Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 17 880
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, вие как хидратирате кожата на лицето на бебето? На моето започна да се лющи малко и се чудя дали да прилагам козметика, тъй като доста се обрива..
Cicatella Mustella- за пъпчици по кожата и като остава белег по устничките от шишето.Харесва ми коремчето,няма някаква особена миризма и и понася добре за сега.

# 46
  • Варна
Момичета, вие как хидратирате кожата на лицето на бебето? На моето започна да се лющи малко и се чудя дали да прилагам козметика, тъй като доста се обрива..
и на моя се лющи кожата покрай веждите, китките и глезените. Мазах с крем на себамед и се оправиСеба мед крем- екстра Софт .

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:32 от Daisy_D

# 47
Здравейте, включвам се и аз. Вкъщи сме от няколко дни и все още се напасваме. Като цяло бебето е много спокойно, спинка си и се буди сама, когато стане време за ядене. В болницата беше на АМ и пробвах да я кърмя, когато потръгна кърмата, но не се получиха нещата много-много. От едната въобще не може да захване, а при другата захваща, но не приема достатъчно. На пробното кърмене при изписването ми казаха, ме трябва да дохранвам. Но вкъщи аз се цедя и й давам само кърма, потръгнаха нещата за сега с количествата, даже имам няколко замразени плика. НО… случиха се няколко епизода на страшни колики; тя още и от болницата имаше периоди, в които плаче и спира само като е гушната, но то вкъщи беше един плач, да ти скъса сърцето. Не съм подозирала, че може да вика толкова силно. Пък и докато разберем с ММ, че са колики, много ни наплаши. Звъняхме тогава посред нощ на педиатъра, препоръча ни еспумизан. Но не посмяхме тогава да й дадем, пък и съвпадна с момента, когато се успокои, иначе от изписването й даваме биогая. И вчера беше така, само дето продължи много време, дадохме този път и еспумизана, но не знам дали помогна, заспа в кошарката чак в 2. Много се чудех какво от това, което съм яла може да го предизвика това, после се усетих, че и пробите ми да й давам гърда съвпадат с  дните, когато страдаше. Според вас има ли вероятност да не захапва добре и да поема много въздух, съответно да се стига до тези кризи?
И някоя има ли наблюдения дали чайовете за кърмачки с анасон и копър помагат на бебета с коликите?

А за козметиката ползвам uriage з сега, още й излизат пъпчици на различни места, в болницата казаха да спра алергени като млечни и т.н., но аз тогава не я кърмех 😃. Ще изчакам още малко, ако не изчезне да сменя кремчето.

# 48
Аз пия чай, но не мога да кажа дали има ефект, защото го пия всеки ден от ден 1 вкъщи. Просто ми се пие нещо различно от вода. Вода пия по 6л на денонощие. Имам чувството, че живея на чешмата.
От 3 дни започна да се събужда с вик и присвиване. Това се повтаря неколкократно и му трябва гушкане, за да заспи.
Вчера купих капките лактаза, че ме впечатлиха тук с отзивите от тях. Ще наблюдавам как ще се отразят. Имам и еспумизан.
За летенето на кожата: лекарят му каза с олио да мажа.
Пробвах да не го къпя всеки ден (и то защото не ми харесваше пъпчето, не толкова заради новостите) , но не е нашето. Харесва му банята и го къпя всяка вечер. На този етап на ръка, но не на чешма, а леген. Много се кефи да си рита във водата, звук не издава и на мен също ми е кеф като наблюдавам удоволствието му.

# 49
И аз пия чай,обаче като гледам няма голям ефект за сега,продължавам да отделям по 20-30 мл и от двете гърди.И вода също пия много през деня.Снощи например така да ми се допи бира ,по принцип много обичам.Като бях бременна пиех по едно кентче понякога безалкохолна.Четох че бирата спомагала лактацията,та се чудя довечера дали да не пробвам с безалкохолна.
Иначе тази сутрин девойката беше и тя много неспокойна,доста трудно заспа след храненето.Може би коликите вече започнаха.

