Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 423
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
Сигурно жилището, в което те живеят е от свекървата, и нея я е яд, че чуждо дете живее в нейно жилище, и да настройва синът си срещу авторката. И за това той да иска да купят друго жилище. В такъв случай, ако виждаш бъдеще с този мъж, пак предлагам да помислите за вариант имота да е на името на двама ви, щом вие ще го изплащате, пък той неговия дял да си го даде на дъщеря си,щом иска. А ти можеш твоя дял да прехвърли на двете си деца. А самоучастието кой ще го подсигури. Щото и това не е маловажно.
И друго - като се купува имот на малолетен с ипотека, ако се стигне до принудително изпълнение спрямо имота, банката иска разрешение от агенцията за закрила на детето. При евентуална продажба трябва съдебно решение.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 09:22 от Прекрасная Василиса

# 76
При положение, че имам още едно дете, аз не бих участвала. Това си е шантаж. Да купува сам или, ако няма пари,  да не купува.

# 77
Офтопик. Поживяването и пътуването са голяма работа, смисъл номер едно на живота. Стигат понякога до степен (не в тази тема, но във форума): "ама за какво ви е още едно дете, вместо да си поживеете и да пътувате".
Задължително пътуването се споменава в комплекта.

Защо да не можеш да живееш и пътуваш, имайки втори имот или второ/трето дете, никога не съм разбирала, а още по-малко разбирам защо точно поживяването, каквото и да значи това, и пътуването се издигат до главна цел на всеки живот.

Сигурно защото не можеш да отнесеш нищо на оня свят, децата представляват предимно грижа, а поживяването и пътуването са горе долу единственото, което можеш да направиш лично за себе си.

Купуването на имот на името на бебе, очевидно е начинът на мъжа да разграничи своето от чуждото дете. Но той вероятно - всъщност и според авторката - го прави и в ежедневието. Това за мен е по-сериозинят проблем, който стои за разрешаване. Детето със сигурност усеща, че е нежелано. Това  би трябвало да е основната грижа на майката, а не кое колко апартамента ще има след време, особено ако докато достигне до възраст да ги обитава живее в тормоз, какъвто е неглижирането.

Зарежи всякакви планове за апартаменти и си изясни ще можеш ли да си отгледаш децата с този човек.

# 78
Жилището, в което живеем е на свекър ми (те са разведени) ... При развода свекър ми е прехвърлил този имот на името на сина си (това се случва преди брака).
И тя не живее от 10г тук.

# 79
  • София
Жилището, в което живеем е на свекър ми (те са разведени) ... При развода свекър ми е прехвърлил този имот на името на сина си (това се случва преди брака).
А ти имаш ли къде да живееш като се изнесеш?

# 80
  • Пловдив
И да- моето дете е мое дете и на бившия ми партньор. Но не мисля, че следните изрази олицетворяват любов:
“Взимай си синчето и се махайте”
“Вие сте навлеци, които се натресоха в къщата ми” (все едно ние сме дошли тук без негово знание)
“От утре детето ти няма да идва тук”
“Ако нещо не те устройва, взимаш си твоето дете и се махате, малката остава с мен и ще вложа всичките си средства, за да шикълкавя и да ти я взема”
И още мнооого, много, много.
За онези, които ще попитат какво правя с него все още? Опитвам се да намеря някакъв начин да изплувам и да поема по най-добрив път заедно с ДВЕТЕ СИ ДЕЦА, КОИТО НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ И СПОКОЙСТВИЕ!

Наистина ли не виждаш цялата картинка и смяташ ,че основния проблем в живота ти е проекто-апартамента?

# 81
Бояна ме изпревари,но е важно дали имаш свое жилище,ако се стигне до развод с този.
Изобщо не се оставяй да ти извива ръцете,казваш,аз имам две деца,ако купувам жилище ще е за двамата. Ако иска да е само за общото дете,да купува сам. Не всеки може да осигури имоти на децата си. Не е и задължително.

