СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Образованието е задължително до 16 годишна възраст, без определена степен на завършеност (начално, основно, първи, втори гимназиален етап).
Може ли линк или информация за съответния нормативен акт, член и т.н. Благодаря!

# 151
Евентуално с някакво пълномощно сигурно ще може....знам ли....
14 годишен не мисля, че може да дава пълномощни.

# 152
Знам, в тази тема съм отдавна, не от тази година.
Да обсъждаме тогава. Не само че не виждам нищо лошо да има информация, а бих я приветствала. Света около нас е такъв, предпочитам да са информирани и наясно, както и с други аспекти на сексуалното възпитание, а не като нашето поколение скришно да четат “Мъжа и жената интимно”. Предпочитам което и да е дете/младеж/девойка да не изпитва срам или да е подложено на булинг поради неразбиране.
Понеже темата за ЛГБТ основно залита в политическата й окраска(така нарочно я зададоха нашите “политици”), затова предложих да не я почваме.

Ивалета, какъв по силен документ от Конституцията!

# 153
Именно. Аз например не харесвам да им обясняват за корана, но още в началните класове се споменава. Друг не харесва Джоре дос, ама сигурно и внуците на внуците ще го дос-кат.
Затова предлагам да се фокусираме на кандидатстването и да не навлизаме в полярни теми.
Моята в трети клас ми каза, че Джоре Дос седи между Джоре Уно и Джоре Трес. А според Фройд, след секс идва зийбен
А по въпроса дали моята може да откаже да подпише преминаването в осми клас, щот не и се учи, ще отговори дървеният Господ при закрити врати и иззет телефон. Но понеже сме цивилизовани, засега само се обясняваме за важността на образованието и не сме прибегнали до мерки, отречени от съвремието.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 01:37 от Априлски душ

# 154
Скрит текст:
Цитат на: Soul Freelink=topic=1743301.msg49372615#msg49372615 date=1740559252
Евентуално с някакво пълномощно сигурно ще може....знам ли....
14 годишен не мисля, че може да дава пълномощни.
Може лично със съгласието на родителя.

Second е посочила къде е регламентирано до 16г. С това оправдаваха и създаването на два етапа в гимназията, така че получаването на степен на завършеност що годе да съвпада със задължителната възраст.

Много ми хареса: Джоре Уно и Джоре трес 🤣

# 155
  • София
Ако не запишем детето в 8 клас, от РУО любезните чиновници ще ни го запишат там, където има свободни места. Дано никой не стига до такъв момент.
Ааа, ама тогава може и да не пристъства ученикът. За кучета и котки може, а за хора  - не! Smile

second, не е въпросът в самоцелното обсъждане на теми. Аз споменах нещо, което лично мен ме вълнува без непременно да предизвиквам реакция. Можеше или нямаше да възникне дискусия, както дойде. Реагирах, защото се подразних от забележката темата да си върви в някакво измислено русло и да се пише само каквото "трябва".

# 156
Аз не разбрах какъв е проблемът с това ЛГБТ. В училищата нищо не се пропагандира, макар че БЦП много иска в момента да влезе.
Какво като десетокласниците говорят, интересно им е, говорят. Като дойде по-интересно, ще говорят за него.

# 157
  • гр.София
Здравейте! Има e-mail  от Регалия с резултати от изпита по БЕЛ от 16.02. Девойката е с 69 точки, като за първи тест толкова. Ще видим и математиката какво е сътворила. Днес гледах Ucha se ,  за да мога да й помагам , а тя ми пуфти и върти очи. Каквото такова. Да си кажа, че ви чета редовно, но не пиша защото и при нас са същите проблеми като при всички.

# 158
Хаха, това за Джоретата- 1,2 и 3 мноооого ми хареса...
Как мога да достъпя качени примерни тестове в общата поща?
За ЛГТБ и за корана няма да коментирам, че се възприемам за възпитана, но по някои теми това не си личи Grin

# 159
  • София
Скрит текст:
Я, аз да питам тогава в тоя ред на мисли... ако ученикът не желае да учи в училището, в което е приет какво се случва? Не го записват ли? Ами ако и на последнотo класиране откаже да се подпише, кой го задължава да учи, понеже все пак образованието до 10 клас е задължително. Това с присъствието на ученика е пълна глупост. Този, който навършва 14 г. през август няма право да избира това така важно нещо ли? Факт е, че заради тази глупост всички ще сме нащрек и ще си седим в градовете на училищата.
P.S. А за ЛГБТ и подобна пропагандата в училище не искат ни декларация от родител както за олимпиадите, ни подпис от родител, че може да я провеждат.
Завидях. При сина ми няма такива неща. Аз се опитвам да го възпитавам да не е като кон с капаци, но...

И училищата на мойте деца не се справят с пропагандата никак добре, само някакви смислени и нормални неща за отношенията между хората ги учат...

# 160
  • София
Как ви се струва като трудност пробният по математика на Регалия? Според мен първи модул е лесен, но на сина ми не му е стигнало времето за последните 3 задачи и малко ги е играл на тото, съответно са му грешни, а те са по 4т.  Объркал е и две доста лесни задачи, не се беше сетил за неотрицателни числа, дал отговор положителни и не си е сметнал правилно сбора на ъгли в триъгълник, а време за проверка не е имал.
 Както писах и по-рано, теорията да не цикли на задача, а да минава напред я знае, но не я прилага. Нещо се омотал в една от задачите и доста време загубил на нея. Вкъщи за време отказва да работи и ще трябва да го запиша на още някой пробен за тренировка за време, просто е много бавен.
За втори модул 22задача никое от познатите му деца не е успяло да реши, или поне така твърди. Според мен не е по-трудна от даваните на НВО. Има грешки и в последната подточка на 23 задача, нещо около 60т очакваме общо.
По БЕЛ успява да си разпределя времето добре, но там е по-уверен. 86т е изкарал, 33т от тях на преразказ, което е връх в постиженията му, но пък от тезата са му взели 4т, досега теза оценена с 2т не беше имал Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 09:07 от Niffi

# 161
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми се струват много добри и двата пробни. 22 задача по мат е чудесна, включва разнообразен материал.

# 162
  • София
А задачите в пощата ли са? Някой може ли да сподели поне втория модул?

# 163
  • София
Ето задачите от втора част:

# 164
  • София
Ето и от 1 модул:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт