Януарски бебчета 2025

• 11 411
  • 376
  •   1
Отговори
# 345
Относно захранването - кога мислите да давате плодове, каши за следобедна закуска? И кога ще вкарате глутен и месо? Сега казват и че алергените е хубаво преди годинката да да се дадат.

Днес пуснахме изследвания за 6-я месец, попитах и за кръвна група да пуснем, но от лабораторията ми казаха, че по закон се взима кръв от вена, а не от пръста.

Каша ще дам утре. 20 ден от захранването. Три дни каша, после ще дам плод три дни и после месо и така ще ги редувам. Взеха му кръв от пръста.
Заповядайте във вайбър група, момичетата които захранват с пюрета https://invite.viber.com/?g=r_D0csiwAFUsQnxOulBB8RDR9N56o_uB

# 346
  • Варна
Ние започнахме захранване на 5 месеца. Минахме всички зеленчуци, заешко и пуешко. Давам и жълтък, и редувам 2 дена зеленчуци с месо, 2 дена зеленчуци и жълтък. Давам и следобед каша - досега съм давала оризова и царевична смесена с ябълково пюре или круша. Опитах чисти, но не се харесаха. Досега имаме заместен обяд и следобедна закуска.
Обаче за закуската не знам какво да давам.

# 347
Аз заместих обяда, но пуста следобедна, нито чиста каша хареса, нито ябълка,лруша,синя слива, банан... нищо. 😃 Не знан какво да праея. Сега съм я спряла и след няколко дни пак ще опитам.

# 348
Момичета, а вие кашите  винаги ли ги правите млечни, когато слагате и плод вътре.
Аз ги правя млечни и готова според това дали е безмлечна с адаптирано или млечна с вода да бъде около 110 грама и слагам 70 грама плодово пюре.
Но на кутиите пише, че се правят с вода, когато се слага плод и малко се обърквам.

# 349
  • Варна
Според уебинара на др Владимирова кашата винаги трябва да е с мляко.

# 350
Момичета, а вие кашите  винаги ли ги правите млечни, когато слагате и плод вътре.
Аз ги правя млечни и готова според това дали е безмлечна с адаптирано или млечна с вода да бъде около 110 грама и слагам 70 грама плодово пюре.
Но на кутиите пише, че се правят с вода, когато се слага плод и малко се обърквам.

Когато е с плод я правя с вода

# 351
Как сте мами? Ние вече навършили 8 месеца се радваме на все още топлото време и сме по цял ден навън. Захраних с всички зеленчуци, заместили сме обяда. Сега вече почти заместихме и следобедната закуска.

# 352
Аз като се събуди и давам 0.210 АМ. След около 2 часа 1 бурканче плодово пюре, след още 2 часа от по-големите бурканчета с различни зеленчуци или месо, след около 3 часа- каша (от 5 дни глутенова) и после следват 1 или 2 ядения с АМ. Нещо става много неспокойна след глутеновата каша, и ситни пъпчици по лицето и избиха, та ще видим как ще е по-натам.

# 353
Привет и от мен! Ние вече имам две зъбчета. Относно захранването - още нямаме заместено хранене, от една седмица въвеждам месо, а от две седмици давам и следобедна каша с плод.
От няколко дни  понякога пропуска третата дрямка. Още не седи самостоятелно, но започна да лази войнишката.

Да питам мамите, които кърмят - имате ли още нощни хранения?

# 354
Все още имаме среднощни хранения ние. В добрите времена това е веднъж около 4 часа, но напоследък заради зъбите е нещо страшно и се буди на всеки час почти.

# 355
И ние се будим пак често , но не знам зъби ли са, регресия ли е.

# 356
Така го чакаме този зъб, но не и не 😁. Иначе казано първото ма-ма, ба-ба, надали осъзнато, а по- скоро и е по- лесно да каже това. Бабу казва и паслу ръкопляска на себе си🤣. Толкова бързо минава времето, че чак е плашещо.

# 357
И ние чакаме третия зъб, но май първо ще избие страничния резец.

# 358
И при нас започна едно будене, къде на 2-3 часа, къде на повече (на кърма е), но направо е ужас, зъби няма.. на всяко будене отказва биберон и пищи силно. Като дам гърдата млъква, но се чува, че не е гладно бебето,а за успокоение и няма наспиване.. В колко часа лягат вашите бебоци и в колко часа стават? Ние около 21ч заспиване и 7-8 събуждане.

# 359
И при мен е така. Буди се на всеки 2-3 часа и има вече две зъбчета.
Откакто излезнаха зъбчетата започна и честото събуждане. Аз съм леко като ударена с мокър парцал, защото изобщо не мога да се наспя 😵‍💫, но и това ще мине.
Тя заспива единствено и само на гърда. Дори баща ѝ не може да я преспи, както преди.
Започвам да я приготвям към 19:30/45 и заспива до към 20:30.
Официално става около 7/8 сутринта.
През деня има 3 дремки, но има дни, когато е правила само две. Разбрах, че смяната от 3-> 2 дремки е малко трудна.

Общи условия

Активация на акаунт