Кога бихте се свързали със социалните?

• 5 157
  • 131
  •   1
Отговори
# 15
  • София
За съжаление и за "неглупости" се отнемат трудно или въобще не се отнемат.

# 16
Аз съм 91-и набор и когато бяхме малки някъде около 2000 година,имаше две момичета на площадката сестри бяха,майка им за щяло и нещяло ги биеше,риташе ,дърпаше където свари. И освен това,това не е всичко когато се скараха с другите деца тя налиташе на бой и на тях,защото са казали, повтарям КАЗАЛИ нещо на нейните.
Незнам тогава как никой не е подал сигнал където трябва

# 17
За какви глупости отнемат деца в други държави, че ми стана интересно? Или пак говорим на едро, колкото да не заспим?

# 18
  • София
Като за наличие на кариес примерно. Или майка, лежала в болница с детето си, и имала неблагоразумието да целуне дупето на бебето си. Линкове няма да давам, който иска може да намери много подобни случаи. И не са приказки под шипковия храст.
Споменатите от мен съм гледала по тв, не е като да съм чела измишльотини във фейса примерно.

# 19
  • София
А аз се сещам за хвърленото от виадукта дете, за което от дг са подали сигнал за насилие, но социалните не са го прибрали. Ако бяха като във въпросните "лоши" държави, детето щеше да е живо.
П.П. Детето на позната, за която писах по-рано, също въобще не трябва да е при нея. Но, за съжаление, е. Социалните само са ѝ размахали пръстче.

# 20
В никакъв случай не искам да слагам всички под един знаменател, имам поглед как работят институциите в града, в който живея (в България, сравнително малък). Изглежда, че зависи кой се е свързал с тях. Ако е някой техен човек, дори да ги търси за нещо незначително, веднага ще се задействат и даже ще се престараят в работата. А в противен случай може и изобщо нищо да не направят.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 14:21 от bell_87

# 21
  • София
Относно глупостите, за които прибират деца в чужбина, преди години бяха взели дъщерята на Джана Нанини, понеже майката била много възрастна. Тя я ражда на 54 след редица ин витро процедури.
После върнаха детето, защото майката е прекрасен родител и детето е обгрижено и осигурено. Момиченцето вече е на 15 години, а майката е на 70 и е абсолютно адекватен родител, но напусна Италия и живее във Великобритания.

# 22
За тези, които късно са станали родители, сигурно е разбираемо и приемливо, обаче повечето хора едва ли биха приветствали 50-годишна жена с бебе, което й е дете, а не внуче. Пиша го просто като факт.

# 23
Когато живеех в Норвегия станах личен свидетел на бая неправомерни отемания на деца от родителите им и то предимно на чужденци, но бели, красиви, малки дечица. На моя позната/прекрасно семейство/ българка с руски корени, отнеха малката и дъщеря, защото споделила в градината, че баща и се боричка с нея и я целува, вечер, преди да си легнат. На друга българка отнеха сина и пред очите ни с полиция, защото на касата в магазина, тя му отказа шоколад ли...какво беше сега не помня точно, той се тръшна в истеричен рев, тя не реагира/не е повишила тон, не го е удряла/, но добронамерени хора явно веднага са решили да сезират органите на власта. Така че, извинете за включването не баш по темата, но взимат ги да. Позната норвежка ми беше казала, колко е вярно не смея да твърдя, че ги вземат с цел да си "подобрят гена на нацията"............

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 14:50 от Чернокоса_боса

# 24
  • София
За тези, които късно са станали родители, сигурно е разбираемо и приемливо, обаче повечето хора едва ли биха приветствали 50-годишна жена с бебе, което й е дете, а не внуче. Пиша го просто като факт.

Няма значение дали е приемливо или не, нито дали някой го приветства или не. Вожното е, че законът не го забранява и няма как да е основание за отнемане на дете. Особено в случаите на адекватно и осигурено родителство. В случая проблемът е бил в известността и в сексуалната ориентация на майката, а възрастта е била само оправдание.
Предполагам, че никой не би настоявал да се отнеме внуче от баба му, дори и по-възрастна при нещастни обстоятелства с майката. Дори обратното. стимулира се оставане на детето в семейството.
Щом природата го е допуснала (в много случаи, независимо от лекарската намеса, природата не го допуска, независимо от възрастта и от начините на зачеване), значи няма логика да има проблем за хората.
Далеч по-неприемливи са ми майките на 12 години.

