Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 382
  • 306
  •   1
Отговори
# 15
Глупости. Човек прави грешки, човешко е. Това, че имаш дете, не значи че нямаш право да си щастлив. Авторката е опитала втори път, уви, пак не се е "огледала". И това не е от такова значение. В случая, няма как да те накарат да направиш нещо на сила за детето си (за едното), а другото да го хвърлиш на боклука. Не става. Който чупи, купи. Или Не участваш, и остава за общото ви дете, или купува сам.

# 16
Тази тема ще стане hot.
Бих ви посъветвала да не се сърдите, с внимателно да обсъдите покупката и всичко останало със съпруга си, понеже и вие ще участвате финансово.
В наше близко семейство след трагичен случай синът от първи брак като наследник на баща си в имот СИО заедно с полубрат от втори брак и мащехата си,заяви че ако до 2 месеца не му се изплати дял ще подаде за съдебна делба. Мащехата взе кредит за да изплати часста му. Много беше стресиращо.
Животът поднася различни ситуации.
Помислете какво бихте направили за големия син.
Но такива са законите в България. По света най напред са завещанията. А к тази мания в България Да осигурим децата с жилища.
Успокойте се

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 01:26 от Dimana12

# 17
  • Out of the Mix
Щом е така, на мен ми е странно да искам да купувам още един апартамент, при положение, че вече има 1 + къща + етажа. Не само това, а говорим за невръстно, освен ако не става дума за далавери и да се "скрият" някакви мръсни пари.
В по-зрели години би било друго, пълнолетие, че дори е рано. Чак към и след 30, като се решат да се задомяват, родителите може да ударят рамо за имот, а дотогава наличното може и да се продаде, завърти, изпие, изгори и кво ли не.

Връщаме се към твоето - отново всичко е точно щом баща му полага грижи, детето ще получи и от него нещо, както и от теб. По-скоро го питай какви са му мотивите за допълнителния апартамент точно сега, и защо иска и ти да влагаш, и какво по-точно, съкредитоискател ли иска да си, пари за самоучастие ли, богати сте и кеш ли ще купувате и иска да извадиш и ти 50% от цената, и т.н.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 00:57 от Revoker

# 18
Под път и над път, ама не забременяваш от всеки. Това винаги е свързано с обърквация при наследството.

Не знам защо е в кавички. То Е негово. И нейно. Другото вече го е ощетила, започвайки да гради ново семейство с още едно дете с друг човек.
Ако беше му осигурила и на първото, преди да прави друго, може би нямаше сега да има проблем.
Извинете, но първо не забременявам от всеки. Второ, “другото” ми е подсигурено от мен и от баща му и няма да остане без наследство.
Синът ми е гледан от мен и баща си и нищо не му липсва. Според мен той има страх, даже и той не знае от какво точно.
Това си е чиста злоба от негова страна.
Аз имам наследствен имот, който един ден ще остане и за двете ми деца. Няма ощетеби и неподдигурени.

# 19
  • София
Глупости. Човек прави грешки, човешко е. Това, че имаш дете, не значи че нямаш право да си щастлив. Авторката е опитала втори път, уви, пак не се е "огледала". И това не е от такова значение.
Всичко е точно, когато 'грешките' не ти ги плащат децата. Затова се мисли, като се събираш втори път с кого и дали непременно ще му раждаш и на него дете, да не остане капо.

Авторке, след като е подсигурено (споменавате само потенциалните имоти на дъщерята), тогава не виждам драма. Нормално е да не иска да купува жилище на чуждо дете.

# 20
Той как се държеше преди брака с вашето дете?
И как се държи с него сега като член от семейството? Дели ли децата в ежедневието?
Ваше задължение е да покажете ясно , че децата няма да се делят.
Ако ги делите първо синът ви ще израстне  с травма на тормозено дете и второ това ще е лошо за дъщеря ви защото няма да развият връзка помежду си. Синът ви ще се отдалечи и дъщеря ви един ден като възрастна  няма да има брат.

Относно жилището може да го закупите като обща собсвеност и всеки да се направи завещание за собствените си деца и с право на ползване на другия.

# 21
Не мога да нарека искането на съпруга ви злоба. Просто приемете думите му точно както са казани. Може би вижда, парите изтичат, инфлация, знам ли. Не си разваляйте отношенията. Утре сигурно и някой юрист ше се разпише в темата. Радвайте  се на децата, че мноого бързо порастват

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 01:11 от Dimana12

# 22
Добре ,а бащата на синът ти купил ли му е нещо?Щом баща му се грижи за него,не разбирам какво очакваш от втория? Вторият с какво точно го ощетява ? Майката и бащата са едни.

# 23
Аха. Ами, хайде, убий я с камъни, защото не е помислила.

# 24
Държа да обясня, че не “правя” деца под път и над път.
Запознахме се, когато вече бях разделена с бившия ми мъж и нещата се развиха плавно между нас.
Той ме уверяваше, че приема сина ми, като негово дете и се държеше прекрасно с нас. Връзката ни беше много хубава и романтична. Оженихме се и се появи дъщеря ни. След време обаче, започна видимо да дели двете деца. Да проявява неуважение към нас.
Свекърва ми има доста голям “принос” за поведението му. Не че това го оправдава…. Не е на 10г.
Не го задължавам по никакъв начин да оставя имущество на сина ми. Той е подсигурен от баща си. А това, с което разполагам аз и съм придобила преди брака, един ден остава и за двамата.

# 25
  • София
Тогава от къде идва обидата, ако нямате очаквания?
И защо темата съществува?

# 26
А какъв е точно тогава проблема не мога да разбера?
Синът е подсигурен?
Свекървата лоша била?
Сериозно?
А дали щеше да позволи изобщо този брак, ако толкова не те понасяше?

Мъжът ти не е длъжен финансово да подсигурява чужди деца.
Това е горчивата истина, а ти си налапала въдицата с тия клишета как "ще приеме сина ти като свой" и сега ти горчи ужасно.

# 27
А ,този апартамент той с ваши общи пари ли ще го купи,или той сам ще купи апартамент на детето си ? Извинявай,ама темата ти малко е нелепа .Редно е синът ти да бъде подсигурен от баща си .Не може да искаш синът ти да получи наследство от баща си и да получи от втория ти съпруг .
Вторият,бие ли го ?Обижда ли го ?Заключва ли го да го държи гладен?

# 28
Проблема е, че не уважава мен и детето ми. И пак казвам: не го задължавам, нито пък съм си помисляла да го правя.
Относно свекървата-да, тя е изключително лош човек и му е обяснила на дълго и широко как ще ми вземат детето и му пълни главата с какви ли не глупости и схеми постоянно. И се меси там, където не ѝ е работа.
Моите извинения, но не бих им угодила по този начин на тъпите мании за 2345 жилища.
Като обувките ми сочат навън какво очакват? Да се съглася все едно купувам хляб?

# 29
Опитайте да се отърсите от емоциите. Ами знаете в българската митология как се гледа на мащехата и пастрока.
Бих попитала дали мислите със съпруга и за още едно детенце. Разбираме, че не искате да купувате сега. Да не би мъжът ви да се страхува да не го изоставите и да иска да ви обвърже финансово?

Общи условия

Активация на акаунт