# 82
А ти имаш ли къде да живееш като се изнесеш?
Ами имам планове, да. Но се изисква време до осъществяването им. Да кажем,че очаквам да започна по-доходоносна работа, за да не завися от никого и от нищо.
Имам възможност да живея с майка ми, но не това ми е идеята. Искам да закупя жилище, което да си е само мое. Но сега не му е времето.

# 83
  • София

Ами имам планове, да. Но се изисква време до осъществяването им. Да кажем,че очаквам да започна по-доходоносна работа, за да не завися от никого и от нищо.
Имам възможност да живея с майка ми, но не това ми е идеята. Искам да закупя жилище, което да си е само мое. Но сега не му е времето.
Ако с майка ти не сте в лоши отношения и жилището има достатъчно помещения си се изнасяй при нея, пък на спокойствие там ще си уредиш и нова работа, и друго жилище. Не виждам смисъл да подлагаш и сина си, и дъщеря си на живот в подобна обстановка.

# 84
И да- моето дете е мое дете и на бившия ми партньор. Но не мисля, че следните изрази олицетворяват любов:
“Взимай си синчето и се махайте”
“Вие сте навлеци, които се натресоха в къщата ми” (все едно ние сме дошли тук без негово знание)
“От утре детето ти няма да идва тук”
“Ако нещо не те устройва, взимаш си твоето дете и се махате, малката остава с мен и ще вложа всичките си средства, за да шикълкавя и да ти я взема”
И още мнооого, много, много.
За онези, които ще попитат какво правя с него все още? Опитвам се да намеря някакъв начин да изплувам и да поема по най-добрив път заедно с ДВЕТЕ СИ ДЕЦА, КОИТО НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ И СПОКОЙСТВИЕ!

Чакай сега, и ти при това положение пусна тема за апартамента, като главен проблем. После пък писа, че до преди година отношенията ви били перфектни.

Отново ти предлагам да откажеш всякакво обмисляне и разговори за купуване на апартаменти с човек, с когото отношениета ви са такива. За много жени горните реплики биха били призив скоростно да си съберат багажа. Ти вече веднъж си прекратила брак, следователно би трябвало да си наясно кои неща са непоправими, а първото между тях е тормоз на детето.

# 85
Ако нямаш къде да отидеш сега и веднага, не знам какво да те посъветвам. С този мъж не ми се струва да ви бъде. Ти вчера си излязла от майчинство, той вече се чуди как да ти вземе парите в своя полза, опаковайки алчността си като 'как не те е грижа за твоето дете'. Айде нема нужда.

# 86
  • София
Най-правилното от морална гледна точка е всеки баща да си осигурява неговото дете. Ти да осигуряваш поравно двете деца.

След последното ти включване - съветът ми е изобщо да не инвестираш в нищо съвместно с този човек и да се подсигуриш за живот отделно с децата ТИ.

# 87
Апартаментът е ПОСЛЕДНИЯТ ти проблем тук. Остави ти как се чувстваш, сама си си взимала решенията, но сериозно ли подлагаш детето си на това?

# 88
Или Не участваш, и остава за общото ви дете, или купува сам.

Пак не е равностойно ако той купува сам - тогава излиза, че майката се отказва от общото дете и си гледа само своето... Мисля, че майката трябва да се включи поне с 1/3 от вноските за апартамента.
А и като чета други теми тук нещата не са толкова зле, не е мъжът да се подсигурява всичко да си е само за него. Според мен е предложил добър компромис.
И няма да разсъждавам кое е нормално и кое не, всеки си знае за себе си, но е разбираемо своята кръв да му е по-близка. Особено ако по някакъв начин свързва сина ти с баща му.

П.П.
И какво да правя сега с това горното??? Оказва се, че нещата са съвсем различни. Писна ми от тези класически сценарии на житейските драми със сипване на час по лъжичка...

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 10:01 от Черна станция

# 89
За тези, които ще попитат дали наистина подлагам детето си на това. Ами той пред него никога не ги говори тези неща и се прави на добрия самарянин.
Пред мен ги говори такива.
Но не е късно за изцепки.

Общи условия

Активация на акаунт