# 25

Ами те много хора едва ли биха приветствали 13-14 годишно момиче с бебе или пък дрогиращи  се майки с бебе. Защо една 50-годишна с бебе да е по-зле като родител от първите 2 категории?
Хайде да не считаме 50 години като трудна възраст за една жена да се справи с бебе, щом мъже на 70-80 години управляват света и водят войни даже.
Но за тях сме допуснали да е приемливо.

# 26
Относно глупостите, за които прибират деца в чужбина, преди години бяха взели дъщерята на Джана Нанини, понеже майката била много възрастна. Тя я ражда на 54 след редица ин витро процедури.
После върнаха детето, защото майката е прекрасен родител и детето е обгрижено и осигурено. Момиченцето вече е на 15 години, а майката е на 70 и е абсолютно адекватен родител, но напусна Италия и живее във Великобритания.

За сметка на това жената от Русе, която роди на 62 не се знае доколко добре се е справяла с нейните "задължения" като майка. Точно тогава живях в Русе и работех точно до техния блок, и от време на време я виждах на улицата с детето. Не знам дали социалните са следили какво се случва там, но детето почти не излизаше от тях, ходеше само на училище и обратно, изглеждаше доста мудно, без грам живинка в него. При влизане при нас на работа, детето сядаше в ъгъла на столче, скръстени ръчички между краката, главата наведена и тъй си седеше 10-15 минути, гледайки в пода. Така и вървеше по улиците с майка си - наведена глава, празен поглед, без следа от усмивка. Да, беше нахранено, добре облечено и с покрив над главата - няма за какво да се хванеш, но реално до колко е било щастливо без да излиза от тях и да общува с връстници извън часовете в училище, с единствен контакт - не много подвижна баба на 70 и някой-друг съсед, който е пазарувал за бабата, когато и е било трудно да излезе навън...

# 27
Лично за мен е неприемливо да станеш родител както преди 20, така и след 45 години например, но в случая това няма значение. Би трябвало да има определена със закон допустима възраст за осиновяване, ин витро и подобни (за осиновяване у нас има, доколкото знам). Не съм наясно как стоят нещата в Италия. Ако там няма определен лимит или има, но въпросната жена не е била извън него, тогава не разбирам как са й отнели детето.
Иначе съм на мнение, че жизнените и адекватни хора в по-напреднала възраст, които действително имат физически и психически сили тепърва да отглеждат дете, са по-скоро изключения.

Колкото до възрастните мъже, които управляват света, тази тема въобще не е за тях.

# 28
  • София
Между световноизвестна певица на 53 и 62-годишна русенка има огромна разлика.
Още повече, че съгласно медицината до 53 години се приема, че е напълно възможно естественото възпроизвеждане.
Просто дадох пример за причина за взимане на дете.
Виждала съм кофти отношение към деца от родители на всякаква възраст.

Бел, законово има пределна възраст за ин витро и за осиновяване. Споменатият случай е (бил) в законовата възраст. Приема се, че до 53, вкл. може да се правят процедури (т.е. средната възраст за естественото настъпване на менопаузата).
Природно няма такива ограничения.

Изобщо не коментирам дали на 53-54 е добре да се ражда или не. В случая не може да е основание за отнемане на дете.
За мен също над 50 не е добре да се ражда. За самата майка, но това няма общо.

И защо жена на 50-60 да не може да се грижи адекватно за малко дете, пък 80-90-годишните да се "грижат" за целия свят да е друга тема!?

# 29
Бел, законово има пределна възраст за ин витро и за осиновяване. Споменатият случай е (бил) в законовата възраст. Приема се, че до 53, вкл. може да се правят процедури (т.е. средната възраст за естественото настъпване на менопаузата).
Благодаря за разяснението. В такъв случай реално няма нарушение на правилото и може да се твърди, че властите не са имали право да отнемат детето.

Тези, които управляват света, според мен е редно да се обсъждат в теми за политика. Тук разискваме други въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт