Домашното насилие – тема №6

• 13 580
  • 222
  •   1
Отговори
# 15
Те и да са искали да помагат и да са помогнал, какво да сторят като тя доброволно се е връщала и пак и пак и пак.

# 16
Пак ли стигнахме до там, че жертвата сама си е виновна?

# 17
Носи вина, съжалявам. Да, смачкана е от насилието, но всеки си носи отговорност за изборите.
Малко като да се метна под някоя кола и да казват хората, че аз нямам общо. Шофьора беше.

# 18
Жертвата е жертва, и няма как да е виновна. Те за това повечето жертви си траят, защото обществото порицава тях, не насилника.

# 19
Е, тогава близките за какво са? Нали да помагат в трудни моменти?
Много добре са виждали, тя е подавала жалби, свързвала се е тайно с тях, знаели са какво е положението. Това е момиче на 25г, нищо, че има 3 деца.
Изпаднала е в някаква зависимост и те е трябвало да я отърват с нокти и зъби. Страх ги било!
Това е като наркоманията, алкохолизма и т.н., не може да я оставиш, понеже тя искала, защото краят е ясен.

# 20
За близките съм съгласна. Трябвало е да ѝ помогнат, още повече тя е подавала жалби и явно е търсила помощ. Но не я е получила ...

# 21

Рашението с кого да живее го взима тя.

Точно от това се е възползвал той. С обработка и манипулация. "За какво ги слушаш твоите роднини, ти глава нямаш ли си на раменете. Решавай си сама. Или там сама, или тук при децата." И хоп, пак в капана. Копченца за натискане има. Много е трудно да се измъкне. И роднините трудно могат да повлияят, не вярвам да са стоели безучастно. Три деца за 3 години, това е много, страшен контрол е бил. Жалко за дечицата, че стават без майка.

# 22
Жертвата е жертва, и няма как да е виновна. Те за това повечето жертви си траят, защото обществото порицава тях, не насилника.

Грешно ме разбираш.
Насилника е виновен.
Но  тя прави избора да се връща.
Ако не го направи, нямаше да се стига до тук.
Ако на първото насилие си тръгне завинаги,щеше да е друго.
Ох, не знам, не съм и в обувките, не знам...

Не знам, може аз да не разбирам как подаваш жалби, бягаш и после се връщаш.
Пък може и да я е изнудвал с децата и затова да се връща.

# 23

Пък може и да я е изнудвал с децата и затова да се връща.

Е, сама го казваш. Винаги изнудват с децата, защото там жената е наистина уязвима. За да стигне до самоубийсто, е била в страшна безизходица и отчаяние.

# 24
И тоя малоумник сега, ще ги гледа ли тия деца? Или вече с радост ще позволи на роднините и да ги виждат и даже да ги гледат?

# 25
Е, най-вероятно мама му ще ги гледа и ще са си щастливи двамата. Децата, не вярвам да го интересуват, освен като трофеи.

# 26
Кошмарно е това. Но е вярно, докато сам не поискаш помощ, няма как да се помогне.

# 27
  • Пловдив
"Решавай си сама. Или там сама, или тук при децата."

В момента и аз съм изправена пред този страшен избор. Мъжа ми инсценира скандал в най-трудния момент от живота ми (5 дни след като баща ми почина от рак), взе ми малкото момиченце, обвини ме в грозни неща и се опита да ме съсипе психически и финансово.
Видя, че не успя и сега иска да се връща.
Детето щяло да се върне в дома ми само, ако и той се върне с нея.
Как да пусна този враг близо до себе си отново ....

# 28
Тя Е търсила помощ, след като е подавала жалби. Явно не я е получила. Или е трябвало да избира и да си тръгне без децата. Ясно, е какво е избрала.

# 29
И тоя малоумник сега, ще ги гледа ли тия деца? Или вече с радост ще позволи на роднините и да ги виждат и даже да ги гледат?

При него са пише.
За съжаление явно щом не е доказано, че тях малтретира, няма причина да му ги отнемат.
Честно казано и това трябва да се промени.
Автоматично ако има насилие към майката от бащата, да се отнемат родителските права на бащата.

"Решавай си сама. Или там сама, или тук при децата."

В момента и аз съм изправена пред този страшен избор. Мъжа ми инсценира скандал в най-трудния момент от живота ми (5 дни след като баща ми почина от рак), взе ми малкото момиченце, обвини ме в грозни неща и се опита да ме съсипе психически и финансово.
Видя, че не успя и сега иска да се връща.
Детето щяло да се върне в дома ми само, ако и той се върне с нея.
Как да пусна този враг близо до себе си отново ....

Ужас.
Полицията нищо ли не може да направи?
Жалба да подаддеш за отвличане?
Знам ли.
Посъветва ли се с адвокат какво да направиш?

Общи условия

Активация на акаунт