Януарски бебчета 2025

• 11 470
  • 376
  •   1
Отговори
# 285

Така е. На котката по-лесно и ги режех 😃 Днес минахме последните ваксини. На 2-та доста поплака.

# 286
  • Варна
Кога мислите да захранвате? Аз мисля да започна след 5 месец, но все още се чудя по коя схема да се видя.

# 287
И аз мисля след 5ти, с първото дете прегледах няколко схеми и си направих моя си, която ми беше удобна. Сега пак така ще се водя, просто ще започна с разхлабващите зеленцуци, вместо запичащите.

# 288
Ние спим заедно откакто започна регресийката. Между  22ч и 8ч се буди около 2 пъти да яде, но не го усещам толкова, като е до мен. Проблемът е, че освен в количката и в мен, не спи през деня. Опитам ли да я преместя в кошарата, веднага усеща и се събужда. И при вас ли е така? 😁

С баткото бях така, но е период и ще мине. Сега с малкия на една от дремките е в мен, за да я удължа и да спи около 2 часа.

За захранването, мисля, след 6-ти месец.
Няма да взимам специални уреди, само  една решетка да готвя зеленчуците на пара.

# 289
Мисля да изпера коша на лятната количка вече. След седмица става на 5 месеца беба и си личи, как вече се оглежда, иска все права. Захранването ще започна към 6ти месец, поне така ни посъветва лекарката, понеже сме на кърма.
Много чеше тези венци и взех Камилия ( вай - вече за мое успокоение) 😅. Снощи ходихме на тържество на баткото в детската градина и я взех с раницата. Ами издържа си без проблем, само дето се притеснявах. Явно беше интересно злда се оглежда  - много деца, музика...

# 290
Здравейте, скъпи дами,
Казвам се Диляна и се записвам с бебе Лора, родена на 24.01.25. Това ми е първо бебе и определено страховете и притесненията си ги има , откакто се роди.

Откакто родих съм редовен читател на форума и намирам огромна полза в споделената информация.
Благодаря за споделянето, историите и позитивната нагласа.♥️ Наистина много ми помагат.

Живея в чужбина и ми е интересно да следя какво се препоръчва като практика в БГ и да преценя кое е най-доброто за бебето. А от своя страна, мога да споделя какво се препоръчва тук, в Германия.

Ето и моята информация, ако на някоя ѝ е полезно:
1. Кърмя и дохранвам с адаптирано мляко (Аптамил Комфорт, което много помогна за коликите).
Лора се роди едва 2490  и я изписаха 2310. Тъй като е със спешно секцио, я изкараха две седмици преди термина, и оттогава е моята борба с кърмата.
Моята кърма не може да я нахрани, та на своя глава започнах с адаптираното мляко (въпреки че педиатри и акушери ми казват да не го правя), но аз виждах, че тя не наддава изобщо.

Та, 4 месеца по-късно Лора е вече 5.8кг и адаптираното мляко ѝ е 1/3 от необходимата доза мляко за деня. Другото е кърма. Все още не се е отказала да суче , въпреки шишето(ползвам на Филипс Авент).

Спокойна съм като чета, че сънят на повечето бебета се е променил, защото и при нас е така и не се филмирам.  Понякога е изключително поспалива, изнервена или закачлива, а има периоди, когато съвсем не ѝ се спи.
И аз имах блажен период от около 2 месеца на непробуден нощен сън до 6 сутринта, но от скоро вече не е така.

До преди един месец слагах Лора да си легне в 22:30, но ми казаха, че е много късно това лягане и да го сменя, че по-късно няма да може да си навакса със съня, когато трябва да ходи на градина. Та, от няколко седмици успях да го сменя да заспива в 20:45 и пак да си става към 6. Доста бързо се адаптира , което показва, че най-вероятно 22:30 и за нея е късно.
Успях да променя съня , като ѝ махнах дрямката от 19:00.

Радвам се , че има такава група и с интерес чета коментарите.

