Hell’s Kitchen България_сезон 7 | тема втора

  • 44 234
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 558
Знам какво е...като клиент.
В такива заведения не се сяда, защото след 2 часа жестоко те боли корема. А, и получаваш полуготовите и замразени пърленки от лидл Simple Smile
Мерси му за самочувствието.

# 31
  • София
  • Мнения: 4 022
Първо. Решихме да не си причиняваме епизоди/участието на Петя Ку (да не повтарям сричката). Харесваме Хелса, гледаме отдавна, ясно ни е (и със съзнанието кой го прави), че е сеир с кулинарна щипка. И трябва да си гледаме като такъв - за да има поне удоволствие някакво и веселба. Тюрлю гювеч от Един за друг, Биг/Вип Брадър (еле и с участието на "златния" отбор) и още по нещо от тук от там. Харесваме Ангелов и ни е яд - макар и по сценарий - когато се изхвърля храна.
За поливането/изсипването на тигани и касероли върху пишман-готвачите сме повече ОК. Ония там, като са отишли, трябва да знаят какво ги чака - особено, ако у дома (преди участието) са "готвили" само препечени филии в тостер.
За сега Лидия не я харесваме. Също: придворният ром на кралицата (разгеле, хвана обратния самолет), Петя и Надя (нагласени ни идват); а Патрицио също е някакъв вид мижитурка (като знаем с кого е под ръчичка - няма как да е Айнщайн или шефа на журито на Мишлените).

# 32
  • Мнения: 11 733
На кои заведения във Варна собственици са родителите на братята?

# 33
  • Мнения: 4 756
Немо, аз първоначално се обърках с captian cook защото и двете заведения са на морска гара

# 34
  • София
  • Мнения: 21 326
Нямате си на представа, какво е да си главен готвач на нашето море и менюто да ти е дебело като Рибния буквар, а гостите са туристи и се издава всичко заедно, без значение дали са 2 или 20.
Та, донякъде разбирам на Едуард самочувствието. Предаването е малка част от това, което в действителност е в БГ кухните.
Не напразно повечето колеги са на няколко питиета и т.н. Психически се издържа трудно.
А защо решихте, че си нямам представа какво е на морето? Напротив, имам и то отлична, от съвсем личен опит. Преди години имахме заведение на морето, зная какво е. На познати с огромен ресторант в Слънчев бряг едната готвачка избяга през нощта. Да, натоварено е, то във всяка кухня е натоварено. А на морето се получава така поради икономии на персонал, а.к.а заплати. Искат с малко хора да се свърши планина работа. Само че няма как да се сравняват заведенията по нашето море с ресторанти файн дайнинг със звезда Мишлен. Нито качеството и разнообразието на продуктите е еднакво, нито шефовете са на световно ниво.
Самата Вие казвате, че всичко се издавало заедно, това е изключително непрофесионално и много ниско ниво на обслужване.

# 35
  • Мнения: 5 685
Работила съм в ресторант на морето лятото. Ресторантът е на собствениците на Бодега и изобщо не беше уау нито беше
натоварено в кухнята, нито менюто беше топ. Бих казала ниско ниво със замразени манджи и претенции до тавана.

# 36
  • Мнения: 2 071
Аз от ресторант на морето не съм останала доволна
Бавно,студено и най-евтините продукти

# 37
  • Мнения: 5 685
Megz е качила сторита от днес в ресторант, в който изглежда се учи. Подготвена е спор няма.

# 38
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 14 181
Това момче,което избраха от 4 отбор ,което работи за шеф Манчев ли е?
Не. Симеон работи за шеф Манчев, но засега не влиза.
Момчето, което влезе, е Кристофър. Ето визитката му.

# 39
  • Мнения: 2 071
Благодаря

# 40
  • Димитровград
  • Мнения: 1 908
Нека всеки си има гледната точка, явно не сте запознати, че ако в менюто има пици, китайско, бг кухня и т.н., шефа събира цялата поръчка. Кое е непрофесионално? Туристите ядат всички заедно - едновременно стартери, едновременно основни и т.н. Ненапразно има заведения за бг-та. Там даваш каквото е готово и толкоз.
Далеч съм от мисълта да защитавам който и да било от Хелкитчън. Ясно ми е, че е шоу с малко готвене. Но искам някой с истински познания, какво е в ресторант с Мишлен, да дойде да разкаже. До тук вече 7 сезона, доста от ресторанти Мишлен преминаха като комети през екрана.

# 41
  • София
  • Мнения: 9 198
Марина говори кат на 3 водки и някоя и друга субстанция Laughing  С премрежени поглед и уста..

# 42
  • Мнения: 116
Нека всеки си има гледната точка, явно не сте запознати, че ако в менюто има пици, китайско, бг кухня и т.н., шефа събира цялата поръчка. Кое е непрофесионално? Туристите ядат всички заедно - едновременно стартери, едновременно основни и т.н. Ненапразно има заведения за бг-та. Там даваш каквото е готово и толкоз.
Далеч съм от мисълта да защитавам който и да било от Хелкитчън. Ясно ми е, че е шоу с малко готвене. Но искам някой с истински познания, какво е в ресторант с Мишлен, да дойде да разкаже. До тук вече 7 сезона, доста от ресторанти Мишлен преминаха като комети през екрана.

Много правилно. Преди време работих в един от най- добрите френски ресторанти, като естествено беше предназначен за туристи, при обслужването на туристите винаги се сервира 1,2,3,4 и т.н с изчакване и последователност(хората са ценители и определено знаят какво искат, държат и на обслужването на ниво). Естествено посрещахме и българи, на които първия им въпрос беше: овчарска или шопска салата имате ли?......... Второто нещо, което казваха: ние ще си разделим една салата, направо донесете всичко заедно...
Клиентите в България не са ценители и това е истината (или поне масовката), все пак Ганьо все си прави сметката и потрива пръсчета.

# 43
  • Мнения: 8 327
Момичето с име на куче се взе за шефка.  Двете с Бета ще ме откажат да гледам сезона май

# 44
  • Мнения: 5 685
На какъв принцип изобщо решават кой да остава и кой да излиза.

Общи условия

Активация на акаунт