Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 730
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Ивета, зарадва ме за ашваганда Grinning

Аз ще поръчвам тиромел днес или утре. Мисля с четвъртинка да започна. 25 мг е хапчето.

# 601
Иване, пулс 30 и нещо е направо опасен, тъканите не се оросяват достатъчно добре. Ако приемате бетаблокер, трябва или да се спре, или да се смени с нещо друго. Щитовиден хормон също ви трябва. И освен това никакви тренировки, ако сега тренирате интензивно.

# 602
Бонго, благодаря ти!

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 10:29 от Lemy

# 603
  • София
Долче, имах предвид изсушена надбъбречна жлеза (adrenal cortex). Аз поръчвам от айхърб, но вече може и тук да го има.

Здравейте Adrenal Cortex колко, по кое време на деня го взимахте и на гладно ли? После плавно ли се спира приемът му?
Благодаря

# 604
Анита7, взимам го на обяд след храна по 1 таблетка. Избягвам да пия каквото и да било на гладно, защото след това имам проблеми със стомаха. И друг път през годините съм пила и не съм го спирала плавно. Свършва опаковката - спирам. За вит С обаче чета, че когато се взимат такива големи дози, трябва да се сваля постепенно, защото рязкото спиране може да доведе до симптоми като на разболяване.

# 605
  • София
Bongobongo благодаря много. Ще имам предвид за вит.С.
Тази кнога дали я няма електронна някъде? Полезно четиво ли е?

# 606
Не съм я срещала в електронен вариант. Иначе е написана разбираемо за хора не-медицински лица. Има доста информация и за мен поне е полезна.

# 607
Търся мнение за др. Евелина Златанова  Варна и др. Куманова Пълмед Пловдив.

# 608
Момичета бях на ендокринолог в Софиямед. Не впечатлих докторката с моето TSH от 33 . Започвам по схема от 50 до 75 , като 5 дни съм на 50 и 2 дни на 75. Каза ми, че е виждала къде по-високи стойности 😳 Гледа ме подробно на ехографа, има изменения от Хашимотото и “бял рицар”, но категорично нямам гуша. Дано на фона на увеличения прием хормон ми влезнат в някакви граници стойностите и метаболизма поне малко да ми се нормализира. За хематолог и аз търся , защото съм с Таласемия, на която към момента не ми обръщат особено внимание. Ама не пийте на своя глава желязо, защото на мен така първо ме тъпчеха, докато не се оказа Таласемията, при която абсолютно е противопоказно да се пие желязо.

А какъв беше коментара на лекарската  за този '' бял рицар'' ?

# 609
  • София
Момичета бях на ендокринолог в Софиямед. Не впечатлих докторката с моето TSH от 33 . Започвам по схема от 50 до 75 , като 5 дни съм на 50 и 2 дни на 75. Каза ми, че е виждала къде по-високи стойности 😳 Гледа ме подробно на ехографа, има изменения от Хашимотото и “бял рицар”, но категорично нямам гуша. Дано на фона на увеличения прием хормон ми влезнат в някакви граници стойностите и метаболизма поне малко да ми се нормализира. За хематолог и аз търся , защото съм с Таласемия, на която към момента не ми обръщат особено внимание. Ама не пийте на своя глава желязо, защото на мен така първо ме тъпчеха, докато не се оказа Таласемията, при която абсолютно е противопоказно да се пие желязо.

И двамата ендокринолози, при които съм ходила казват, че това е някаква доброкачественамиграция на лимфоцити и че не е притеснително. Търсих и в нета за това какво представлява точно, но нищо не намирам.

# 610

И двамата ендокринолози, при които съм ходила казват, че това е някаква доброкачественамиграция на лимфоцити и че не е притеснително. Търсих и в нета за това какво представлява точно, но нищо не намирам.

Нищо няма,като информация ! И това ме притеснява. Само ми казват,че трябва да се следи и няма нищо страшно. Обяснение какво е не се дава....

# 611
  • София
И двамата казват, че не е притеснително и е следствие от Хашимотото. Да не го мислим 🤭

# 612
Търся мнение за др. Евелина Златанова  Варна и др. Куманова Пълмед Пловдив.
За Златанова мнението ми е добро. Но си пригответе един ден , за да минете преглед при нея. Чака се с часове- 2-3 , че и 4 понякога. Аз спрях да ходя при нея, даже не знам вече къде преглежда

# 613
Христос воскресе!
Идвам с нови резултати от изследвания, за да се отчета как върви прогресът към мен (той един прогрес, една напред, две назад, ама както и да е).
Това са резултатите от 12 март:
FT4 25 pmol/l  (11.90 - 21.60)
FT3 6.26 pmol/l (3.10 - 6.80)
Reverse T3 - 574 ng/L (310 - 950) или 738,85 pmol/l.
След тях започнах да взимам по 1/8 Т3 и намалих Еутирокса на 237,50 мкгр.

Това са резултатите от 14 април:
FT4 23,7 pmol/l  (11.90 - 21.60)
FT3 6.2 pmol/l (3.10 - 6.80)
Reverse T3 - 656 ng/L (310 - 950) или 844.40 pmol/l.

Интересното е, че реверсивният Т3 не просто не е паднал, ами е още по-висок.
Според новите нива на хормоните, съотношението FT3/T3 e 7.34, а е добре да бъде между 10 и 20 (на някои места в нета се твърди, че трябва да е 20).
Така или иначе намалих дозата Еутирокс на 225 мкгр, а Т3 го взимам на два приема по 1/8.
И когато започнах Т3, и сега като удвоих дозата, съм с вълчи апетит и безсъние до степен, че изнемогвам за сън, а не мога да заспя. Хубавото е, че симптомите продължават около седмица, след което започвам да се чувствам по-добре, но към края на месеца отново се появиха симптомите на хипофункция. Изобщо - чувствам се все едно съм се качила на влакче на ужасите и не знам кога ще се чувствам добре и кога - зле.

Прилагам линк към калкулатора. https://www.optimaldx.com/calculators/free-t3-reverse-t3-ratio-calculator

Ще правя нови изследвания след поне един месец, но предполагам, че ще трябва да вдигна още дозата на Т3.

# 614
Възможно ли е да ти идва висока дозата? Това ми приличат и на симптоми на хиперфункция...🤔
Аз си сметнах съотношението на Т3 и Т4. 2,64  Това добре ли е? Реверсивен Т3 не съм изследвала досега. Аз при хипофункция имам като най-неприятни симптоми задържане на вида и подпухване на лицето, особено в областта около очите. Като се погледна в огледалото, веднага забелязвам разликата...

Общи условия

Активация на акаунт