Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 356
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Браво,че се осмелявате да ги извеждате,аз още не смея.При мен има и друго - апартамента ни е н а3 етаж,асансьора се пада междинен и не ми върши работа.Ще падне голям фитнес като започна да свалям и качвам количката по стълбите 😄

Ох, напълно те разбирам. Майка ми с мен е живяла на 5ти етаж без асансьор и не е могла да оставя количката долу. Било е ад (сега все още си е ад) Grinning

Момичета, като гледам корема си, май ще съм обаче в мартенската тема, моят не иска да излиза и това е Grinning

А относно креватчетата, може би докато стане хубаво топло ще е в стаята с нас, после смятам да го отделя в неговата стая, с риск да спя често на дивана там. Имаме хубава камера и ще я ползвам деноношно, ащо трябва. Просто няма как да функционира стаята и да има и детско креватче, а да спи с нас в леглото ме е страх.

# 106
GNA, за да контролираш часовете означава ли, че будиш бебето, за да хапва, ако е настъпил този час? Аз много се чудих дали трябва да я будя, но в последствие просто видях, че си е спокойничка и някак сърце не ми дава да я будя. Будим я единствено за къпането, защото ни се иска банята да е в точен час и тя винаги спи тогава🤣, но пък се пада малко преди храненето и се възползваме като я изчипкаме да си хапне и пак е спокойна. Гледам, че вчера е имала сутринта хапване в 5:00, после в 10:15. Снощи обаче хапна в 4:00 и сега се разбужда, та предполагам до 10:30 ще яде, но е по-скоро случайност🤣 горе долу мога да предвидя кога ще яде, но не и с точност. Ще говоря с лекарката на прегледа да питам какво ще каже и тя по въпроса със събуждането

5 и после 10:15 това е супер голяма пауза от неядене за бебе. На колко месеца сте?

# 107
През деня го закачам, да. До около половин час го изчакам и започвам да го целувам усилено. Ако изчакам много, ми става некомфортно на гърдите и имам нужда от облекчение.
Понякога пък го забавлявам и не го оставям да заспи (ако остават 30-40 мин. до следващото хранене) или го храня по-рано. Нощно време той мен буди. Тогава не го закачам.

GNA, за да контролираш часовете означава ли, че будиш бебето, за да хапва, ако е настъпил този час? Аз много се чудих дали трябва да я будя, но в последствие просто видях, че си е спокойничка и някак сърце не ми дава да я будя. Будим я единствено за къпането, защото ни се иска банята да е в точен час и тя винаги спи тогава🤣, но пък се пада малко преди храненето и се възползваме като я изчипкаме да си хапне и пак е спокойна. Гледам, че вчера е имала сутринта хапване в 5:00, после в 10:15. Снощи обаче хапна в 4:00 и сега се разбужда, та предполагам до 10:30 ще яде, но е по-скоро случайност🤣 горе долу мога да предвидя кога ще яде, но не и с точност. Ще говоря с лекарката на прегледа да питам какво ще каже и тя по въпроса със събуждането

# 108
Ходихме при педиатърката.От миналата седмица малката е наддала и вече е 3100 кг.Изписа ни вигантол и Биогайа капки ,още днес ще започна да ги давам.Каза ,че мога да я извеждам на разходка вече,но първо в къщи 30 Мин на терасата и след това навън пак по 30 Мин.Препоръча антирефлуксна възглавница с черешови костилки против колики.Добре че поръчах такава Simple Smile

Тези,които давате капки Лефакс ,може ли да споделите от кой сайт ги поръчвате ?

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 13:05 от M.Steff

# 109
Много ми е странно като прочета за родители, които не си гушкат децата или го правят ама под режим🥲 всеки сам си преценява де, как да си гледа детето, но да го чакаш 9м. и накрая да не си позволяваш да го гушкаш, да му се радваш, за да не свикне … не го разбирам. Да не си “свикваш”бебето на любов…
А и не мисля, че толкова малки бебета могат да свикнат с каквото и да е, те до 3- 4-ти месец не осъзнават, че са извън коремчето на мама, заради това и плачат, когато не я усещат, а не защото са свикнали да са гушнати и са “ глезльовци” .. , а и все пак дори и да свикне какво толкова? Ще отвикне. Много по-хубаво е детето да знае какво е любов, топлота, нежност, а не да се превърне в студен човек, защото може би пестенето на любов ще го превърне в такъв, ще остане травма, че е имало нужда от прегръдка, ама уви.
Не трябва да си пестим любовта, прегръдките, целувките към бебетата, само за да “ не свикват”, в един момент ще пораснат и ще ни липсва това време..

Ние все още не излизаме, излизахме само до педиатъра и ортопеда, но тук е и студено и не е подходящо, от другата седмица го дават да се постопли, дано не е ветровито.

Коликите ни се появяват понякога, но не много често. Давах БиоАмика и еспумизан комфорт, но еспумизана го спрях, мисля, че запича, а и засега само с Биоамиката е добре.

През деня бебо се буди на 2-3 часа, през нощта понякога прави интервали 4 часа.

