Моля за съвет

• 5 692
  • 203
  •   1
Отговори
# 105
Майката на авторката, която чете тук, отдавна се е сетила за кого става въпрос, ако го е прочела.
Изобщо няма да се учудя, ако от гледна точка на майката нещата изглеждат съвсем различно.
(Напр. зет лентяй, живели бедно, нямала време да готви) Все неща в които дъщерята я обвинява.... Истината обикновено е някъде по средата.

# 106
  • София
Трябва някоя от по-възрастните потребителки да каже за заемите преди 40 години. Колкото и да са били големи, не може да струват колкото отглеждането на дете от 0 до 18 години.

Относно червената лампа за мъжа на авторката - вижте предните нейни теми.

# 107
Ботушите не бяха маркови, а от магазин в центъра - кожени ботуши, колко да струват?
Майка ми сигурно е изстисквала бабите за пари, иначе нямам идея как е плащала всичко това и не ме интересува. Аз пред детето си съм честна относно пари и всичко. Нито се скатавам от него, нито му искам от спестените пари да изхранва семейството. Това в супер нелепо.

И темата я пуснах НЕ заради миналото, а заради настоящето - търсим къде да живеем, няма как да си купим жилище, и понеже аз съм майка на това дете, а съпругът ми е чужденец и няма как да търси и намери квартира, аз се занимавам с това, като съвсем нормален отговорен човек със семейство. И в тази връзка, майка ми ми предлага да живеем в техния апартамент, така и така сме били плащали наем, поне да сме им го плащали на тях. Припомням темата, защото много разпиляхте и разводнихте - моят характер какъв бил и какво ли още не. Не обвинявам никого, а търся решение на текущия си проблем - жилище, който проблем засяга детето ми и мъжа ми. Кое не е ясно? Дали да рискувам да отидем в техния ап предвид отвратителното им отношение или да останем в същия (има детска стая, но няма как да останем тук вовеки веков) и т.н

Заемът е бил 5000 лв, като съм се родила, е бил погасен целият. След това третото дете са го махнали - явно е нямало финансова файда от него...
За моето "отглеждане" са им отишли едно 15000 за всичко до 19 г След това не са ми помагали с нищо финансово, само съм взимала пари назаем от тях и съм им ги връщала след това. А, това е доста тъпо да имаш дете, като нямаш пари да го гледаш..

# 108
...
Скапваме се с тримата, в смисъл че нямаме кой да ни помогне с нищо, освен баща му на детенцето ми.
Чакай, чакай, ти работиш, вторият ти мъж работи, бащата на детето ти, с който си разведена, помага за сина/дъщерята, така ли?
Наистина, имаш склонност към драматизиране, за съжаление тази склонност закопава, не вдига. Само ако можеш да смениш гледната точка, ще се измъкнеш от кашата в душата ти.

Мъжът ти може да търси квартира, какво пречи да ходи на огледи?
Относно въпроса за апартамента на родителите ти, всички ти отговориха единодушно: не се обвързвай с тях, откъсни се.

# 109
  • Beyond the stars
Никъде не стана ясно до сега, че жилищен проблем се решава в темата.

Не ходете в техния апартамент, изнесете се по-надалече и независимо от тях. Дистанцирайте се, щом отношенията са токсични.

# 110
Не, не отивайте в техния апартамент.
И ето защо: едни нормални хазяи имат нормални задължения за ремонти и пр. Твоите родители са сметкаждии, ще искат за твоя сметка да им поддържате имота, или изцяло да го ремонтираш с мъжа ти, а след това може да ви изхвърлят по всяко време и без причина, за да живее някой по-близък до сърцето им. Не са почтени спрямо теб и го знаеш.
Ще си вкараш автогол, защото твоята болна зависимост от тях ще продължи.
Между другото, писа, че са те карали да изплащаш ипотека за техен апартамент - това ли е той? Ти изплаща ли ипотека?

# 111
Пълно е с чужденци под наем с договор на тяхно име. Другаде е проблемът.

# 112
Въпросът в първия пост:

Моля ви, споделете своето мнение, след всичко казано дотук, мислите ли, че родителите ми всъщност НЕ СА искали да имат второ дете, но са искали да се възползват от тази финансова привилегия и затова са решили? Просто ще полудея от тази мисъл, искам да плача, да троша, бясна съм. Cry

"Припомнянето" на темата:

Припомням темата, защото много разпиляхте и разводнихте - моят характер какъв бил и какво ли още не. Не обвинявам никого, а търся решение на текущия си проблем - жилище, който проблем засяга детето ми и мъжа ми. Кое не е ясно? Дали да рискувам да отидем в техния ап предвид отвратителното им отношение или да останем в същия (има детска стая, но няма как да останем тук вовеки веков) и т.н

Какво се пита, последно?

# 113
  • София
Не рискувайте, мъжа ти да рискува с теб и детето ви, ако има топки да в съпруг и баща.

# 114
  • Пловдив
Цитат
Какво се пита, последно?

С колко се намаля ГПР-то при раждане на дъщеря?

# 115
  • София
Ти даже си изчислила колко им е струвало отглеждането. Сериозно ли!? За да спестят 5000, са изхарчили 15000. Явно наистина не са били добре с математиката.

Проблемът със жилището не е проблем. Имоти под наем винаги можеш да намериш. Защо намесваш изобщо родителите си в това? Излизате под наем с хазяи и прекратявате отношения с родителите ти или се чувате "служебно". Те си дават жилището на свободен наем. И това е. Изобщо къде точно е драмата?

Горджи, съпругът си има деца от бившата жена, нейното дете също си има баща.

# 116
Никъде не стана ясно до сега, че жилищен проблем се решава в темата.

Не ходете в техния апартамент, изнесете се по-надалече и независимо от тях. Дистанцирайте се, щом отношенията са токсични.

Да, не стана ясно, защото има доста кухи коментари, които разводняват. Темата е следната: предвид предисторията на цялото нещо, има ли смисъл да се доверя точно на тези хора да се преместим там или няма смисъл. Изводът от темата дотук е: не, няма смисъл, защото са токсични и отровни хора, които до ден днешен се опитват да ме разстройват и ми досаждат. Телефоните няма как да ги сменим. Имаме работа, банкови сметки, верификации, ще ми коства много усилия да ги сменим и след 5 мин те ще са намерили телефоните отнякъде. Преди 15 години го бях направила и го намериха. Та, добре, да не се местим там, и какво? Дилемата (а не "драмата") е дали да поставя собствения си мир на първо място ил сигурността на семейството ми? Защото тя ИСКА да сме с договор за наем. То така или иначе вътрешен мир няма да имам.

# 117
Гледай само напред.
Не е важно от какво семейство идваш, а какво семейство създаваш!
Този набор 60' повечето са с много сбъркано поведение,  правили са деца рано,за които не са били готови,  гледали са бунтарски филми, които са ги направили егоисти, на които никой нещо не може да им каже.Не зачитат друго мнение.Абортите са били трудни тогава и от там толкова нежелани деца, с които не им се занимава и масово неглижират и не искат да помагат с внуци.Не им се остарява и притежават една ненужна суета, с която стават нелепи.
Препоръчвам терапевт, с който да говориш и който да ти помогне да преглънеш и простиши продължиш сама напред!

# 118
  • София
Цитат
Какво се пита, последно?

С колко се намаля ГПР-то при раждане на дъщеря?
С 2 пункта по- малко, ако е син.

# 119
  • София
За този апартамент родителите ти изплащат ли ипотека?

Общи условия

Активация на акаунт