Януарски бебчета 2025

• 11 413
  • 376
  •   2
Отговори
# 315
Днес ни сложиха последните ваксини. Порева си доста. Поне следващите ще са към годинката. Докато стигнем до педиатъра, беше  адска жега, а беше само 10 часа сутринта. Освен да излизам по първи петли на разходка, друго спасение невиждам. 😁

# 316
О, и ние излизаме вече към.9 и зо 11 сме се прибрали. После чак към 5. Междувременно ако имаме някаква работа да свършим гледам да е на закрито- мол, магазин... Иначе е мор.

# 317
Здравейте моето бебче е родено на 11.01.25 до сега си наддаваше много добре и на 4 месеца беше 7420 последно бяхме на консултация на 20.05 следващата е на 24.06 притесняваме факта че за периода от предната консултация той не е качил почти нищо имам си кантар за бебета и си го тегля във вкъщи сега варира между 7560 - 7600 всеки път различно показва в зависимост колко е сукал и дали преди да го изтегля се е изакал моля споделете мнение вашите кърмени бебчета по колко наддават да отбележа родени сме 3650

# 318
Ние ще ходим на консултация във вторник. След третия месец е нормално да не качват много. Вече стават и по подвижни, това също оказва влияние. Ако всичко относно храненето е добре, значи няма повод за притеснение.
Сега в жегите и моят иска на моменти да суче по-често. Още се храним и през нощта.

# 319
И ние сме както при Tanq91. Беба се роди 3020, на консултацията през 4ти месец беше 5200. От тогава не е качила повече от 400 грама, а е на 5 месеца и половина.
След 4ти месец дават, че може да  качват по 300 грама и това е ок. И аз напоследък давам често да суче, понеже по- скоро е жадна. Но има моменти, в които даже ме избутва и не желае.

# 320
Днес ни беше първото море. Бях доста притеснена, но всичко мина добре. Утре сме на консулнация да видим как вървим и кога да почна да я захранвам

# 321
  • Варна
Ние бяхме днес на консултация 7.620кг е, 63 см. Близо 1 кг е наддал от предишния път. Споделих на докторката, че мисля да захранвам и тя ми даде зелена светлина. Мисля да започна с готови пюрета, не мога да набавям био зеленчуци от градината и затова прецених, че ще започна така. Обаче не намерих никъде оюре от сладък картоф и само картоф, взех тиква и моркови и ще търся. Утре ще пробвам пък да видим дали ще се хареса. Смятам вече и вода да давам.
Сложи и втора 6 валентна ваксина и втора ротавирусна. Вървим назад с ваксините, но бяхме болни.

# 322
Браво на вас, голям мъж ☺️!
Успех със захранването, и аз мисля да започвам след седмица - две. Иначе зяа пюрета от картоф аз лично съм виждала само на Слънчо, но по коментари на майки оставам с впечатление, че е гадно и не го харесват децата. Май мернах в Кауфланд миналата седмица.

# 323
И ние днес бяхме на консултация. 7.100кг, 65.5см. За захранване ни казаха да си навърши 6 месеца и първо да минат изследванията и ехограф на корема и тогава. Та ще изчакам още 1 месец.

# 324
Аз започнах захранване. На гербер има сладък картоф с тиква, мисля,че беше. Аз така го въведох. Понеже започнах първо с тиква,после морков. Картоф чист също не съм давала, харесах някое от дм комбинирано, което беше картоф и морков или нещо подобно. 😃 на хип има Пащърнак и картоф та така продължих. 😃

Ние също най-накрая приатигнахме на морето. Ходя обаче само с каката, че с бебето плажа ми е далеч, нашия татко ще дойде чак за уикенда и тогава като сме с колата ще го запозная с морето. 😎🥳
Направо мисля да го "подаря" на майка ми. Тука му е изключително хубаво, спокоен е, климата му влияе добре, изхожда се редовно, че даже по 2-3пъти. Спря да се събужда в 1. 😃 Направо пу пу. Няма да ми се тръгва 😃😃😃

# 325
Днес бяхме на консултация. Качил е около 400 гр за месец. Вече е 6.870 кг и 65 см. Захранването ще е след месец.

От какво ще давате вода на бебетата? Аз имам едно шише с човка и едно със сламка.

# 326
  • Варна
Аз взех едно от ДМ с дръжки и нещо като човка, няколко пъти давах сякаш успя да засмуче ама никак не се радва на водата 😂
Днес дадох пюре от морков - изяде няколко лъжички, малко се мръщи, но отваряше устата. Утре може би ще го смеся с малко мляко да видим.

# 327
За зъби (освен на вас- водка 😀 ) на детето какво давате? На нас педиатърката ни даде осадент пилули. Като стане нетърпимо давам и малко Панадол. Но не ми се ще често да го давам. И наскоро започна да повръща още повече. Смених и храната от 2 дни на хип антирефлуксната. Днес беше с разтройство и на вечерта 2 часа след хранене изповръща цялото мляко върху мен на фонтан. Дали е от смяната на храната? Сега едвам заспа. Беше рев, цикане, мрънкане, нощно време се буди с изтеричен плач.

# 328
За зъбите ца сега съм на плацебо ефект- Камилия. Взех и Генгигел, който съм ползвала с каката и баткото. Напоследък така е подула венеца, че всеки момент очаквам да изникне от някъде нещо.😁 Аз иначе си удрям по една биричка или по чаша вино, поне от мен да знам, че е прихванала нещо още от малка😆😅.

# 329
Днеска чаша вино не помогна. Станаха 2-3 🤣

Общи условия

Активация на акаунт