Моля за съвет

• 5 702
  • 203
  •   1
Отговори
# 150
А защо мразиш сестра ти? Тя зле ли се държеше с теб? И виновна ли е, че е по- гледана?

Не, тя не е виновна, разбира се. Винаги съм я обичала и уважавала. Настояваше да бъде кръстница на детето ми, окей, направихме го. След това един каза "Гледай си тъпото дете" и бях дотам. Оттогава дори телефона и нямам и т н това беше преди 10 год също

Всичко, което говоря тук, няма смисъл от другата гледна точка, тъй като работата ми изисква абсолютно безпристрастно да разрешавам хорските проблеми. Аз файда нямам нито да преувеличавам, нито да излагам тези хора, нито да лъжа относно тях или каквото и да е. Говоря само с факти, без драма и без преувеличения.
Т.е. Вие сте жертва и на родителите си, и на сестра си? На родителите си сте им в тежест цял живот, а сестра Ви един ден е станала с грешния крак и Ви го е казала това?

Фактите са такива от Ваша гледна точка. А какви са фактите от гледна точка на близките Ви?

# 151
Ние се оправяме сами, откакто сме заедно. А аз се оправям сама от 19 г.

Да, така е, нека си печелят пари и да си живеят добре. Само че за какво трябва всеки път като ги срещнем на улицата, да ми се хвалят как си било купили нова кола, нов матрак, показва ми гордо таблици с отчета си как спечелила от хостела (или хотел или каквото е там) 85000 лв за сезон и някакви пълни глупости. Желая им най-доброто, още по-малко желая да ми искат пари на мен или да грохнат и аз да ги гледам на старини. Просто се държат като някакви нарцистични токсични нз какво.

# 152
  • Пловдив
Бягай с 200

Изчерпах се от идеи!

# 153
  • София
Малко не става ясно кой е нарцисист и защо.

# 154
Малко не става ясно кой е нарцисист и защо.

Родителите ми - защото знаят, че живея под наем и няма как да си купя жилище и НЕ САМО ми натякват в лицето те какво имат, а и явно търсят в моята ситуация начин за печалба пак. И цялата ситуация ме накара на пусна тази тема - защо, аджеба са искали да имат дете като не могат да дадат дори едно нормално уважение и разбиране. Дори не искам да ми помагат с нищо - както казах за баща ми да ни закара с колата в студа до GP - живее на 5 мин от нас и крещене "Добре, ще ви закарам! Няма ли вече да се оправите, айде че имам много работа" и на следващия ден ми звъни да ме пита "Ела да ми оправиш едно зарядно". Това ме накара да пусна темата - да видя дали само аз ги мисля за ужасни хора или те наистина са. Благодаря на всички за мненията отново. Всичко ми е полезно, тъй като както споделих, пробвах всякакви психиатър, психотерапевти (5-6 различни), психоаналитик и не ми помагат, защото само си губя времето и парите с тях. Не ми помагат просто. Тука дори в по-полезно, защото хората имат различен или подобен на моя опит и споделят своята гледна точка (житейска), а не някакви теории и вероятности за 50 лв на час. Имам да плащам брекети на детето си, няма да им давам 50 лв на час😂❤️

# 155
Виж сега. Ти не живееш сама и не се правяш сама. Имаш брак с човек, който трябва да е около тяхната възраст, ако съдя по възрастта на дъщеря му - това не го казвам с лошо, а за да разбереш как изглежда ситуацията ти отстрани. Имаш семейство, предполага се, че с мъжа ти сте способни да се издържате. Имаш помощ и от бащата на детето си. Не си сама на улицата, че да поставяш въпроса по този драматичен начин.

# 156
  • София
Родителите ти едно време са изнемогвали, сега са оправили живота си. Вземи поне това като пример от тях и го направи и ти.
И фокусирай гнева си там, където му е мястото - върху мъжа, който си ОК да те псува и му свиваш уши.

# 157
Според мен се хвалят именно защото са били бедни и сега искат да изтъкнат как добре се справят.  Кефят се на парите и придобивките.. Освен това явно и много работят - хостели, хотели, аз им изпуснах края.    Същевременно не се справят със зарядно...
Както и да е, зарежи ги и не ги мисли толкова защо, за какво. Такива са ти се паднали.  Тука какви истории с родители има, ужасяващи просто..
Гледай с мъжа ти да живеете добре и да се справяте, с две заплати и издръжка  би трябвало да можете да живеете спокойно и без техните апартаменти.

