Януарски бебчета 2025

• 11 280
  • 372
  •   1
Отговори
# 360
Dita_87, за миг си помислих, че аз съм написала този пост, понеже при наспе абсолютно същата ситуацията. Заспива или на гърда или като пътуваме някъде в колата. Вече по- рядко в количката. Вечер е ясно - като скачени съдове сме. Буди се по 3 пъти нощем, няма все още нито един зъб....

# 361
Зъби усещам доста на пипане. Дрънкат и някои белеят, но въпреки всичко още няма прокарал зъб като хората. До скоро заспиваше към 21:30 с последната доза АМ. Събужда се различно...към 6-7-8. Обаче я отучих да се събужда с рев. Докато не види някой от нас и си трае или мрънка леко. После почва да си играе с играчките и да бърбори, а аз дремвам до към 9 или 9:30. Напоследък заспива по-късно чак към 23ч. Понякога се буди истерично, но предполагам, че е от зъби. Вдигам я, люшвам я малко на ръце и пак заспива. Днес чух първото "мама"

# 362
На нас ни проби и третия зъб. И ние се будим през два - три часа през нощта. Заспива за нощен сън към 20:00 часа и се буди към 7:00 сутринта . През деня още е на три дремки, но имаше и някои дни само на две, но тогава през нощта се буди още по-често. Другата седмица сме на консултация и ще видим колко е наддал, последният път беше само 200 грама за месец.

# 363
И ние със съня сме като вас Таня. Не знам какво стана, но уж се захранихме добре, хапваше си и изведнъж се започна през деня един глад за кърмене когато се присети. Гушна ли в мен и ако се насочи на там и не дам, изпада в истеричен рев, писклив и настъпва ужас, с нищо не се залъгва докато не дам… хапва пюрета, но със зор повечето пъти и все си търси кърма. Има ли някой в такава ситуация? Период ли е, не знам, но е ужас.. как да излезнем някъде, като все иска като малко бебе кърмене през 1-2часа…

# 364
И ние със съня сме като вас Таня. Не знам какво стана, но уж се захранихме добре, хапваше си и изведнъж се започна през деня един глад за кърмене когато се присети. Гушна ли в мен и ако се насочи на там и не дам, изпада в истеричен рев, писклив и настъпва ужас, с нищо не се залъгва докато не дам… хапва пюрета, но със зор повечето пъти и все си търси кърма. Има ли някой в такава ситуация? Период ли е, не знам, но е ужас.. как да излезнем някъде, като все иска като малко бебе кърмене през 1-2часа…

Период е, ще мине. Знам че от зъби също им намаля апетита и търсят повече да сучат. Относно кърменето, аз кърмя навън всеки ден в парка, имам такова покривало. Много по-лесно е за мен отколкото да мъкна шишета, термоси и др. Само взимам шишето с вода - освен за пиене, повече  си чеше венците със сламката😁

# 365
И аз кърмя навън, покривам се и няма проблем. Доста често и в колата даже. При нас напоследък нощите са с много разпокъсанос спане - буди се на час да се чеше. Мажа с Генгигел, давам и Камилия, но май е само за мое успокоение. 😁

# 366
Днес бяхме на консултация. Бебо е качил 300 гр. и е 69 см.

И нашите нощи са такива, мисля че скоро ще се покаже и четвъртият зъб. Аз с нищо не мажа за сега венците.

Давате ли вече закуска на малките? Не съм въвела млечните продукти, за да правя попара. Баткото я харесваше много, сега ще видя как ще е при малкия.

# 367
От 3 дни отказва АМ. Не знам дали е от това, че сме при майка ми на гости и те вс и дават...или е от глезене или от зъби.

# 368
  • Варна
На нас ни проби и третия зъб. И ние се будим през два - три часа през нощта. Заспива за нощен сън към 20:00 часа и се буди към 7:00 сутринта . През деня още е на три дремки, но имаше и някои дни само на две, но тогава през нощта се буди още по-често. Другата седмица сме на консултация и ще видим колко е наддал, последният път беше само 200 грама за месец.
същото е и при моя. Снощи съм спала сумарно има няма 5 часа. Днес ще е тежък ден.

