Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 460
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
  • Сф
Ако може авторката да спре да крещи на списващите тук с тия главни букви първо.
Второ, да си отговори тя  на въпроса може ли да отглежда едно или две деца сама и точно колко ще ги подсигури. Трето, защо е взела мъж, който нея не иска/л да подсигури и да са заедно в добро и лошо и имотно както е казано Sunglasses и чак тогава да разпределя имоти за  децата. Това, че се споменава ясно,че при бъдеща раздяла мъжът ще си вземе неговото дете ми говори, че авторката няма особени възможности като перспектива. Друг е въпроса дали ще стане.
Подобен случай знам. Всичко на свекървата и общото дете. Жената е мачкана подобаващо. Плюс,че тя е от Долно Сусурлево без особени условия и с много ниски фин. възможности тук в Сф. Не виждам и при нея полезен ход, поне докато всички деца не станат самостоятелни. И най- вече "чуждото. " Тогава ще може да забегне в чужбина при роднини и да води приличен живот и без тормоз,  ако реши. Дотогава е маневриране и нерви.

# 106
Черна станция,най-вероятно не е като 100% сигурно нали? И тя не иска да е на общото,а на двете. Кое не се разбира? Той я заплашва,че ще я изгони и ще й вземе детето,ти й обясняваш, че тя щяла да остане в жилището. И накрая ще гледа сама две деца, ще плаща кредит само на едното. Е коя нормална жена ще се съгласи на подобно нещо?
Допълвам се- този мъж е трябвало да е наясно,че всички планове на жената включват двете й деца. Като се хващаш с жена с дете,би трябвало да си наясно с това.

А тя пък иска бащата да плаща всичко за общото дете, за да има тя ресурс да плаща за нейното си...
Гадна ситуация, всеки вижда различно нещата и се чувства минат, всеки се бои да не го прекарат...
За мен да се купи апартамент на името на общото дете съвсем не е лош компромис, защото след развода (който май се задава) майката ще остане в този нов апартамент до пълнолетие на общото дете. И евентуално и после, ако то иска така. Точно с това решение майката не остава на улицата. Но щом не и харесва да се оправя, тя си е дробила попарата, че и ни се кара сега.

Дори и да остане в имота на общото дете,нали ще трябва да го изплаща? А тя иска да плаща,само че за двете си деца,разбираш ли?

# 107
Не, нямам фирма и милиони капитал. Но имам възможност да работя и да си докарвам добри доходи, с които вместо наем, е хубаво да изплащам нещо, което ще остане за нас. И не живея в голям град, че да се налага да тегля 300 000.
Мисля, че е логично да не искам обща покупка на апартамент в голям град, на таксва невръстна възраст на детето ми.

# 108
Аз не го разбирам разделението на децата, може би, защото единственият такъв реален пример, който имам, е мъжът ми и вторият му баща, за който той му е син, колкото и биологичният. Като не си готов да приемеш чуждото дете, какъв човек трябва да си, за да влизаш съзнателно в отношения, в които ще пренебрегваш едно невинно дете?

# 109
Ако може авторката да спре да крещи на списващите тук с тия главни букви първо.
Второ, да си отговори тя  на въпроса може ли да отглежда едно или две деца сама и точно колко ще ги подсигури. Трето, защо е взела мъж, който нея не иска/л да подсигури и да са заедно в добро и лошо и имотно както е казано Sunglasses и чак тогава да разпределя имоти за  децата. Това, че се споменава ясно,че при бъдеща раздяла мъжът ще си вземе неговото дете ми говори, че авторката няма особени възможности като перспектива. Друг е въпроса дали ще стане.
Подобен случай знам. Всичко на свекървата и общото дете. Жената е мачкана подобаващо. Плюс,че тя е от Долно Сусурлево без особени условия и с много ниски фин. възможности тук в Сф. Не виждам и при нея полезен ход, поне докато всички деца не станат самостоятелни. И най- вече "чуждото. " Тогава ще може да забегне в чужбина при роднини и да води приличен живот и без тормоз,  ако реши. Дотогава е маневриране и нерви.
Възможности и перспективи много, стига човек да иска и да има амбиция и кураж да го направи 🙂  Явно четете подобен пост за първи път и никога не сте чували за подобен тип манипулации. И да, смятам, че мога да отглеждам сама двете си деца. Просто всичко с времето си.

# 110
Значи мъжът живее в жилище на баща си, а ти живееш в жилището на свекър си.  На първо време родителите трябва да осигурят себе си, а не да купуват жилища на невръстните си деца.
Доколкото познавам родната действителност, като детето стане на 18, ще останеш да живееш у тях, защото нямаш възможност за квартира. 
Ако те изгони, ще казваш, че е неблагодарно, защото с години си плащала кредит.
Семейните ти отношения пък хич не са розови. Познавам вече две двойки, в които мъжът просто спря да плаща кредита и жената го плаща сама като съдлъжник, за да не й вземат апартамента.

