За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 073
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Не е точно кулинарен въпрос, но, понеже обзавеждаме нова кухня, искам да си купя хубави ножове. Имате ли мнение за ножовете на Ninja? А нещо конкретно да ми препоръчате? Благодаря!

# 136
  • Варна
Дами, не зная вашите пълнени пиперки/чушки с яйца и сирене успявате да ги изпечете във фурната без да се разтекат, но аз не успявам. Мина ми през ума предварително да направя плънката и малко да я сгъстя на котлона. Някоя от вас правила ли е такива пълнени пиперки? Дали много ще се промени вкусът?
Благодаря на всички и ако ми дадат и друга идея.

# 137
  • под тепетата
Веднага ти давам лесна и вкусна идея - на Mikkey.
https://www.mycookingcreations.com/2021/05/peperoni-imbottiti-co … -e-formaggio.html
Честит празник, дами!

# 138
  • Варна
Благодаря, слагам я в любими. Ще я пробвам лятото, когато има пресни пиперки. Сега имам замразени, които ще пълня без да ги размразявам.

# 139
  • In transit
Благодаря, слагам я в любими. Ще я пробвам лятото, когато има пресни пиперки. Сега имам замразени, които ще пълня без да ги размразявам.
Направи по-гъста плънката, т.е сложи малко повече сирене.

# 140
Аз в плънката слагам и ситно нарязан лук - по-вкусно ни е така, а и определено сгъстява плънката.

# 141
  • Варна
А аз слагам малко сварен ориз/овес/боб/ друго вариво, щот' без него го броим за ,,салата"или лек ,,сандвич"...Simple Smile
   И честит празник, дами! Честито и на имениците!

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 22:21 от Пеева

# 142
Честит празник, мили дами! Бъдете обичани, чаровни и щастливи!
И да не изпущате черпака, ей! Simple Smile
Сега за чушките - хем по-гъста плънка, както каза Мики, хем по-рехаво да ги пълниш, защото яйцата се надуват и затова избутват цялата плънка. Прочее, не печи на много висока температура, а на умерена, за да се избегне бързото надигане на яйцата. Аз не им хвърлям дръжките, а ги почиствам от семките и затапвам плънката, така и да се опитва да излезе нещо, ако все пак съм ги препълнила, е минимално.
Ние още сме на сутрешен чай/кафе, да почерпя и вас:

# 143
Йоли има рецепта за пълнени чушки бюрек с предварително сготвена плънка и веднъж ги пробвах ,но има разлика, не е моето.
Зависи И от сиренето , има такова което при печене се разтича. Чувала съм хора да слагат брашно, а аз си отцеждам/притискам хубаво сиренето на няколко пласта кухненска хартия

Честит празник! 🍀🍀💐🎀

# 144
  • Sofia
Аз правя пълнените чушки с извара и яйца, добавям и сирене. Не ми се разтичат, още повече, че слагам и малко сода. Като подправки към сместа: чубрица, малко сол и олио. Поливам с консерва домати, ако е нужно слагам и малко вода. Малко олио и пека.

# 145
  • София
Подобен вид чушки приготвям по тази рецепта: Пълнени чушки с яйца, сирене и кашкавал на фурна.
Не ми се разтичат.

# 146
  • Русе
Скрит текст:
Дами, не зная вашите пълнени пиперки/чушки с яйца и сирене успявате да ги изпечете във фурната без да се разтекат, но аз не успявам. Мина ми през ума предварително да направя плънката и малко да я сгъстя на котлона. Някоя от вас правила ли е такива пълнени пиперки? Дали много ще се промени вкусът?

Честит 8-ми март, мили дами!
Пожелавам ви да сте женствени, нежни и обичани!
Бъдете вълшебство, вдъхновение и любов
Весел празник!

Пълнени чушки с яйца и сирене

# 147
  • Sofia
Страхотни пожелания, Пейч, благодаря!
Честит празник и от мен, момичета!  Simple Smile

Чушките с кайма и ориз -  не натъпквам, затварям с дръжката и топвам отвора и в  брашно накрая. После варя на бавен огън, затиснати с чиния.
Тези с яйце и сирене... разполовявам чушките и почиствам, като оставям дръжките, запичам ги за кратко (около 20мин. според дебелината на чушките) празни, след това пълня и пека до готовност на плънката. Хем чисто, хем повече вкус и красиво освен това.

# 148
Здравейте,
Моля за рецепта за десерт с кондензирано мляко.
Ако има и шоколад още по - добре Blush

# 149
Здравейте,
Моля за рецепта за десерт с кондензирано мляко.
Ако има и шоколад още по - добре Blush

Аз тъкмо правя този на Мики
https://www.mycookingcreations.com/2021/08/torta-bounty-senza-cottura.html

Общи условия

Активация на акаунт