не се чете - всеки започва да импровизираи да брани някакви идеални части, сякаш от неговия джоб ще изляза парите Smiley Наистина ми е необяснимо защо така, но е факт. Дори на ключови думи "изневяра" и "свекърва" не се скача така, както на "апартамент"...

Авторке, на колко години е сина ти? Възможно ли е да влиза в пубертета и това да е разделителния момент, в който  мъжът ти да си е променил отношението? Това е трудна възраст, в която децата стават трудно поносими дори за собствените си родители, какво остава за пастроци или мащехи.
На първо място - анализирай отношенията ви, и виж каква е причината за всичко това. И не, едва ли е свекървата, защото до тук той не я е "слушал" - събрали сте се, оженили сте се, била си бременна, детето вече е на две и половина - толкова време да не я е слушал, и изведнъж да е започнал, няма логика. Нещо друго се е случило и е "счупило" нещата. Ако откриеш какво, може би има и шанс да се поправи.

Ако няма шанс счупеното да се поправи, моят съвет е да огледаш собствената си финансова стабилност и да се подготвиш за самостоятелен живот. Никое дете не заслужава да расте в такава отровна среда - нито доведеното, нито природеното. Ако нещата не могат да се изговорят и да се тушират, а остане напрежение - изведи децата си оттам възможно най-скоро. В противен случай ще изгубиш връзката си  с голямото дете.

# 101
  • София
Ооо, ама тя работата била сериозна, не е като да е само за имота.

Може и да не е. Кой нормален човек коментира имоти при такива обтегнати и направи токсични отношения? Просто авторката за мен не получи желания отговор, че мъжът ѝ трябва да се впрегне да осигурява и нейното дете, започна с "малко обидно ми стана" и изведнъж сподели някакви доста фрапантни реплики, които човек трудно би изпуснал, представяйки проблем.

Не обвързвам никого с мнението си, защото нямам и личен опит по въпроса с развода, но смятам, че много малко жени, които вече имат едно дете от човек, с когото са се разделили и са останали сами с това дете, искат второ. Заради самото дете. Раждат НА мъжа, за да си откупят отношенията, в които влиза той, нямащ дете и искащ свое собствено.
Знам, че има много добри хора, които дори осиновяват детето на жената и то ги наследява, но ключовото в такива случаи е, че двойката няма общо.

# 102
  • Бургас
Искам да закупя жилище, което да си е само мое.
Да не би натискът на мъжа ти за покупка на апартамент да е започната от узнаването на това ти намерение, споделяла ли си му преди това? Всъщност, бидейки омъжена, само в режим на разделеност, може да е единствено твое. Трябва ти консултация с адвокат и от не само, поради проекто имуществените въпроси. Имаш ли достатъчно средства да задвижиш развод? Натам отиват нещата...Имай предвид, че ако се борите за попечителство е по-добре ти първа да подадеш иск, това ми беше казала моята адвокатка.

# 103
  • София

За мен да се купи апартамент на името на общото дете съвсем не е лош компромис, защото след развода (който май се задава) майката ще остане в този нов апартамент до пълнолетие на общото дете. И евентуално и после, ако то иска така. Точно с това решение майката не остава на улицата. Но щом не и харесва да се оправя, тя си е дробила попарата, че и ни се кара сега.
Тя няма пари, как ще изплаща дори половината вноски след развод? Идеята е двамата да го купят и докато е с този мъж може и той сам да покрива вноските на двамата, но разделят ли се тя няма пари за наем, как ще плаща по 1000-1500 лв месечно за ипотека, например?

Иначе имотно и неимотно дете ми се набиха в очите при втори прочит. Виждала съм последствията. Майката решава, че ще осигури само първото неимотно дете и то получава нейните имоти, пък второто каквото остане от имотния баща. И това не е готино.

# 104
Мда,сега видях другите подробности, явно апартамента е най дребния проблем.
Както не веднъж съм писал не всеки може да приеме жена с дете, от там идва целия проблем. Няма смисъл да купуват жилище в което и тя да участва на малкото дете, щото ще се закопае допълнително

Общи условия

Активация на акаунт