# 369
Здравейте момичета, ние сме почти на 8 месеца но много трудно става с захранването. Почти всичко сме опитали но повече от 60-70г много трудно изяжда. Плодовите също не са и любими. На кърма е и тя, опитах различни адаптирани млека но само като доближим биберона с шишето започва да върти глава, да реве и да бута с ръце шишето. Никога не сме имали проблем с нощното събуждане но от 3 седмици започна да се буди 1-2 пъти и да реве докато не и дам гърда. Не знам за успокоение ли е или че е гладна… имаме две долни зъбчета вече но не ми се вярва да е от това. Каша пробвах веднъж и много малко яде. Сега съм поръчала по интернет тъй като в Франция няма. Също така знам че в България не дават докторите но тук педиатрите казват че може йогурт да се дава и и давам 1 малка кофичка от 125 г за десерт на обяд. Това е едиственото на което си отваря устата. За сега нямам проблем от това че и давам не знам защо в България отричат

# 370
Здравейте момичета, ние сме почти на 8 месеца но много трудно става с захранването. Почти всичко сме опитали но повече от 60-70г много трудно изяжда. Плодовите също не са и любими. На кърма е и тя, опитах различни адаптирани млека но само като доближим биберона с шишето започва да върти глава, да реве и да бута с ръце шишето. Никога не сме имали проблем с нощното събуждане но от 3 седмици започна да се буди 1-2 пъти и да реве докато не и дам гърда. Не знам за успокоение ли е или че е гладна… имаме две долни зъбчета вече но не ми се вярва да е от това. Каша пробвах веднъж и много малко яде. Сега съм поръчала по интернет тъй като в Франция няма. Също така знам че в България не дават докторите но тук педиатрите казват че може йогурт да се дава и и давам 1 малка кофичка от 125 г за десерт на обяд. Това е едиственото на което си отваря устата. За сега нямам проблем от това че и давам не знам защо в България отричат

Здравейте,
Пробвала ли сте да смените марката на пюретата. Моето бебе не харесва повечето марки. Аз използвам на Holle. Една позната ми я препоръча, тъй като не е много известна.
Оттогава не съм имала отказване на пюре. Тя яде около 120/160 на ядене(също е на 8 месеца).

# 371
И моят много не яде много тези дни и често суче, но виждам че четвъртият зъб почти е прорязал венеца. И ние сме на 8 месеца, но още нямаме заместено хранене. За пюретата, аз взимам също на Holle
и на Hipp и Gerber.До годинката най-важно е млякото и да се запознае постепенно с нашата храна.

Aleksandra881205, поне при вас нощният сън е добър. Ние се будим често 3-4 пъти последните нощи.
 Моят става все по-бърз в лазенето. Взе да докопва чехли, робота, кашони и каквото има по пода.Опитва се да отваря шкафчетата. Иска да изяде на баткото учебнините. Вече е захраненен и с хартия 😁Още не сме обезопасили, но май е време вече.

# 372
И моят много не яде много тези дни и често суче, но виждам че четвъртият зъб почти е прорязал венеца. И ние сме на 8 месеца, но още нямаме заместено хранене. За пюретата, аз взимам също на Holle
и на Hipp и Gerber.До годинката най-важно е млякото и да се запознае постепенно с нашата храна.

Aleksandra881205, поне при вас нощният сън е добър. Ние се будим често 3-4 пъти последните нощи.
 Моят става все по-бърз в лазенето. Взе да докопва чехли, робота, кашони и каквото има по пода.Опитва се да отваря шкафчетата. Иска да изяде на баткото учебнините. Вече е захраненен и с хартия 😁Още не сме обезопасили, но май е време вече.

И ние сме на 8 месеца и нямаме заместено хранене. На АМ е от 6 месец. Няма нищо страшно в това. До годинка е нормално

Общи условия

Активация на акаунт