# 50
Момичета, аз съм от януарската тема, но да питам и вас, с какво борите коликите? Капки със симетикон/разграждане на лактоза/пробиотик? Какво мислите за омнибитик панда, някой има ли наблюдения дали той или био гайата са по-подходящи?

# 51
Аз от днес реших да спра капките за колики /колийф/, защото първоначално не и давахме с всяко хранене /само вечер/ и нещата бяха добре. След това започнахме да даваме, спрямо пробиотика /пие Омнибиотик панда/ и витамин Д. Откакто мина и на трите с всяко хранене, миличката започна да има много газове, пищи и свива крачета. Като се разровихме за информация на продуктите, дори на Витамин Д /вигантол/ страничен ефект му е стомашно-чревни проблеми. За омнибиотик панда мога да дам положителни отзиви, аз също го приемам от 8месец на бременността.
Момичета, аз съм от януарската тема, но да питам и вас, с какво борите коликите? Капки със симетикон/разграждане на лактоза/пробиотик? Какво мислите за омнибитик панда, някой има ли наблюдения дали той или био гайата са по-подходящи?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 17:58 от Mariq878

# 52
При нас още май няма колики,коремчето и при пипане е меко и не съм я забелязала да свива крачета.Обаче и аз мисля да се снабдя като за начало с Омнибиотик панда.После ще питам педиатърката за тези немските капки дали да ефективни.През бременността не съм пила пробиотикобаче се чудя дали да не започна и аз,нищо че кърмата ми е малко.

# 53
Ние даваме биогая и колийф. За сега проблем с коремчето има само нощно време. Биогая давам със сутриншното хранене. Колийф добавям към всички останали. Ще дам шанс да видим как са нещата и тогава може да пробваме с омнибиотик. Просто не ми се рискува да и сменям още от самото начало пробиотика. Още повече сега сменяме АМ и го въвеждам постепенно новото. Надявам се всичко да мине добре.
За коликите има ли сред вас, които ползват капки със симетикон? И имате ли наблюдения дали помагат

# 54
Ние даваме биогая и колийф. За сега проблем с коремчето има само нощно време. Биогая давам със сутриншното хранене. Колийф добавям към всички останали. Ще дам шанс да видим как са нещата и тогава може да пробваме с омнибиотик. Просто не ми се рискува да и сменям още от самото начало пробиотика. Още повече сега сменяме АМ и го въвеждам постепенно новото. Надявам се всичко да мине добре.
За коликите има ли сред вас, които ползват капки със симетикон? И имате ли наблюдения дали помагат

Ние ползваме немските лефакс. Все едно коликите отминаха. Даже днес пробвам да не давам лефакс да видим как ще е , но вече си спим спокойно вечер

# 55
Будите ли бебетата вечер за хранене, ако не колко време спят ?  И по-изнервени ли са вечер, защото моето бебе през деня спи, а вечер е по-нервна?

# 56

Ние ползваме немските лефакс. Все едно коликите отминаха. Даже днес пробвам да не давам лефакс да видим как ще е , но вече си спим спокойно вечер
Има ли ги по нашите аптеки,или ги поръчахте?

Tddd21 имам едно хранене в 2 и в 6 сутринта.Забелязвам,че вечер има по-голям апетит и си изпива всичкото мляко.Според това приложение,което ползвам спи около 3-4 часа между храненията,обаче често и забравям да отбелязвам кога заспива 😀

# 57
Не я будим и тя сама не се събужда. Последното ядене е към полунощ. Спи средно между 5-7 часа.
Будите ли бебетата вечер за хранене, ако не колко време спят ?  И по-изнервени ли са вечер, защото моето бебе през деня спи, а вечер е по-нервна?

# 58

Tddd21 имам едно хранене в 2 и в 6 сутринта.Забелязвам,че вечер има по-голям апетит и си изпива всичкото мляко.Според това приложение,което ползвам спи около 3-4 часа между храненията,обаче често и забравям да отбелязвам кога заспива 😀

Поръчах ги

# 59

Кое е приложението?

Общи условия

Активация на акаунт