СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 517
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Снощи бях на родителска и класната каза,че детето трябва лично да присъства на записването.Това вярно ли е?
Трябва ли и лично да присъства при подаване на желанията?Набор 1999г трябваше да се разписват на място.
Извинете,че нахлувам с въпрос,но много се притесних.Ние ще пътуваме 29юни-12юли.
Желанията се подават онлайн. Сигурно още има някаква възможност някъде да отидете в училище, където да подадат вместо Вас, но и там едва ли трябва да идва детето.

# 121
  • Отвъд алеята зад шкафа
Уж при записването в училище трябва, но мисля, че ще стане и без детето.

# 122
Май че беше - ако е с навършени 14 трябва да присъства, ако не е - може и без него. Но като се стигне до “присъстване” едно позвъняване в училището ще отговори на този въпрос

# 123
  • Бургас
Благодаря много!
Класната беше категорична,че записване без дете няма да стане.Ако не е придружен с родител,може да се упълномощи друг човек като придружител,но детето трябва да присъства.

# 124
  • София
Предишни години се е коментирало, ако от училището искат толкова много присъствие на детето, води се  приятелче " дете под наем"

# 125
А защо точно им е нужно присъствието на детето? Чудно ми е просто.....

# 126
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря много!
Класната беше категорична,че записване без дете няма да стане.Ако не е придружен с родител,може да се упълномощи друг човек като придружител,но детето трябва да присъства.

Къде е разписано това официално?

# 127
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2022/02/Stancheva_ … elite_za_DPP.docx

Раздел записване. Вярно отпреди 2-3 години, но закона не е променян.

# 128
  • Бургас
Не я попитах.Тя говореше толкова уверено.
В деня на изпита каза също да носят лична карта или международен паспорт.
Сега сядам да чета темата и линковете.
Все отлагах по една и друга причина,но снощи доста се притесних,че нищо не знам и да не изпусна някой срок покрай това пътуване.
Благодаря отново и малко от краката към главата да се представя.Майка съм на седмокласничка от Бургас

# 129
  • София
Аз проверявам всякаква информация от класната. Беше казала на децата, че нво по английски език е балообразуваща за испанската гимназия.

# 130
Ще носят лична карта, ако имат навършени 14 години. Международен паспорт не са длъжни да имат. Всичко идва от възрастта - четиринайсет години. След тяхното навършване децата вече заявяват действията си лично със съгласието на родителя, преди това дет' се вика нямат собствена воля.

# 131
Но! ще носят лична УЧЕНИЧЕСКА карта ако са под 14. Трябва да се идентифицират някак, иначе всеки може да отиде, особено предвид факта, че квесторите са от други училища

# 132
За паспорта не е вярно. Ако нямат 14 години, съответно лична карта ,се идентифицират с ученическата си карта.

# 133
Носят паспорт/лк ИЛИ ученическа лична карта. Не е задължително лична карта за навършилите 14 г.

# 134
  • Отвъд алеята зад шкафа
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2022/02/Stancheva_ … elite_za_DPP.docx

Раздел записване. Вярно отпреди 2-3 години, но закона не е променян.

Това важи за децата, навършили 14 г. Тези под 14 г. не трябва да присъстват.

Общи условия

Активация на акаунт