Януарски бебчета 2025

• 11 339
  • 375
  •   2
Отговори
# 60
Не е намаляла кърмата без причина. С дохранване ще приключите с кърменето за нула време. Бебетата имат скок в растежа в този период и съответно сучат много по-често. Моето бебе също суче повече последните дни. Ще има още доста такива скокове в растежа до първата годинка, в които ще имат нужда от повече мляко. Съвсем нормално. Природата си знае работата - доверете ѝ се.
А за кърмата - няма вариант, в който кърмата да е нехранителна или да е просто вода. Тя се изменя според нуждите на бебето. Просто, като бебетата растат нямат нужда от коластро подобно гъсто мляко и кърмата изглежда сякаш губи плътност, но това не е така. Млякото си е мляко. 🍀

# 61
Не е намаляла кърмата без причина. С дохранване ще приключите с кърменето за нула време. Бебетата имат скок в растежа в този период и съответно сучат много по-често. Моето бебе също суче повече последните дни. Ще има още доста такива скокове в растежа до първата годинка, в които ще имат нужда от повече мляко. Съвсем нормално. Природата си знае работата - доверете ѝ се.
А за кърмата - няма вариант, в който кърмата да е нехранителна или да е просто вода. Тя се изменя според нуждите на бебето. Просто, като бебетата растат нямат нужда от коластро подобно гъсто мляко и кърмата изглежда сякаш губи плътност, но това не е така. Млякото си е мляко. 🍀

Не е намаляла даже изобщо,замразявам доста и пак остава 😃 просто ме притесни консистенцията и. Благодаря Ви ❤

# 62
Щом е само консистенцията, не мисля, че има проблем. Абсютно съм съгласна с момичетата - дръж си на кърма. Всичко ще е наред.🤗 Аз и за това се сдържам още да дохранвам, както препоръча педиатъра, понеже започна ли, значи скоро съвсем ще приключа.

Иначе за скоковете в растежа ми попадна интересна графика.

# 63
И ние сме така, след обяд става много изнервена и не знам спи ли и се или е гладна. Ние сме за сега на кърма само но се чудя дали и стига. Вие как започнахте смесено хранене? Колко често е ходенето на педиатър в България?
На нас ни помага биберона като е нервна, таткото хич не искаше да го даваме но помага в кризисни моменти. При нас количката не работи много, ако е кисела си остава кисела дори и в количката.
Ние също имаме малко изместване на спането. Вечер будува до 11,12 и сутрин си спи до късно. Има ли някоя мама същия проблем? Не знам как да и го изместя нощното спане, опитах да я събудя рано но после става супер изнервена от недоспиване…
Детската консултация е веднъж в месеца.
За режима за сън и будуване още са малки и често ще го променят. С баткото към третия - четвъртия месец имахме по стабилен режим. Аз лично се водя по бебето.

# 64
Да си споделя- вчера беше кошмар от към не спане...
Беба се събуди в 6 сутринта, оставих я да поиграе в кошарата и да гледа една въртяща се играчка. Заспала е сама ( ура), уви 20 минути. Оттам, нормален сън до обяд не е имала. Свеки дойдоха, викам супер, явно й е интересно, нови хора. До обяд- не понечи да спи. Даже в един момент така се стресна от нещо, че започна истеричен рев... Навън дъжд, но мен това не може да ме спре  - хоп на количката. Пасторална картинка - двете със свеки на дъжда, коли ни пръскат, но заспа...Час и половина. Това беше. После  мъки до 23.30 вечерта. Мина ми през ума дали не са колики, дали пък кърмата не ми стига пак...не ще бутилка. Задреме в мен и аха я отделя от себе си - истеричен рев. И така до заветния час 23.30. После се събуди да яде в 3 и сега в 7...
Мисля си, то милото искало мама да поспи една вечер явно.

Честит 3ти Март на всички!

# 65
Да си споделя- вчера беше кошмар от към не спане...
Беба се събуди в 6 сутринта, оставих я да поиграе в кошарата и да гледа една въртяща се играчка. Заспала е сама ( ура), уви 20 минути. Оттам, нормален сън до обяд не е имала. Свеки дойдоха, викам супер, явно й е интересно, нови хора. До обяд- не понечи да спи. Даже в един момент така се стресна от нещо, че започна истеричен рев... Навън дъжд, но мен това не може да ме спре  - хоп на количката. Пасторална картинка - двете със свеки на дъжда, коли ни пръскат, но заспа...Час и половина. Това беше. После  мъки до 23.30 вечерта. Мина ми през ума дали не са колики, дали пък кърмата не ми стига пак...не ще бутилка. Задреме в мен и аха я отделя от себе си - истеричен рев. И така до заветния час 23.30. После се събуди да яде в 3 и сега в 7...
Мисля си, то милото искало мама да поспи една вечер явно.

