Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 452
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
Доколкото разбирам и двете деца нямат нищо, защото самите родители нямат нищо. Броите наследство от живи баби и дядовци. А вие къде ще живеете, когато те починат? Децата ви ще имат тези жилища евентуално, ако останат, след около 50 години. Мъжът затова се опитва да осигури своето дете сега.
Обаче ти трябва да осигуриш собствен покрив за себе си на първо време, после за децата. Децата, като станат пълнолетни, и са в активна възраст, могат и да живеят на квартира. Ако ти няма къде да живееш обаче и легнеш на техен гръб, ще им е тежко.

# 121
Не каза как стои въпроса със самоучастието.
Аз не бих теглила кредит при тази ситуация. Сама казваш, че обувките ти сочат навън. Кажи му да изчакате, да се стабилизираш финансово, и че ако заедно ще плащате ипотеката, искаш половината имот на твое име. Какво се случи преди една година, че от перфектни отношения, почна да те гони?

# 122
  • Пловдив
Цитат на: BernardaM.
От самото начало беше ясно, че проблемите са доста по-дълбоки от покупка на апартамент, но в този подфорум "апартамент" е вълшебна дума, и нищо друго не се чете - всеки започва да импровизираи да брани някакви идеални части, сякаш от неговия джоб ще изляза парите Smiley Наистина ми е необяснимо защо така, но е факт. Дори на ключови думи "изневяра" и "свекърва" не се скача така, както на "апартамент"...
Нищо друго освен апартамент няма в самото начало - в първия пост. Надявам се, нямаш предвид, че винаги трябва да се сещаме как зад апартаментите винаги стои айсберг от други неща, но нас имотецът ни прави слепи за другото. Wink

# 123
А, нали мъжът има на свое име имот, прехвърлен от баща му.
Не знам, ама самотна майка с две деца от двама различни мъже, при майка си, ще цъфне и върже. То само с планове пари не се печелят.

# 124
Тия съвети за собствено жилище и дебела банкова сметка на жената преди брака нали осъзнавате,че са трудно изпълними? Колко жени до 30г са успели да си купят сами жилища и да са обезпечени финансово?
Revoker, по-полека със съветите. Изплати ти една ипотека сам до 30г и ела да ни обясняваш после.
Да,хубаво е горното,ако е факт,но не става при всеки. Не може всеки да изкарва над 2-3К за да плаща сам. Камо ли самотна майка с две деца.

# 125
Не, нямам фирма и милиони капитал. Но имам възможност да работя и да си докарвам добри доходи, с които вместо наем, е хубаво да изплащам нещо, което ще остане за нас. И не живея в голям град, че да се налага да тегля 300 000.
Мисля, че е логично да не искам обща покупка на апартамент в голям град, на таксва невръстна възраст на детето ми.

И какъв ти е проблемът тогава? Купи си собствен апартамент, който след време ще остане за двете ти деца и всичко е точно и справедливо. Пък дали и какво ще наследят от бащите си – отделно.

Само че, преди да си купиш собствен апартамент, ще трябва да направиш някои други стъпки. А ти не си готова, като гледам... И се натискаш там, където те унижават и откъдето те гонят, с идеята да... А има ли изобщо някаква идея, някакви конкретни планове, или всичко е само в сферата на мечтите? Щом имаш възможност за добри доходи, правиш ли нещо по въпроса, или само си мечтаеш?
И изобщо това, което целиш, струва ли си униженията? Аз не знам как човек може да се натиска там, откъдето го гонят, ама хора всякакви. Дано само не се стигне и до физическо насилие...

# 126
  • Далечният изток
Преди собственото жилище трябва да прекрати брака...

# 127
Именно...

# 128
Едтествено, че трябва да се прекрати брака, а не да закупувам общо жилище. Не желая. А това не става ей така от днес зс утре. Поне така си мисля, де.

# 129
  • Бургас
Останах с убеждение, че живеете в малко населено място, следователно не са претоварени съдилищата, като в София и други големи градове - два, три месеца максимум от завеждането на иска. Просто направи първата крачка, намери си добър адвокат...Успех!

# 130
Останах с убеждение, че живеете в малко населено място, следователно не са претоварени съдилищата, като в София и други големи градове - два, три месеца максимум от завеждането на иска. Просто направи първата крачка, намери си добър адвокат...Успех!
Ето това ме плаши. Нямам предвид самия процес.
Аз ще намеря адвокат, но той също ще наеме такъв, също толкова добър

# 131
  • Пловдив
Цитат

Понеже се обърках от всичките обрати в тази история.Може ли да Ви помоля да си зададете конкретен въпрос и да получите конкретен отговор.........

Иначе......бягай с 200

# 132
Проблема не е имота - проблема е, че ако продължава да му се репчи може да се окаже на пътя с две деца.
И аз мисля, че авторката премълчава много неща с цел да очерни напълно мъжа си.
Като й чета истеричните разсъждения почвам да разбирам защо мъжът се държи както се държи.

# 133
  • Бургас
Ти разпитай, намери най-добрия, не мисли за парите. В по-изгодна позиция си, детето е малко, не му се връзвай на заплахите, но каквато и крачка да предприемеш, я съгласувай с адвоката си, просто изпипай всичко предварително  и бъди една стъпка преди него. Не му казвай намеренията си, не го заплашвай /да не вземе да те записва/изнудва с други глупости или заведе иск и за психически тормоз/.

# 134

На война като на война - разбирай го, че адвокатите работят и за това, да разрешават въпроси на такива като вас.
Изкарвате си кирливите ризи на показ в съда, щом не сте способни да се разделите цивилизовано по взаимно съгласие, без да си причинявате театрални спектакли.

Общи условия

Активация на акаунт