# 291
Ние спим заедно откакто започна регресийката. Между  22ч и 8ч се буди около 2 пъти да яде, но не го усещам толкова, като е до мен. Проблемът е, че освен в количката и в мен, не спи през деня. Опитам ли да я преместя в кошарата, веднага усеща и се събужда. И при вас ли е така? 😁
При мен е така и без регресия Grinning

# 292
Добре дошла, Диляна! Хубав режим си изградила, браво! Дано да се задържи, че ако съдя по първото ми дете,ще си смени "настройките" за сън поне още 78пъти. 😃

Моят господин от 2 дни, откри "дълбоките води" /буквално/ да се обръща от гръб по корем. Оставя ли го легнал, се започва обръщане - повръщане, водопадиии, момичета. Какво да го правя? Нямам спомен какво беше с каката.
Гледам след хранене поне в люлката да се задържи 20-30мин. , защото няма спасение. Буквално главата му става като Тони Монтана /ако ме разбирате 😎😎/ вървя с едни салфетки попивам навсякъде.

# 293
Добре дошли Диляна и Лора😀!
Нашата госпожица все още не се е обърнала от гръб по корем, но от корем по гръб, докато правим гимнастика е редовна. И се изтласква - забива пета и се издърпва нагоре.
Днес се сцепи да вали из ведро и не сме излизали на разходка, респективно пощуря. И утре го дават така и не зная как ще оцелеем двете с нея. И на двете ни липсва слънцето и разходката...Изредих всички занимания у дома, а не иска да заспива. Киселее, предава се за 10 - 15 минути и това е, пак се буди. И така целия ден...

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:34 от KalinkataMalinkata

# 294
И при нас е така в това лошо време. Растат и зъби и е ужас. Тотално откача. Не си дояжда млякото напълно и все си повръща после. По няколко пъти се преобличаме и 2-те. Бошува яко, но още не може да се обръща сама.

# 295
Здравейте момичета! Нещо специално за обръщането правите ли? Тук нищо не обяснява педиатърката… по повод захранването, каза след 4 месец да започнем ( ние сме на кърма) Утре сме на ваксини за 4 месец и ще видим дали ще ми даде схема. Може ли да споделите ако вие вече имате? Благодаря💐
И последен въпрос- кога да очаквам тази регресия? Ние още не сме минали но звучи плашещо….

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:21 от Aleksandra881205

# 296
И още 1 проблем от 0.150мл изяжда от 2 дена само 0.100 максимум 0.120мл. Дали е възможно от зъбите да е. Вместо да увеличаваме дозата я намалих. Правя по 0.120, че ми омръзна да изхвърлям мляко.

# 297
И още 1 проблем от 0.150мл изяжда от 2 дена само 0.100 максимум 0.120мл. Дали е възможно от зъбите да е. Вместо да увеличаваме дозата я намалих. Правя по 0.120, че ми омръзна да изхвърлям мляко.

И аз имам същия проблем от няколко дни. В следобедните часове при мен. Не знам колко са милилитрите защото кърмя но много по малко време седи и после почва да ръмжи на гърдата…

# 298
И нашата мома ръмжи докато се храни, даже усещам понякога, че направо се тресе от яд или нещо друго. Със сигурност яде доста по- малко от преди, но те и.наддяват вече по- мко между 4-6 месец спрямо 1-3 месец.
За захранването нашата лична ни каза след 6ти месец, понеже е само на кърма. Аз си погледнах записките с предните две деца и някъде към 6 месеца и половина съм започнала въвеждането.
Започнала съм с картоф, морков, пащърнак, тиква, тиквичка, Броколи, карфиол и чак след тях плодовите пюрета.

# 299
Бебо само веднъж се обърна от корем по гръб, но от тогава нищо. Иначе от толкова движения в кошарата вече го намирам с краката на мястото на главата. 😁Сега в момента спи перпендикулярно в кошарата, с глава забита в решетките. Ние продължаваме с буденията през нощта, мисля че ще минем и на три дремки през деня. На 4+ е и мисля, че  е рано за три дремки, но последните дни не иска 4-та.

Мислите ли да взимате барбарон за сядане и от кога?

Общи условия

Активация на акаунт