# 111
От самото начало беше ясно, че проблемите са доста по-дълбоки от покупка на апартамент, но в този подфорум "апартамент" е вълшебна дума, и нищо друго не се чете - всеки започва да импровизираи да брани някакви идеални части, сякаш от неговия джоб ще изляза парите Smiley Наистина ми е необяснимо защо така, но е факт. Дори на ключови думи "изневяра" и "свекърва" не се скача така, както на "апартамент"...

Авторке, на колко години е сина ти? Възможно ли е да влиза в пубертета и това да е разделителния момент, в който  мъжът ти да си е променил отношението? Това е трудна възраст, в която децата стават трудно поносими дори за собствените си родители, какво остава за пастроци или мащехи.
На първо място - анализирай отношенията ви, и виж каква е причината за всичко това. И не, едва ли е свекървата, защото до тук той не я е "слушал" - събрали сте се, оженили сте се, била си бременна, детето вече е на две и половина - толкова време да не я е слушал, и изведнъж да е започнал, няма логика. Нещо друго се е случило и е "счупило" нещата. Ако откриеш какво, може би има и шанс да се поправи.

Ако няма шанс счупеното да се поправи, моят съвет е да огледаш собствената си финансова стабилност и да се подготвиш за самостоятелен живот. Никое дете не заслужава да расте в такава отровна среда - нито доведеното, нито природеното. Ако нещата не могат да се изговорят и да се тушират, а остане напрежение - изведи децата си оттам възможно най-скоро. В противен случай ще изгубиш връзката си  с голямото дете.
На почти 9г. Не е в пубертет, нито забелязвам да е на орага на такъв.

# 112
  • София
Авторке, защо не спомена това красноречиво отношение в първия пост?

# 113
И да- моето дете е мое дете и на бившия ми партньор. Но не мисля, че следните изрази олицетворяват любов:
“Взимай си синчето и се махайте”
“Вие сте навлеци, които се натресоха в къщата ми” (все едно ние сме дошли тук без негово знание)
“От утре детето ти няма да идва тук”
“Ако нещо не те устройва, взимаш си твоето дете и се махате, малката остава с мен и ще вложа всичките си средства, за да шикълкавя и да ти я взема”
И още мнооого, много, много.

За онези, които ще попитат какво правя с него все още? Опитвам се да намеря някакъв начин да изплувам и да поема по най-добрив път заедно с ДВЕТЕ СИ ДЕЦА, КОИТО НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ И СПОКОЙСТВИЕ!

Авторке, трябваше да озаглавиш темата си "Как да изплувам".
Проблемът ти е много голям. Купуване на жилище не е сблъсъка ти с този мъж, а че не си желана, не си уважавана, не си обичана. Не знам дали не си го преценила добре още от началото този мъж, каква точно е причината. Но не е нормално такова поведение от страна на един мъж и още по-ненормално е да мислиш, че нещата ще се оправят.

Съжалявам.. Не знам какъв съвет да ти се даде след последните ти постове. Дори това, че задаваш по един начин темата си, която не е това, което искаш да питаш, ме навява на мисълта, че вероятно и с него си постъпила така. Нещо неясно е имало, някаква уловка от твоя страна, въдичка, и той сега излива всичкото зло, на което е способен.
За да те нарече един човек  "навлек" ...
И теб, и детето ти. 🙄

Събери се, намери достойнството си и решавай проблемите си. Форумът не може да ти оправи живота. Запретни си ръкавите и ако трябва почвай отначало, с майка ти или както е възможно..

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 14:54 от Valerie R

# 114
То това красноречиво отношение е капка в морето.

# 115
  • София
То това красноречиво отношение е капка в морето.
В кое море?

# 116
  • София
На фантазиите

# 117
Аз мисля, че отношенията между тях са се развалили или лъснали, след несъгласието на авторката да изпълнява неговите условия. Ако се беше съгласила щеше да мине и замине, до следващия компромис от нейна страна. Усеща се неговото отношение “аз те взех с дете”, или друго грозно съм чела “аз те направих човек ти ще ми противоречиш” , често срещано.

# 118
  • Сф
Е, защо като сте толкова печена финансово, не искате да участвате в общото начинание поне за общото дете? Искате от бащата да подсигури сам и двете деца по равно ? Във вашият случай няма как да стане.

# 119
  • Out of the Mix
Затова съм на позицията и ще я повтарям - всяка жена предварително да се е осигурила с лично жилище, пари в сметката, преди всякакви деца и бракове, ако въобще.
Събират се двама по любов, върви им, развиват, животът върви.
Ако се сговнят нещата, поне материалното ще е обезпечено, ще е по-лек преходът.
В по-зрели години пък още по-добре трябва да е, защото вече всеки се е ориентирал, направил, каквото направил, и само може да надгражда, без да е задължително нищо.
Лина не е помислила по този въпрос, и живее в чуждото, макар и в брак, поне го е накарала да подпишат, че сега и това не е лесно. Вярно не е мечтаният живот, нищо не е розово, всеки момент може да я изгони, излиза на квартира, и я чакат "прекрасности" от всякакво естество. Проблемите вече са налице.

Общи условия

Активация на акаунт