# 158
  • София
Ама, на 36 си или там колкото, мъжа ти сигур 55+ и искате някой да ви дава удобства, които следва да осигурите сами?

Може да са егоисти, може да имат мижав интерес и това в крайна сметка няма да се промени.

Ама, промени се ти, де! Сестра ти за една реплика си я отрязала, тях не можеш. Защо?

# 159
  • София
Защото на тях им търси одобрението и ще продължи да го прави до гроб. Съжалявам, че не съм оптимист. Ако до 20 и няколко не си теглил чертата, такива емоционално зависимости те кастрират, обезоръжават и смачкват с всеки изминал ден, докато си жив.
Не казвам, че е лесно да скъсаш. Напротив. Ако е можела, ако е искала, досега да го е направила. Не всеки може, не е чак толкова срамно и осъдително, колкото тук се представя от перчещите се. Но най- близката възможна стъпка за авторката би била да започне да се приема такава, каквато е. Кисела, недоволна и прецакана. Поне да може да се погледне в огледалото, а не хем сърби, хем боли.

Това измислих аз, надявам се да съм от помощ. Не смятам, че като ѝ се напише 100 пъти стЕгни се, направи го и изведнъж ще се почувства способна заради форума. Та тя е на 36 години.

# 160
Честно казано, от всички прочетени коментари дотук, аз не знам дали търси одобрение. Основна сюжетна линия в коментарите е как те имат, а на нея не ѝ дават. Докато е фокусирана в това, а не в собствените си дела и развитие, няма да има прогрес в битов план.

# 161
Авторката, ето какво мога да кажа аз по темата:
1. Спомням се много ясно младоженческите заеми покрай сестра ми, която роди две деца през втората половина на 80-те. Заемът се погасяваше след третото дете, сигурна съм. Точно това погасяване след третото дете беше обект на  дискусия в семейството ни. Сестра ми има две момчета. Свекърва й много искала момиченце, пък и нали след третото дете ще се погаси и кредита. Сестра ми беше в размисъл, но впоследствие реши, че ако третото е пак момче ще е трудно с три момчета и се отказа.
2. Лично аз в моя личен апартамент съм регистрирала два пъти чужденци. Първият път беше колега, вторият път - близък на роднина. Толкова ли нямате някой близък или колега или приятел, който да ви направи тази услуга и да регистрира съпруга Ви?
3. Явно живеете в по-малък град след като брокерите не говорят английски и няма голямо предлагане на квартири (щом наемите са толкова високи). Предлагам да се преместите в по-голям областен център или направо в София. Там има много квартири с достъпни наеми, лекари, училища за детето ви, работа с по-висока заплата от 1500 лв.
4. Телефоните имат опция "блокирай този номер", която можете да използвате по отношение номерата на родителите Ви.

# 162
Така както гледам, авторката е доста категорична. За нея има само черно и бяло, средно положение няма. Поради това целият свят е срещу нея и затова тя не може да постигне никакъв компромис дори със себе си. С такъв поглед върху живота ще се върти дълго време.

# 163
С колегите си разбираш ли се? Защото е подозрително всички роднини и психолози да не са ти по вкуса.

# 164
Авторката не търси одобрение или отношение от родителите си, а търси и очаква всякаква материална и нематериална безвъзмездна помощ. След няколкото й включвания ми се избистри за какво недоволства. Иска да живее безплатно в апартамент, който те все още изплащат, иска баща й да я разкарва насам-натам с колата и т.н. Защо на тези години тя няма апартамент, кола и сигурност не знам, но тя не се и опитва да ги постигне. Цялата й енергия е насочена в това как да вземе от родителите си. Смята, че й дължат издръжка доживот заради неадекватно отношение в детството й.
Много погрешен подход, който ще й съсипе брака и живота. Незряло поведение, а и за дете е отговорна вече. Не мога да съчувствам на такъв човек. Всичките й неволи в зрелите й години се дължат на нейни, съзнателно направени избори.

Общи условия

Активация на акаунт