Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 734
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Не знам.
Но преди време му писах на фейса и каза, че не работи с направление.
Една позната от форума от друг град отиде при него. На частно.
Дали пък не може да разучиш другия път дали може да се записва с направление при него?

# 121
Ще се опитам, но не обещавам.
А като гледам как се рекламира във фейса - явно наистина разчита само на приходите от частните прегледи и процедури. Между другото, консултациите му онлайн са на баснословни цени.

# 122
Казвала съм и преди, но Начев ме остави с фт4 12 в третия триместър и ми нареди да спра хормона след раждане, категоричен, че щитовидните хормони нямали нищо общо с лактацията. Тогава му вярвах, щото нали голямото светило. Един месец се чудех детето защо не наддава както трябва. После започнах да приемам хормон на своя глава и закрепих положението. Сега ако го видя, ще го зашлевя.

Иначе не се шашкай за бебето, Тони, уврежданията на плода идват при дълго неконтролирана хипофункция. Имаш време да реагираш. Лека бременност!

# 123
Казвала съм и преди, но Начев ме остави с фт4 12 в третия триместър и ми нареди да спра хормона след раждане, категоричен, че щитовидните хормони нямали нищо общо с лактацията. Тогава му вярвах, щото нали голямото светило. Един месец се чудех детето защо не наддава както трябва. После започнах да приемам хормон на своя глава и закрепих положението. Сега ако го видя, ще го зашлевя.

Иначе не се шашкай за бебето, Тони, уврежданията на плода идват при дълго неконтролирана хипофункция. Имаш време да реагираш. Лека бременност!
Аз по скоро се притеснявам не от хипофункция, защото такава според мен нямам, а от антителата, т.е че съм с Хашимото, без да подозирам….

# 124
Тони, както е писано и на първа страница - и с Хашимото се раждат здрави деца. Почни си хормона, прави си изследвания редовно и това е. Лека бременност ти желая!

# 125
Хашимотото е очевидно, да. Възможно е да се е отключило и от бременността и да е скорошно, възможно е да е от по-рано, без да знаеш - всичко е възможно. Не го мисли и не се тормози.

Въпросът е сега да си намериш читав ендокринолог и да се следиш внимателно през бременността. Дозата се наглася спрямо показателите, понеже те варират в различните триместри и в момента, в който жлезата на бебето също започне да работи, така че си трябва редовно проследяване. Но не се бой - и се бременее, и се ражда, и се гледат деца с Хашимото. Това не е присъда. И ако искаш да кърмиш - което препоръчвам, понеже е чудесна превенция на автоимунните заболявания - за нищо на света не си спирай рязко хормона след раждането Simple Smile

В този ред на мисли, не е зле да видиш също така витамин Д, б12 и един железен панел да пуснеш - ако имаш дефицити, да ги попълниш, за да е добре заредено с тях и бебешорчето, когато родиш. Да ти е здравичко, да ти е лека и хубава бременността и с възможно най-малко тревоги!

# 126
  • София
Aria_82, не отлагай колоноскопията. Много е неприятна, но е необходима. Това го пиша, нали, от позицията на човек, дето 4 години не се нави на това изследване. Направи я, плати си за упойка (всъщност се плаща за анестезиологичния екип), за да не се мъчиш. Мен упойката явно ме беше пуснала накрая на изследването, в просъница усетих как се мятам и ме държат. На всичко отгоре после беше гастроскопията и усетих абсолютно всичко. Та, не се подлъгвай по приказки за седиране, защото явно не е достатъчно. Но я направи, защото е важно.

Леле, това е мега гадно, как може да не те седират като хората. Аз правих гастро и колоно във ВМА, анестезиолог ми беше този известния, Мирослав... забравих му фаилията. Нищо не усетих, събудих се след някакъв цветен сън, ама май съм бълнувала, та после ме бъзика доктора, кой знае какво съм казала Rolling Eyes

Аз от Начев бях доволна, следи ме по време на втората бременност, така ме дозира, че дъжах ТСХ под 2, каквото ми каза, че ще стане след раждането, това стана, не ми е спирал лекарството. Но това беше преди 12 години. Сега не знам как е.

Благодаря ви за съветите за ЯМР. За съжаление, клаустрофобията е един от двата ми непреодолими страха. Ще мисля още малко дали да не направя на първо време скенер, а ако се наложи след това, ЯМР с упойка (въпреки че ще ми коства доста  в такъв вариант, ама пусти страх).

# 127
Catty m, ПЛАТИХ си за упойка. Седацията е безплатна, а аз платих допълнително на анестезиолозите за упойка. Явно не са дозирали както трябва, но беше наистина гадно.

# 128
Момичета, понеже не към от София, дали д-р Начев ще се съгласи да направим една онлайн консултация по вайбър, да му пратя резултатите, като преди това разбира се му преведа необходимата сума. Да си каже мнението, насоки, лечение въз основа на изследванията и резултатите. Има една платформа healee точно за такъв тип онлайн консултации срещу заплащане, но доктора го няма там, та търся друг вариант….

# 129
bongobongo -Много благодаря за включването, не знаех. Ако случайно можеш да ми препоръчаш добър детски ендокринолог за София ще съм мнг. благодарна, може и на лични. Аз я водих в Центъра на ул."Ами буе", но ендокриноложката там каза, че според нея всичко е наред, а ЛЛ твърди, че определено има проблем.

# 130
Доцент Савова в мед.център Сара. Виж в нета телефон и запиши час. Работи и частно, и с направление.
Др Галина Попова и др Бранкова в Токуда. Работи с направления (Попова). Иначе платено е 150 лв. За Бранкова трябва да питаш допълнително.
Проф. Мая Константинова също е добра, но не знам къде се подвизава сега. По някое време беше в поликлиника България.
И Савова, и Попова са много подробни и ще обърнат внимание. Попова преглежда на кабинет в Токуда Аджибадем в ден сряда. Тук можеш да запишеш час - 0875 419500.

# 131
На първа страница няма ли информация за детските ендокринолози? Хората още вярват, че хормоните ще ги разболеят, а пък това в заболяване на старите жени. Ми не е. И деца, и мъже го "хващат".
Не съм имала " честта" да ходя при Начев, но съм чула достатъпно да се радвам, че някой отгоре  ме е опазил.

# 132
В Иван Рилски явно са зле с анестезията.
Дъщеря ми се беше събудила по време на колоноскопия при Спасова, от тогава започна да получава паник атаки, просто не е за приказка.
И мен заради това ме е страх от колоноскопия, а не е лошо да си направя.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 23:45 от Lemy

# 133
Познато дете, ее тийн,  също се беше събудила там, явно са зле наистина
Аз правих в Сити клиник, мъжът ми в Лозенец, никакви проблеми, поне с анестезия. Нищичко не усещаш преди по време или след.

# 134
Последно за Иван Рилски, че много досадих - вижда се как се пести от всичко. Стаи с две легла, в които са сложени три, липса на кошчета по стаите, малко сестри, няма санитарка през нощта, и най-шокиращото за мен - през нощта спират топлата вода. Слава Богу, че днес ме изписват!

Общи условия

Активация на акаунт