За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 101
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
 Аа, мерси.  Заповядай   https://recepti.gotvach.bg/qstiq-zakvasena-smetana/

# 541
Не знам дали тук трябва да попитам, но 1 ч.л. колко грама насипен чай съдържа?

# 542
  • Sofia
Не знам дали някой е мерил... нямаш ли везна да пробваш?

# 543
Зависи и от чая все пак, както и тая лъжица равна ли е или с връх.
Ако е някакъв ориентир - повечето чайове които се продават в готови филтърни пакетчета са по 2 грама в в всяко. А според мен е по повече от чаена лъжица смес там, освен и че е обикновено надробена а не на едри парчета.

# 544
  • Sofia
Зависи и от чая все пак, както и тая лъжица равна ли е или с връх.
Ако е някакъв ориентир - повечето чайове които се продават в готови филтърни пакетчета са по 2 грама в в всяко. А според мен е по повече от чаена лъжица смес там, освен и че е обикновено надробена а не на едри парчета.
+1 Точно....
По добре да е мерителна лъжичка, та е точна работата.

# 545
  • Русе
Скрит текст:

Щом ще се прави чай, значи всеки има чаена лъжица. А, за грамовете ето една статия /на руски/.
http://degustea.com/skolko-gramm-v-lozhke

# 546
Има мерителни лъжици които и теглят, те са за малки количества и са през 0.1 грам а не през цял грам както нормална кухненска везна. Има и достъпни като цена, струва си човек да има такова в кухнята.
Според мен нещо такова би свършило най-добра работа за чая.
Лъжица хубаво, но дори само от това на колко едро или ситно е билката или каквото е за този чай, разликата ще е съществена.

# 547
Момичета, вчера направих тесто за пробен козунак, който днес ще изпека, обаче сутринта видях, че лимоновата есенция, която съм сложила е с изтекъл срок Confused
На нея пише че съдържа пропилен гликол, ароматизант от лимон и деминерализирана вода.
Освен да хвърля тестото, нали? Confused

# 548
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, вчера направих тесто за пробен козунак, който днес ще изпека, обаче сутринта видях, че лимоновата есенция, която съм сложила е с изтекъл срок Confused
На нея пише че съдържа пропилен гликол, ароматизант от лимон и деминерализирана вода.

Сакън, нищо няма да му стане на тестото от няколко капки есенция с изтекъл срок.

# 549
  • Sofia
Сакън, нищо няма да му стане на тестото от няколко капки есенция с изтекъл срок.
Абсолютно.

# 550
  • София
По рецепта на Пепчо......

Ако сложа само пудинга ,ще стане ли?
Разтопено масло ли ?

# 551
  • Русе
Скрит текст:
По рецепта на Пепчо......

Ако сложа само пудинга ,ще стане ли?
Разтопено масло ли ?

Вкусът ще е различен без другите продукти. Към пудинга можеш да добавиш разтопен шоколад, сладко, яйца.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_31.html

# 552
  • Mediterraneo

Ти сериозно ли?!

# 553
Аз съм с малко по-различен /може би и глуповат/ въпрос, не е свързан с рецепти, но пак е кулинария. Имам една тенджера /за такава я купих съгласно описанието на емаг/ - кръгла, не много дълбока, с голям диаметър, май е алуминий, с мраморно покритие. Дръжките й са метални и с допълнителни силиконови такива, които се свалят. Дали мога да я ползвам и във фурната /без капака и без силикона/ - не виждам причина да не може, но като за първи път да попитам.

# 554
Би трябвало на етикета на тенджерата да има описание и да е указано дали може да се ползва във фурна, респ. на какви градуси издържат дръжките или други елементи. Отговорът за жалост не е универсален за всички съдове.

Общи условия

Активация на акаунт