Честит 3ти Март на всички!

Труден е четвъртият триместър. Бебетата още не знаят, че са отделен субект и затова искат да ни усещат постоянно. С баткото бях така, как го отделя от мен и се будеше. Период е ще мине. Сега трябва да се гушкат, после вече няма да искат.
Относно съня, ще видим дали ще има регресия в 4-ти месец, че тогава ще е интересно. 😄
Аз да питам повивате ли бебетата докато спят? И как ги слагате по гръб или настрани да спят?
KalinkataMalinkata, ако буташ количката вкъщи не спи ли?

# 66
  • Варна
Аз повивам. Спи по-спокойно. Иначе за спането много неща изчетох. В болницата ми казаха на страни и да редувам страните. Така и правя.

# 67
Аз повивам. Спи по-спокойно. Иначе за спането много неща изчетох. В болницата ми казаха на страни и да редувам страните. Така и правя.
И аз слагам да спи настрани и редувам страните, но вече сам се измества понякога по гръб. За повиваването и аз го правя понякога вечерта.

https://kengurumedia.bg/bg/bebe/shtom-nastapi-veshterskiyat-chas/ - ето една интересна статия

# 68
Много интересна статия за първите 8 седмици. Общо взето през това минаваме явно 😁. Иначе само в количката ако е, трудно заспива. Трябва да има разходка. Ако е заспала и е в дълбок сън, мога да я оставя да си доспива у дома, но иначе трудна работа.

Относно повиването - в родното ми казаха да повивам до към.20тия ден. Ортопеда пък твърдо отхвърля повиването - директно ме пита на прегледа - "Ти нали не повиваш"?. Тотално отрече и слагането на една страна да спи. Аз от тогава си правя каквото си знам, защото ме натоварват много тези различни концепции и мнения.

# 69
Момичета моето бебче започна много да издава шумове докато спи. Все едно сънува, наподобява да скимтене да кажем. Вашите деца правят ли го? До сега не съм се замисляла но тази вечер е повече и започвам да се чудя дали е нормално?

# 70
Момичета моето бебче започна много да издава шумове докато спи. Все едно сънува, наподобява да скимтене да кажем. Вашите деца правят ли го? До сега не съм се замисляла но тази вечер е повече и започвам да се чудя дали е нормално?
Моето има така наречения active sleep и издава всякакви звуци докато спи. Ръмжи, скимти, мърда, рита, гърлени звуци…въобще…нямам търпение да мине😅

# 71
И при нас е така, особено в началните фази на съня - даже се смее и е супер интересна, все едно преживява нещо насън. Като заспи дълбоко вече няма много движение.

Днес погледнах челцето и воала - крусти... по скалпа има доста, около фонтанелата. От скоро ще е, но си мисля дали да не сменя шампоана. Вие каква козметика използвате за бебетата? Шампоанът ми е Mixa, а бебешко мляко Klorane, против подсичане Бебо и Павловича мас.

# 72
Момичета , имам един проблем и се чудя някой друг сблъсквал ли се е с това. Снощи едната ми гърда се запуши, вдигнах температура. През 2-3 ч като се втвърди я цедя, защото още ме боли. Това , което ме притеснява обаче е че на дъното на шишенцето остава нещо гъсто и зеленикаво 🤔

# 73
Момичета , имам един проблем и се чудя някой друг сблъсквал ли се е с това. Снощи едната ми гърда се запуши, вдигнах температура. През 2-3 ч като се втвърди я цедя, защото още ме боли. Това , което ме притеснява обаче е че на дъното на шишенцето остава нещо гъсто и зеленикаво 🤔
Моя приятелка беше така. В крайна сметка детето я отпуши при кърмене. Относно спането, взимайте чували. Аз им заших ръкавите, за да не си вади ръцете. Много ръкомаха и се нервира и няма спане и е дране от нас до екватора. От 2 вечери я слагам в чувала и и пускам от ютуб има музики за приспиване за 3 минути (с розовото слонче). Ми като я приспя в 12 и става чак в 6 или 7 сутринта. В чувала спи по-дълго и спокойно. Родих се направо 😁 Пробвайте задължително и кажете дали и при вас работи.

# 74

Вземи си лецитин,помага страшно много при запушени канали.

Общи условия

Активация на акаунт