СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 504
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Според мен и двата подхода имат своето място. Има задачи, в които е даден точен ъгъл, например 20 градуса, дадени са отношения на отсечки, които ако не се начертаят точно, задачата не може да бъде решена. В този случай трябва да вземеш триъгълника и транспортира и да си начертаеш точен чертеж.
Но има случаи на някакви принципни положения в остроъгълен, тъпоъгълен триъгълник или успоредник, които не изискват точен до см. чертеж и там тези деца с художествените заложби могат да се изявят. До края на шести клас учеха медиани, лица, все неща, които не искаха точни построения и моята свикна да рисува. Сега, в седми клас обаче, трябва да се научат да чертаят, защото усетът често заблуждава

# 76
  • София
Всички чертежи, които се дават на модул 1 не са точни,  а само за илюстрация. Децата могат да работят върху тях, т.е. да нанасят означения- ъгли, отсечки и пр.
Хубаво и редно, най- вече за тях самите на геометричната задача от модул 2 е да направят приличен чертеж с инструмент за чертане- линия или триъгълник.

# 77
Моята мадмоазелка за разнообразие се тръшна с Грип А 3 дни и тъкмо се чудех ще оживее ли за ПИ БЕЛ в събота. Хем ме е яд, че полага усилия и се бори, хем тези резултати няма как да са реални. 3 дни парцал, едва се движи а постоянна температура 38+. Живи и здрави, важното е да е в кондиция и да се чувства добре, когато му е времето

# 78
  • София
Направо ви изтървах Simple Smile))) Сега се връщам да чета, че то сигурно сте накрая на учебния материал Simple Smile

Повечето са така. Май 7 клас е възможно най-неподходящ за важни изпити - властват пуберски хормони и мързел.

Оптимист си, ако смяташ, че в 8 - 10 клас ще е по-различно.
Обаче тогава на нас няма да ни дреме вече Wink

Аз да си призная изобщо не знам как чертае моята. Трябва да я питам. Сякаш не съм виждала да чертае с молив. Вчера тръгна на пробен в школата по мат и взе чертожни инструменти, ама май не взе молив. Ще я питам.

Питате за училищата на Мин. на културата. Утонявайте кои. В НГДЕК изпита мисля, че е последната събота на юни. Още няма официална дата, но май, че всяка година е така. За художествените нямам идея.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 11:09 от Vache

# 79
Vache,  имам предвид, че едва ли и следващите години ще са подходящи за важни изпити. На нас ще ни пука пак токова, ако НВО-то е догодина и от него зависи училище.

Дата за НГДЕК има - 28.06 - изпит.
Класиране 14.07; Записване 15.07-17.07

Относно чертежите - понякога е по-добре да скицират на ръка, ако задачата е по-сложна и дълга, за да се ориентират кое накъде и как би изглеждало. Нямат време да правят перфектен чертеж с линия и на черновата и на беловата винаги.
Транспортир нямат право да ползват на изпита.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 12:21 от gato

# 80
Моят син пък доскоро повтаряше по два - три пъти всичко, което пише - букви, цифри. Говорих, говорих, нямаше ефект. Сега вече не повтаря, обаче пише толкова неразбираемо, не знам как ще му разчитат проверяващите...

# 81
  • София
Моят син пък доскоро повтаряше по два - три пъти всичко, което пише - букви, цифри. Говорих, говорих, нямаше ефект. Сега вече не повтаря, обаче пише толкова неразбираемо, не знам как ще му разчитат проверяващите...
Същият проблем. Аз съм се мъчила да му разчитам и ако не е до мен да ми "превежда", не успявам.

# 82
  • София
И аз се боря с нечетливия му почерк. Понякога дори сам не си разбира.
Днес имаше пробен по БЕЛ в школата. Ще видим като се прибере доколко е доволен от себе си. 

# 83
Хубаво е да пишат четливо. Може да не е красиво, но да е четливо. Моят написал "а", ама така завъртял, че станало "я" и му го отчели като грешка. "Е, рекох, да си писал по-четливо. Аз също го виждам като "я"..... Той се сърди, че не било вярно, ама това е положението......

# 84
  • Стара Загора
Моят чертая...както си трябва. Защото баба е иначе много, много недоволна хахах
Пише грозно....обаче тази година рязко промени начина...поне е четливо. Пак не е красиво, но се чете.

# 85
  • София
Моят чертая...както си трябва. Защото баба е иначе много, много недоволна хахах
Пише грозно....обаче тази година рязко промени начина...поне е четливо. Пак не е красиво, но се чете.
Хера, това чудо как се случи? Smiley

# 86
  • София
Има ли и други като нас, които още чакат резултат от БЕЛ от Регалия ?

# 87
  • София
Аз още чакам резултата по математика от Междучасие. Май трябва да им звъня.

# 88
  • София
Май само на явилите се онлайн са излезли. Моят хубостник още няма резултат.

# 89
  • София
Май само на явилите се онлайн са излезли. Моят хубостник още няма резултат.

Да, и ние чакаме. Излезли са само на явилите се онлайн и на тези, които посещават школата. Срокът е 10работни дни, има време до края на седмицата. Аз се надявам да ги пуснат заедно с ключа с верни отговори по мат в сряда.

Общи условия

Активация на акаунт