СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 458
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Сравняването на интервю за работа с НВО е абсолютно нерелевантно.

# 691
Compass, ти какво предлагаш? Как да станат нещата? Наистина ми е интересно, не се заяждам.

# 692
Compass, мисля, че още на точка 1 повечето родители ще се провалят. Няма дори да стигнат до есето и счетоводството Grinning

Изключително непонятно е как може да се приема за нормална сиситема, която напоително подпомага разрастването на бизнеса с школите и води до омаловажаване на всички останали предмети.

Mur, тръгват на частни уроци и школи:) Трябва да  се преборят за добра позиция:)

И да добрите училищата са малко и това е голям проблем, който още повече се подхранва от форматът, набеден за справедлив подбор!

И системата вони още откъм главата, наречена МОН!

И наистива не виждам необходимост да се нападаме за различно мнение!!!

# 693
Аз не нападам, изкажете конкретно мнение без обвинения. Ще ми е интересно да го прочета.

# 694
Compass, ти какво предлагаш? Как да станат нещата? Наистина ми е интересно, не се заяждам.
Е, как да станат. Като има повече читави училища

# 695

Какви училища? Общински/държавни ли? Откъде да намерим средства и най-вече Учители за тях? От увеличение на данъците ли? А, ученици дали ще намерим. Може да заведеш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие.

# 696
  • София
Форматът е сбъркан, не децата ни!!!
Това НВО не е и никога няма да бъде мерило...все едно да сложим на една линия един много подготвен атлет, един човек, който никога не е тренирал и друг, който прави леки упражнения вкъщи и да им кажем - айде състезавайте се!
Не може да очакваме всички да разбират до степен отличен МАТ и БЕЛ.
 За мен най-правилното е да има изпити в най-елитните училища, да си отсяват знаещите и можещите!

За останалите - и те ще си намерят своето място!

Но и да пиша до МОН, едва ли ще ме отразят! Та, така де ще продължавам да дерзая:)
Аз не разбрах каква е тезата и какво е предложението. За най-елитните /кой ги определя?/ - изпит. А за останалите как да разпределят децата? На принципа на районирането като в първи клас? Как конкретно? Или всеки да се явява на изпит там, където му е силата - един по мат, друг по китайски? Или нещо друго още по-абсурдно?
Няма лошо в различното мнение, стига да представлява мнение - аргументирано и с модус операнди. Иначе е едно голямо нищо.

# 697
И според мен проблема не е в изпита и датите, а децата са си супер - умни, будни, кои по-амбициозни, кои по-лежерни. И в това няма нищо лошо. Проблем има в самата система образование. Разсипаха се от промени, реформи, сваляне на материал, качване на друг, учебници безчет, глупости ненужни в тях колкото щеш. Учители нямало, текучество огромно. И всичко това за сметка на децата. Всички сме хукнали по школи и уроци, защото както беше казано по-горе читавите училища останаха шепа. Какво стана с всички други хубави училища?!?! Естествено е, че няма как всички да са в топ 5,10. То не е и нужно.
Но алтернативата е просто под всяка критика.
Аз лично съм скептична и смятам, че все по-зле ще става и имам чувството, че просто няма желание за промяна и то на държавно ниво.
Дано да бъркам.

П.П. Това е за София. Предполагам, че в провинцията е друга ситуацията с нази драма НВО.

# 698
  • у дома

По мое време в езикова гимназия можеше да се кандидатства след 8 клас и със съответния език за нивото, за което се смята, че се покрива от учениците през подготвителната година.

И сега може след 8 кл при наличието на свободни места и приравнителни изпити.

# 699
Сравняването на интервю за работа с НВО е абсолютно нерелевантно.

Точно.
Сравняваме идеята за професионална реализация с псевдо интервю с базови знания по основни предмети.

# 700

Какви училища? Общински/държавни ли? Откъде да намерим средства и най-вече Учители за тях? От увеличение на данъците ли? А, ученици дали ще намерим. Може да заведеш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие.
Динчо и ученици за училищата взе да търси. Развесели ме
А Соулчето се обиди като казах, че испански се учи за шест месеца. Ами учи се, е няма да си на ниво професор, но ще ги разбираш без проблем, което не е така с френски или немски.

# 701
Това НВО не е и никога няма да бъде мерило...все едно да сложим на една линия един много подготвен атлет, един човек, който никога не е тренирал и друг, който прави леки упражнения вкъщи и да им кажем - айде състезавайте се!
 За мен най-правилното е да има изпити в най-елитните училища, да си отсяват знаещите и можещите!

Но и да пиша до МОН, едва ли ще ме отразят! Та, така де ще продължавам да дерзая:)
Аз не разбрах каква е тезата и какво е предложението. За най-елитните /кой ги определя?/ - изпит. А за останалите как да разпределят децата? На принципа на районирането като в първи клас? Как конкретно? Или всеки да се явява на изпит там, където му е силата - един по мат, друг по китайски? Или нещо друго още по-абсурдно?
Няма лошо в различното мнение, стига да представлява мнение - аргументирано и с модус операнди. Иначе е едно голямо нищо.

Система, подобна на подбора в НПМГ. Може да се направят подобни и в други училища.
С различни профили!

Не разбрах Вашата теза каква е?

# 702
  • София

Система, подобна на подбора в НПМГ. Може да се направят подобни и в други училища.
С различни профили!

Не разбрах Вашата теза каква е?
Т.е. всяко училище да приема с олимпиада или състезание по различни предмети за различни паралелки? + НВО БЕЛ и МАТ /щото и в НПМГ НВО има основна тежест/? Това сериозно ли? И това ще облекчи децата? Освен на НВО по БЕЛ и МАТ, да се явяват и на още N на брой олимпиади и състезания? Демек, за най-елитните - изпити, за неелитните - още повече изпити. Joy

Моята теза е, че навсякъде по света, където има приемни изпити, те са унифицирани за всички. И това е единственото справедливо решение. Тук говорим за изпит върху базов училищен материал ООП, а не за квалификации за олимпиада. Какви атлети, какви интервюта за работа?

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 22:57 от sanaka

# 703

Динчо и ученици за училищата взе да търси. Развесели ме
А Соулчето се обиди като казах, че испански се учи за шест месеца. Ами учи се, е няма да си на ниво професор, но ще ги разбираш без проблем, което не е така с френски или немски.

Ти си типичен българин, който вечно критикува всичко и всички , но иначе не знае как да стане, защото не му е работа.  това.

# 704
  • София
Мен научаването на испански за 6 месеца ме развесели. За 6 месеца ще започнеш да поразбираш на всеки език, но това не е научаване на език.

Общи условия

Активация на акаунт