Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 387
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Така, де, ако съм скъсала с първия мъж след първото дете, да сложа кръст на желанието за още деца.

Не, разбира се. Но няма как да не осъзнаваш, че вече не си мома, а вървиш в комплект с дете, към което имаш големи отговорности и с което не можеш да правиш компромиси. Респективно трябва да избираш двойно по-внимателно (което авторката явно не е направила) и най-добре да търсиш равностоен партньор - пак разведен с дете. Иначе се начетох на житейски драми тук.

# 211
Sun, какъв е този песимизъм?

Авторке, колко сте годишни и втория мъж колко е по- стар?
30+ сме. Разликата ни е 6г почти.

# 212
  • София
Ти пък все си на контра. Като другите подходят с разбиране, хапеш, като другите хапят, идеш като добрата фея да напишеш забележка в бележника.

Изразяваме си мнението. Обикновено съм на страната на жената, но тя първо, че написа един първи пост, който няма общо с последващите и второ, че от реваншистки пориви иска да ощети дъщеря си. Тя лично. Остави от родата на мъжа колко имота щяла да вземе. Което е може би второто ми любимо в тоя форум - пресмятане на наследства на живи родители. Сякаш са длъжни и сякаш се полага.
Та така и със сина подхожда. Мисли, че някой като се е събрал с нея, дължи нещо. Обидена била. Изказването е първия пост, ако действително така е казано от мъжа, много балансирано, реалистично и без излишна злоба. После се трансформира.

# 213
  • София
Не знам какво точно си се дипломирала наскоро, но някак си не те виждам сама, с две малки деца, в провинцията, да се оправяш сама, че и кредит за собствено жилище да плащаш. Каквото и да си завършила, надали ще почнат да те замерят с пачки.
Зависи от провинцията. На територията на района има доста възможности за развитие във водещи компании в страната.
Пачки няма да са, но заплатите са доста прилични и си се издържат цели семейства.
Надали ще съм първата и последната жена с две деца, издържаща се сама.

Разбира се.
Няма и да си първата, която си е купила жилище сама.
Тези деца имат и бащи, някаква издръжка ще плащат, както и ще ги гледат.
Няма и да си първата, омъжила се за трети път с две деца, стига да си умна и привлекателна и да се грижиш за себе си и да се развиваш.

.... Мисли, че някой като се е събрал с нея, дължи нещо. ...
Не си права.
Ако съм се омъжила за някой, означава, че съм поела някакви отговорности към този човек лично. Грижа ме е за неговото добруване, щастие, благоденствие и спокойствие. Реципрочно очаквам към себе си същото отношение, грижа, подкрепа и прочее.
Не ми е длъжен. Това не е по задължение. Но ако отношението е такова- не съм ти длъжен и всеки е сам за себе си, тогава не бих останала женена за такъв човек нито секунда.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 15:51 от Azzy

# 214
Не изчетох всичките коментари.Винаги съм твърдяла че един брак трябва да е равностоен......
Разведен -разведена
Вдовицата -вдовец
Ерген -мома
Авторке, това само във филмите се случва чужд свой да стане.

# 215
Аз я разбирам жената. Не иска да я заробват с кредити за неследства на 2-годишното. Малко са му 3те имота, които ще наследи, че и 4ти. И то само за да върже оня майката. Авторке, в абсолютно никакъв случай не тегли общ кредит с този. То е ясно, че е безумно и го прави с цел. Не се поддавай.

# 216
  • София
Еми, не е само във филмите.
Имам пред очите си достатъчно примери на едните и достатъчно примери на примати.
Тоз и мама му така ги учи акъл - тая да не отвлече за чуждото, да оправим нашето.

# 217
  • София
Не е длъжен да осигурява чуждото дете с имот. Явно се грижи за сина ти иначе.
Давай следващия.

Къде пише какво ще наследи внучето? УмрЕха ли бабата и дядото? Самата презумпция за наследеното говори за манталитет "някой ми е длъжен". Камо ли смятането.

# 218
реваншистки пориви иска да ощети дъщеря си. Тя лично.
Как иска да я ощети,че не разбрах?

# 219
Не искам да правя чужди сметки, но авторке, тепърва ще спестяваш за първоначална вноска, тепърва ще изплаща кредит тепърва работа ще почваш. Една диплома не ти гарантира работа. И да не забравяме децата и те си искат своето.

# 220
  • София
Ако мъжът купи изцяло със свои средства имот на дъщеря им, както се предложи. А тя влага в сина си.
Каквото и да направи, ще ощети едното пряко или косвено от своя грижа или финансов принос.

Затова ЧС го е казала, че е хубаво равностойни партньори да се събират.

# 221
Не искам да правя чужди сметки, но авторке, тепърва ще спестяваш за първоначална вноска, тепърва ще изплаща кредит тепърва работа ще почваш. Една диплома не ти гарантира работа. И да не забравяме децата и те си искат своето.
Имам заделени собствени пари, които не са много, но са достатъчни за първоначална вноска.

# 222
Сметките кой колко имота ще наследи ми звучат зловещо.....
Да се купи имот на 2-годишно е супер глупава инвестиция, освен ако не искаш да скриеш едни пари.

# 223
Ако мъжът купи изцяло със свои средства имот на дъщеря им, както се предложи. А тя влага в сина си.
Каквото и да направи, ще ощети едното пряко или косвено от своя грижа или финансов принос.

Затова ЧС го е казала, че е хубаво равностойни партньори да се събират.
Питам за нея, не за мъжете ù. Как точно ще си ощети детето, че даже и с желание? Тя може да даде поравно личните си усилия и пари и на двете деца. Мъжът обаче я дърпа уж да дава само за едното. Че защо ?

# 224
  • София

Тя каза, че не иска да влага никъде, а бащата на сина го осигурява. Т.е. няма пречка и бащата на дъщерята да я осигури. Майката иска да си пасува.

Общи условия

Активация на акаунт