Безсмислена работа и какво е bullshit job

• 3 763
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
На една от работите ми преди години, трябваше да описваме какво сме работили и по колко време Simple Smile Беше голям смях. Ако искаш да си тръгнеш по-рано, идваш по-рано, и описваш какво си работил, като си дошъл Scream После: моля да ми разрешите! Писмено.

ХА - СОЦ-а не си е отишъл!

# 76
  • пустинята Гоби
Това при соца се съмнявам някой да го е правил.

# 77
Това при соца се съмнявам някой да го е правил.

Пишеха се работни карти по заводите. То и сега си ги има де.

# 78
  • пустинята Гоби
Ама в завода всеки си е имал задължения, как ги е изпълнявал е отделен въпрос. А като си на бюро и нямаш работа, ходи измисляй какво си правил.

# 79
Да, в соц завода работа много. За истински работници от пролетариата.

# 80
И за работниците нямаше работа. За кратко работех в един металургичен комбинат. Комбината си имаше собствена бригада от десет души бояджии,(въпреки че нямаше нужда от нея). От тези десет бояджии,само трима работеха реално. Най-младите и "новобранци"... Чудеха се какво да боядисват и понякога боядисваха метален парапет на стълби в цех по два-три пъти в годината. Yum

# 81
На колко безсмислия съм се нагледал. Но това даже беше няколко години след СОЦ-а на една практика в един ремонтен цех в Раднево към ТЕЦ-овете на Мариците.
Щеше да идва някаква височайша личност. И решили да боядисат малко машините едни двигатели с помпи - агрегати. Целите омацани с масло, пепел и мокри. И те отгоре с пистолетите им пръскат жълта боя - ставаше много красиво за два три дена щеше да свърши работа, преди да падне боята, ама пък височайшата личност щеше да е впечатлена колко чисто и отговорно се поддържат съоръженията.
Сега се сещам, колко безсмислени подобни неща се вършеха и в казармата, но там е безкрайна тема - направо нова трябва да пусна.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 10:07 от Seiko7075

# 82
Тип "работни карти" се попълват на страшно много места, но това не е безсмислено в повечето случаи. И в никой случай не е "bullshit job". Аз например ако имам повече от един клиент как да знае счетоводството колко  да му фактурира от времето ми? Или когато се работи по няколко проекта от един екип и трябва да се следи колко ресурси са изразходвани за всеки един. Общо взето - неприятна, но много нужна дейност, трябва да става бързо и да не дразни работниците, аз например си правя седмичния отчет за около 3 минути всеки петък Wink

# 83
Нямам време да ида да пикая, кога отчет да пиша?!

Общи условия

Активация на акаунт