Януарски бебчета 2025

• 11 477
  • 376
  •   1
Отговори
# 330
Привет, момичета! Какво правите в жегите! Ние излизаме към 8 часа и към 10 :30 сме се прибрали.

От вчера малкият вдигна температура 38 градуса, днес бяхме при педиатъра и ни изписа Хидрасек и Ентерол евентуално, освен тези за температура. Но той още не пие вода, камо ли друго да приема. Всичко изплюва навън.

# 331
Миличкия, дано му мине бързо! По спомен още кърмиш, така че се гушкайте повече и да се хидратира тъкмо с кърмата.🤗
Ние сме на море, но не смея да я потопя във водата още. Мръсна жега е и тук и си стоим на хладно, разходка до 10 сутринта и след 6 вечер.
Започнахме захранване, понеже минаха и контролните изследвания на 6 месеца и изглеждат ок. Радвам се много за хемоглобина, че е добре. Захраних с морков, тиква и картоф. Утре продължаваме с тиквички.

# 332
Ами предлагайте, пък може и да пропие. Моят хубустник също не я харесва водата, ама аз съм упорита. Някой път когато не е пил слагам в шишето от АМ малко водичка, разреждат се 3те капки останали и зацоква 😃 и си изпива 20-30мл. 😃

# 333
Миличкия, дано му мине бързо! По спомен още кърмиш, така че се гушкайте повече и да се хидратира тъкмо с кърмата.🤗
Ние сме на море, но не смея да я потопя във водата още. Мръсна жега е и тук и си стоим на хладно, разходка до 10 сутринта и след 6 вечер.
Започнахме захранване, понеже минаха и контролните изследвания на 6 месеца и изглеждат ок. Радвам се много за хемоглобина, че е добре. Захраних с морков, тиква и картоф. Утре продължаваме с тиквички.

Домашни пюрета ли правиш? И ние август месец сме на почивка и сигурно ще купя пюрета, няма да са само домашни.

А относно сядането на бебето, като навърши 6 месеца, подпирате ли ги с нещо или чакате да даде признаци, че е готово?

# 334
Нашия напраеи 6м преди 3 дни, слагам хо само в менр леко седнал, то ще си покажр детето кога е готово. Още е кекав 😃

# 335
Първо я сложих в леко повдигната поза в количката, след това в мен да си седи. Все още се накланя на някоя страна, не е стабилна и за това карам някой да я държи, а аз давам пюренцето.
Сега за почивката сме с готови пюрета. Нямам условия тук да правя, а и за 2 лъжички, не бях сигурна,че ще убедя мъжо да помъкнем и уреди разни. У дома мисля да тествам вече домашни, понеже имаме и домашни зеленчуци и плодове.

# 336
Някойя успяла да събере урина с колектори? Аз нещо не успявам. Май ще висна над нея без памперс и ще чакам...Сега се чудя и какви пюрета да и взимам. Хип или Гербер. И 2-те ги похвалиха. И за кръвна група отделни изследвания ли се пускат?

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 16:41 от Part_Of_Me

# 337
Някойя успяла да събере урина с колектори? Аз нещо не успявам. Май ще висна над нея без памперс и ще чакам...Сега се чудя и какви пюрета да и взимам. Хип или Гербер. И 2-те ги похвалиха. И за кръвна група отделни изследвания ли се пускат?

Аз и взех урина с памперсите с колектор на Pinemed.
Аз взимам на хип, гербер, месни заготовки на плазмон

# 338
Аз взимам на ДМ Bio , Babylove, има някакви нови на пазара BioNino , от тях също взимам и се харесват.

# 339
Успях да взема урина с колектор, но много хубаво трябва да се залепи. Държах я легнала, буквално стана от сън сутринта и го сложих. Дадох на беба да хапне и като отворих да проверя вече се беше изпишкала.
Правихме само стандартните изследвания по направлението от ЛЛ, не се сетих за кръвната група. Може би кято правим за ясла след време ще пуснем.
Пюретата на Гербер се харесват за сега и съм взела от тях. Вече хапва морков, сладък картоф, тиква.

# 340
Привет, момичета! И аз започнах захранването - първо с картоф, утре ще дам и морков. Сега правя домашни пюрета, но и ще купувам за някои продукти. По колко  време държите в хладилника пюрета? Аз максимум един ден не повече.

# 341
И аз за около.24.часа ги оставям в хладилника, не смея за повече. Като бяхме на морето и давах от готовите пюрета. На някои от тях пише 48 часа, но не посмях да ги оставя толкова време.

# 342
По колко време карате с 1 пюре? От миналата седмица я захранвам. 1-ви и 2-ри ден тиква. 3-ни и 4-ти морков, 5-ти и 6-ти морков с картоф. Въпроса ми е дали е проблем, че карам с 1 бурканче 2 дни т.е. един зеленчук и после 2 дни друг зеленчук? Така ми се ще да ги изредим всички. На места четох нещо от сорта по 10 дни с 1 и същи зеленчук Flushed и чак тогава друг. На мен ми се струва много 10 дни да яде само тиква например. Утре мисля да дам пащърнак. Проблеми няма, но гледам, че май от това с моркова и картофа се позапече.

# 343
Part_Of_Me Едно пюре се дава за не повече от 24 ч., като аз в началото ѝ стоплях на водна баня само необходимото количество. Специализантката, която работи при нашия педиатър каза един зеленчук по 2-3 дни, после следващият. Редувате запичащ с разхлабващ. Сега, от 6-ти месец вкарах и месо (пилешко, пуешко, заешко и телешко). Разделям го на няколко части и смесвам със зеленчуково пюре, освен ако не е комбинирано.

# 344
Относно захранването - кога мислите да давате плодове, каши за следобедна закуска? И кога ще вкарате глутен и месо? Сега казват и че алергените е хубаво преди годинката да да се дадат.

Днес пуснахме изследвания за 6-я месец, попитах и за кръвна група да пуснем, но от лабораторията ми казаха, че по закон се взима кръв от вена, а не от пръста.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 21:57 от Tanq91

Общи условия

Активация на акаунт