СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 539
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Ето и от 1 модул:

Скрит текст:

Много балгодаря!
Изпуснахме февруарските пробни във Варна, покрай едни ски, които дано не ми излязат през носа. Има да наваксва много. Мислех да пътуваме и по Великден, но май не.

# 166
  • София
Задача 22 е много хубава. Има малки капанчета, но като цяло си е училищен материал.
Не съм проверявала далие  вярно, но става за насоки децзата да видят дали смятат правилно и къде грешат.
Ако някой намери грешки, да казва.

# 167
Здравейте,на коя школа пробното НВО по БЕЛ,най-много се доближава до реалното?

# 168
По БЕЛ няма особени вариации, повечето са с еднаква трудност

# 169
  • Бургас
Здравейте,на коя школа пробното НВО по БЕЛ,най-много се доближава до реалното?

А по математика ?

# 170
Коментирано е, че на Регалия са най-близки като трудност. В тази връзка моето май на Междучасие ще го запиша за някой. По БЕЛ на Регалия има ли кой да сподели?

И още нещо ме мъчи: при кандидастване в две области, ако е прието детето на първо класиране първо желание в едната, а в другата иска да участва за второ, трябва ли да се запише в първата по първо желание за да не изгуби мястото и после ако стане в другата на второ изтегля документите и се записва или със записването не участва вече в класирането за другата област?
Ох, дано ме разбрахте какво питам...

# 171
  • София
Класиранията по области са независими. Ако ученик е приет в една област, може да се запише там и да участва във второ класиране в друга област, за която е подал заявление /съответно после да изтегли документите си и да се запише в другата област, ако това предпочита/. Участието във второ класиране обаче е автоматично, само ако ученикът не е бил приет в нито едно училище в областта на първо класиране. Ако е приет по второ или следващо желание, трябва да подаде заявление за второ класиране на място в училището, в което е приет на първо класиране. Вече за трето и четвърто класиране ученикът трябва да не е записан в нито едно училище от ДПП в страната, за да може да участва в тях.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 17:29 от sanaka

# 172
Класиранията по области за независими. Ако ученик е приет в една област, може да се запише там и да участва във второ класиране в друга област, за която е подал заявление /съответно после да изтегли документите си и да се запише в другата област, ако това предпочита/. Участието във второ класиране обаче е автоматично, само ако ученикът не е бил приет в нито едно училище в областта на първо класиране. Ако е приет по второ или следващо желание, трябва да подаде заявление за второ класиране на място в училището, в което е приет на първо класиране. Вече за трето и четвърто класиране ученикът трябва да не е записан в нито едно училище от ДПП в страната, за да може да участва в тях.

Здравейте! Чета ви отдавна, но не съм писала досега. Имам седмокласик и си сверявам часовника. Благодаря за споделеното.
Пиша относно този пост.Системата за кандидатстване е единна за цяла България, в нея се подреждат желанията на кандидата за цяла България, а не по отделно области. Детето прието ли е по първо желание няма как да продължи за второ класиране.
Ако не се запише, кандидатства наново на трето класиране за останалите свободни места.

# 173
  • София
Това не е вярно. Системата е една, но не единна. За всяка област се подава ОТДЕЛНО заявление. Детето може да е прието в една област, да се запише там и да продължи да участва във второ класиране в друга област. Чак за трето класиране трябва да не е записано в нито едно училище в страната. Прочетете си наредбата.

# 174
Поразрових се, до преди 3 години съм била в комисии по прием на документи. Първо с хартиените варианти, после и в електронната система. Интересно, явно че не сме попадали на такива случаи, на такива желаещи за различни области. Указанията бяха, това е системата и само веднъж може да се подаде заявление, ако има грешка, само директорът с негов специален достъп можеше да влезне втори път за поправка. Затова си мислих, че няма как да се подаде друго заявление. Благодаря за уточнението.  Като това не е лоша опция за ученици, желаещи да продължат в гимназия с висок бал на прием.

# 175
  • София
Вече може и всеки сам да си поправи грешките - има възможност за подаване на ново заявление за същата област в рамките на срока за подаване, като системата запазва само последното подадено заявление.
Това са указанията за работа със системата https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/07/Online-%D0 … B0%D1%81-2023.pdf Не вярвам да са различни тази година.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 18:36 от sanaka

# 176
И преди три и преди повече години можеше да се кандидатства в различни области. И класирането е независимо едно от друго. По същия начин стоят нещата и с училища със собствено класиране- към МК, спортни училища и т.н . Класирането в тях не е обвързано с класирането в останалите училища.

# 177
  • София
Отнема 3 минути - анкета за задължително религиозно образование в училище. На Асоциация Родители (добър източник на информация и подкрепа).

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=940598948188363&id=100067148003939

Директен линк към анкетата

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecfF5FQf94X99BJrFWZe1X … yEjGb7NSZ_YMsb8pA

# 178
  • Отвъд алеята зад шкафа
Попълних я. Против всякаква религия в училище, единствено в часовете по история,философия, литература и култура, с оглед влиянието й през 2000 години човешка цивилизация.

# 179
И аз попълних. В голяма степен въпросите са тенденциозно насочващи към явното желание на авторите. И са доста полярни, няма междинни опции.

Общи условия

Активация на акаунт