Безсмислена работа и какво е bullshit job

• 3 764
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
  • пустинята Гоби
И за попълване на данни не става, защото там трябва концентрация на макс, както и мислене, а да си напъваш мозъка и очите по 8 часа непрекъснато е трудно и доста уморително.

# 61
Така е, но е по-автоматична работа и аз лично съм я вършила като бях по-млада на осемчасов работен ден, че и за време на договор (без възможност за скатаване), и по-малко ме измъчваше отколкото сега да трябва в следобедните часове тепърва да съчинявам нещо от себе си и да мисля интензивно по някакъв казус. Ако попълваш много дълго време едни и същи полета макар и с различна информация и правиш елементарни операции, мозъкът ти не е чак толкова ангажиран.
А и тогава след работа можех да изключа напълно Simple Smile

# 62
В Български има МНОГО такива работи и то не само в държавната администрация. Отидете в централите на БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ и някой чужди и ще видите най-мързеливите и безполезни хора и позиции. Някой хора сами не могат да обяснят позицията си или на какво са ръководител/директор. Лично видяно с очите ми.

# 63
  • София
След като ми бяха объркали кое е заплата и кое е допълнителен доход, смятай каква работа вършат...

# 64
  • София
Пак да кажа - не бъркайте дефинирането на една позиция като безсмислена с реализацията от конкретен човек. За Петканчо работата на Драганчо може да изглежда супер безсмислена, но за шефа на Драганчо самият Драганчо да е Бог, който прави магиии доставя нещо, което пък е нужно за висшия мениджмънт. Пак казвам - частникът няма да иска да плаща за безсмислени дейности, тъй като това пряко го удря в джоба.

Още нещо - малко или много всички пречупваме нещата през собствената си призма, Има хора, които са по-рутинен тип натури, за тях по-рутинната работа е супер. Има по-амбициозни хора, по-творчески натури - те имат пък нуждата от друго нещо.

А ако го погледнем от трета страна - много често когато човек не разбира нещо, бърза да го заклейми, то си е човещинка. Simple Smile

# 65
Пак казвам - частникът няма да иска да плаща за безсмислени дейности, тъй като това пряко го удря в джоба.

Зависи. Ако заетите с безсмислени дейности са му роднини, не само иска, но и плаща. Simple Smile
Например в някои от хотелите са назначени половината рода на менинджърски позиции – дъщерята, сестрата, зетят, тъщата, за любовниците няма да споменавам. Общо взето работата им се състои в това да меринджействат, т.е. да се бъркат в работата на тези, които наистина работят. И да си получават заплатите, естествено. Най-добрата опция е, когато си получават заплатите, без да присъстват и да се бъркат.
А собственика – не го мисли. Явно много добре му излиза сметката, особено като се знае, че много от хотелите са просто перални за пари.

# 66
  • София
Аз съм била в една частна фирма, която трябваше да изпълнява жп проект. Е, два етажа хора седяхме и си клатехме краката.
Аз отдавна не съм там. Проектът може и да започне тази година. 🤣

# 67
А, тъкмо ме подсети за купищата кухи фирми у нас, които съществуват само за да усвоят едни пари от ЕС. Назначават хора, които нищо не правят, но получават заплати.
Или пък назначават фиктивно, плащат само осигуровки на хора, които се водят на работа, но дори не са виждали къде им е „работното“ място.

# 68
В България много се злоупотребява и с НПО-тата. Наскоро попаднах на НПО за деца с Аутизъм което прави центрове и се издържа от дарения и общински имоти. Директорката им буквално забогатява, без да влага и една стотинка лични пари. Има малко персонал който сменя постоянно защото се води, че трябва да обучи някого, а там се работи малко и с ниски критерии... Потресаващо е, че това се случва дори с такива неща...

# 69
Аз имам такъв познат. Неговата фирма се състои от:
Собственик и менажиращ директор (той)
Зам.управител
Мениджър реклама
Супервайзър
1 бр служител

(специално ги проверих в сайта им)

Да, с НПОта и европроекти се занимава....

# 70
Аз имам такъв познат. Неговата фирма се състои от:
Собственик и менажиращ директор (той)
Зам.управител
Мениджър реклама
Супервайзър
1 бр служител

(специално ги проверих в сайта им)

Да, с НПОта и европроекти се занимава....
Защото НПО-тата нямат право да разпределят печалбата за себе си и го правят чрез заплати.... Simple Smile Тази директорка на НПО-то за Аутизъм най-нагло се изживява като бизнес дама из социалните мрежи и демонстрира луксозен живот..Мен би ме било срам... Реално взимат много големи заплати и то съвсем законно. Помните ли случая с ХелпКарма?

# 71
Aaaaaa ясно. Затова са само мениджъри.

# 72
  • София
А, след последните коментари - моля за извинение, аз говоря за законен бизнес.

Ако говорим за бутафорна фирма с цел изпиране на пари, не бих се учудила цялата рода до 9-то коляно да е там.
Или НПО-та с външно финансиране, облечено зад благовидна кауза.

# 73
А, след последните коментари - моля за извинение, аз говоря за законен бизнес.

Ако говорим за бутафорна фирма с цел изпиране на пари, не бих се учудила цялата рода до 9-то коляно да е там.
Или НПО-та с външно финансиране, облечено зад благовидна кауза.
За съжаление и това си е легално..... :/ Не вярвах, че може да се прави чрез болни деца... Аз не бих!

# 74
  • пустинята Гоби
Едва ли е съвсем легално да си разпределят големи суми за заплати. И Хелпкарма си спазваха законите хорицата, ама това не ги правеше честни бизнесмени.

Общи условия

Активация на акаунт