СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 30 712
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Имаме познато дете там, много суперлативи съм чувала. Влязох от любопитство- бррр, таксите за мен за убийствени.
Как проверявате тестовете като правят децата по мат? Печатам рани вкъщи, но нямат отговори, ми той може да пише 100 часа, но накрая няма от къде да видим верните...С тия 30т. на последния пробен съм се отчаяла. Старае се детето, решава задачи, но поне да знам, че са ефективни усилията му.

# 31
  • Бургас
Фалстарт на втори срок по БЕЛ с 3 на "Опълченците на Шипка" Imp 20 дни имаше да го научи, седна снощи в 21 ч. Оммм!

# 32
  • София
Тестовете в помагалата имат отговори, госпожата даже ги е защипала с телбод, като правят тестове да не отварят да преписват отговорите.
При нас вчера вечерта големи мъки с две тези за домашно, имаше цяла седмица, оставено за последния момент, търси, преписва от google, не искам да си представя в осми клас какво ще е, когато имат отговор на литературен въпрос.

# 33
Имаме познато дете там, много суперлативи съм чувала. Влязох от любопитство- бррр, таксите за мен за убийствени.
Как проверявате тестовете като правят децата по мат? Печатам рани вкъщи, но нямат отговори, ми той може да пише 100 часа, но накрая няма от къде да видим верните...С тия 30т. на последния пробен съм се отчаяла. Старае се детето, решава задачи, но поне да знам, че са ефективни усилията му.

Всички сборници имат отговори.
Някои дори обяснения.
От нета стари НВОта също имат отговори.

Иначе аз по мат ги докарвам, но за БЕЛ задължително ми трябва отговор😅

# 34
  • София
Ползваме сборници единствено и само с отговори. Това спестява много време за проверка, а и аз не съм учител. Ако почна аз да проверявам и да търся информация в гугъл, отиде цял един ден. Понякога се налага, за да обясня защо този е верния отговор, а не онзи, например,  но е относително рядко.

# 35
Моята още не е научила наизуст Опълченците, което много ме дразни. И тя чака последния момент. Но нашата госпожа, колкото и да е строга, никога не пише по-малко от 6 на рецитиране наизуст. Ако някой не го е научил, просто остава без оценка. Тройка за наизустяване ми се вижда ненужно и грубо. Едно е тройка на класно, или на тест, но три, че не си назубрил нещо достатъчно добре...

# 36
  • Варна
Ударила го е на тотален мързел моята мома. Не и пука от нищо.
Знаете ли имат ли варненските училища дни на отворени врати?

# 37
  • Бургас
Едната има 6 на Опълченците, другата 5!
Аз смятам, че ученето наизуст си е, като всяка една домашна и щом не е изпълнено си получава съответната санкция /оценка/. Струва ми се, че твърде много ги жалим тия деца, а по този начин не им правим добра услуга за в бъдеще.
За тоталният мързел съм абсолютно съгласна! На родителстака среща се оплакаха, че по някои разказвателни предмети, даже не знаят заглавието на урока... а са само 7-ми клас! Какво ли ще е до 12-ти ?!?

# 38
Мисля, че някои се освестяват около 9-10 клас и почват да учат. Не всички, де....

# 39
Ох, и моята ще учи уикенда "Опълченците...." Обаче е и на рожден ден, така че не знам как ще стане тая работа.
Започна ударно втори срок с 6 по мат, и за уравновесяване - 3 по биология. Разсеяна, в главата ѝ всичко друго, освен учение. Снощи и съседите разбраха / и научиха / как се прави / пише доказателство на задача за еднаквост на триъгълници - само "кифлето" НЕ. Тоя седми клас ще ме довърши.
Във вторник пак ще имаме род.среща. Сигурно присъствена. Предния път беше онлайн - супер.
За варненските майчета - Първа езикова има дни на отворени врати, но по спомен е май-юни. Сигурно и други училища имат, но трябва да се следи в сайта им.

# 40
  • София
Едната има 6 на Опълченците, другата 5!
Аз смятам, че ученето наизуст си е, като всяка една домашна и щом не е изпълнено си получава съответната санкция /оценка/. Струва ми се, че твърде много ги жалим тия деца, а по този начин не им правим добра услуга за в бъдеще.
За тоталният мързел съм абсолютно съгласна! На родителстака среща се оплакаха, че по някои разказвателни предмети, даже не знаят заглавието на урока... а са само 7-ми клас! Какво ли ще е до 12-ти ?!?

При нас оценки на домашни не поставят,  за отлично домашно не пишат 6, за учене на стихотворение наизуст - също. За без домашна се пише забележка, при натрупани няколко - 2ка. На мен пък не ми допада, че не им се дава шанс за лесна 6-ца с учене на стихотворение, като знам колко трудно се изкарва отличен на писмените изпитвания, които дава г-жата, но това е положението 😄. Съответно и стихотворенията не се учат, аз не мога да го накарам да прави нещо, което не е задължително.

# 41
А аз как да накарам наборката да научи нещо наизуст, след като в училище не им го искат ¯\_(ツ)_/¯

# 42
  • Бургас
Аз смятам, че ученето наизуст си е, като всяка една домашна и щом не е изпълнено си получава съответната санкция /оценка/.
За санкция/поощрение съм абсолютно съгласна, за оценка не, защото не ми дава никаква информация за знанията по предмета. Отделно има деца, за които не е останало днес време, тъй като при нас стихотворенията се казват от-до от всеки ученик, и ще бъдат изпитани в понеделник, тоест за тях 2 дни бонус...ми не е ок. Както и да е, разбрахме се с девойката, че уикенда ще го научи и в понеделник ще помоли госпожата пак да я изпита.

Niffi, и аз си мислех, че със стихотворение се изкарва най-лесно хубава оценка, но не, моята просто блокира, когато трябва да се изправи пред класа, отделно в случая не е и била добре подготвена, знаела е само половината, което било за 3 Simple Smile

# 43
  • София
Аз смятам, че ученето наизуст си е, като всяка една домашна и щом не е изпълнено си получава съответната санкция /оценка/.
За санкция/поощрение съм абсолютно съгласна, за оценка не, защото не ми дава никаква информация за знанията по предмета. Отделно има деца, за които не е останало днес време, тъй като при нас стихотворенията се казват от-до от всеки ученик, и ще бъдат изпитани в понеделник, тоест за тях 2 дни бонус...ми не е ок. Както и да е, разбрахме се с девойката, че уикенда ще го научи и в понеделник ще помоли госпожата пак да я изпита.

Niffi, и аз си мислех, че със стихотворение се изкарва най-лесно хубава оценка, но не, моята просто блокира, когато трябва да се изправи пред класа, отделно в случая не е и била добре подготвена, знаела е само половината, което било за 3 Simple Smile

Аз напълно разбирам и също не смятам, че трябва да се поставя 3 за учене наизуст и не дава информация за знания. Като цяло смятам, че е полезно, но не задължително. Разсъждавах си просто, тъй като имам приятелка с дете в математическа гимназия, там им дават шанс (по желание) да учат стихотворенията за отличен и за детето, което е математик и по български всичко се случва с полагане на огромнии усилия, това е голям стимул, макар да му е мнооого трудно. Но сяда и учи. И ми се прииска същото, а и моето дете учи лесно наизуст. Сега няма желание, понеже нямало смисъл 😄.

# 44
В старото училище на моя за Хайдути, научено цялото, му писаха 3. Неучилите не получили оценки.

Общи условия

Активация на акаунт