# 110
Jakito, защо да е голяма пауза? 5 часа и 15минути без ядене. В болницата дори ми казаха, че е хубаво да има 6часа пауза без храна, за да си почива стомахчето. Тя сама си прави тази пауза, просто понякога е по-малко, понякога повече. На 21дни е.
M.Steff, на колко дни сте? И може ли да споделиш дозата на вигантол? На нас ни казаха от края на 1вия месец да започнем витамин д

# 111
Аз ги поръчах от тук:

https://pampiland.bg/produkt/lefaks-kapki-protiv-koliki-100ml/

Ходихме при педиатърката.От миналата седмица малката е наддала и вече е 3100 кг.Изписа ни вигантол и Биогайа капки ,още днес ще започна да ги давам.Каза ,че мога да я извеждам на разходка вече,но първо в къщи 30 Мин на терасата и след това навън пак по 30 Мин.Препоръча антирефлуксна възглавница с черешови костилки против колики.Добре че поръчах такава Simple Smile

Тези,които давате капки Лефакс ,може ли да споделите от кой сайт ги поръчвате ?

# 112
И аз като KPP имам страх от тъмното, мисля че по същата причина, някъде на 4 вече са искали сама да си спя в кошарата в стаята и аз така съм ставала като таласъм и съм ги плашела вечерно време😂 Баща ми е разказвал, че са ме оставяли за малко и после на ръце пак ме е връщал в стаята ми. Сега с ММ спим на включен телевизор, нещо да ми свети. Иначе и като по-малка винаги е трябвало да има я зелена лампа включена, я радиото в песнички на касетки са ми пускали.

Малката си спи в кошарката при нас, а през деня е в хола в гнездото. Като будува обичаме да си играем с нея, доколкото е възможно. Мъжи ми й прави самолетче във въздуха, много се кефи😊

И ние днес сме при педиатърката, но ще отидем с колата, че е все още много студено тук. За сега я изкарваме само за по 5-10 мин на терасата увита в одеалце. Мисля като направи един месец да я изведа поне за малко, за една обиколка около блока. Ако все пак още е студено, ще дебна някой слънчев, що годе топъл ден. Помня, че миналата година по това време си беше баш пролет и доста топличко.

За коликите мисля, че нас лека полека почват да ни хващат. За сега давам Lefax сутрин и вечер и Био гая на обяд, сякаш имат резултат и масажи на коремчето правя. Нещо, което забелязах при нас е, че ако 30-40 мин след хранене все още е будна и неспокойна, й даваме 3-4 глътки глюкоза, пускаме машинката за шум и до 10-тина мин е заспала.

И аз поръчах Лефакс. И се чудя дали да не започна да давам. Сега давам био амика по 5 Капки след хранене и био гая пак по 5 по веднъж на ден. Ти как даваш Лефакса и даваш ли друго, освен него.

Относно режимът и начинът на отглеждане на детето, всеки родител сам преценява и усеща кое е най-правилно за него и детето му. Коментарите и сравненията за даване на любов кога и в какви случаи колко любов се дава и не, ги подминавам, защото не мисля, че в тази тема има някой, който не дава любов на бебчето си.

# 113
Jakito, защо да е голяма пауза? 5 часа и 15минути без ядене. В болницата дори ми казаха, че е хубаво да има 6часа пауза без храна, за да си почива стомахчето. Тя сама си прави тази пауза, просто понякога е по-малко, понякога повече. На 21дни е.
M.Steff, на колко дни сте? И може ли да споделиш дозата на вигантол? На нас ни казаха от края на 1вия месец да започнем витамин д

На 15 дни е вече.Педиатърката каза от днес да започна да и давам ,като дозата е по 1 капка дневно смесена с малко мляко.

# 114
Лефакс-а го впръсквам веднъж директно в устата на бебка, то си има дозаторче. ММ се чудеше на какво има вкус, защото малката след това все се облизваше лакомо, та го опита и каза, че е хубаво с вкус на банан😂

Освен лефакс и биогая друго не давам. Масажите също много ни помагат в комбинация с колан с черешови костилки. Голямо пръцане пада, ама то направо все едно е като на възрастен човек🤣

И аз като KPP имам страх от тъмното, мисля че по същата причина, някъде на 4 вече са искали сама да си спя в кошарата в стаята и аз така съм ставала като таласъм и съм ги плашела вечерно време😂 Баща ми е разказвал, че са ме оставяли за малко и после на ръце пак ме е връщал в стаята ми. Сега с ММ спим на включен телевизор, нещо да ми свети. Иначе и като по-малка винаги е трябвало да има я зелена лампа включена, я радиото в песнички на касетки са ми пускали.

Малката си спи в кошарката при нас, а през деня е в хола в гнездото. Като будува обичаме да си играем с нея, доколкото е възможно. Мъжи ми й прави самолетче във въздуха, много се кефи😊

И ние днес сме при педиатърката, но ще отидем с колата, че е все още много студено тук. За сега я изкарваме само за по 5-10 мин на терасата увита в одеалце. Мисля като направи един месец да я изведа поне за малко, за една обиколка около блока. Ако все пак още е студено, ще дебна някой слънчев, що годе топъл ден. Помня, че миналата година по това време си беше баш пролет и доста топличко.

За коликите мисля, че нас лека полека почват да ни хващат. За сега давам Lefax сутрин и вечер и Био гая на обяд, сякаш имат резултат и масажи на коремчето правя. Нещо, което забелязах при нас е, че ако 30-40 мин след хранене все още е будна и неспокойна, й даваме 3-4 глътки глюкоза, пускаме машинката за шум и до 10-тина мин е заспала.

И аз поръчах Лефакс. И се чудя дали да не започна да давам. Сега давам био амика по 5 Капки след хранене и био гая пак по 5 по веднъж на ден. Ти как даваш Лефакса и даваш ли друго, освен него.

Относно режимът и начинът на отглеждане на детето, всеки родител сам преценява и усеща кое е най-правилно за него и детето му. Коментарите и сравненията за даване на любов кога и в какви случаи колко любов се дава и не, ги подминавам, защото не мисля, че в тази тема има някой, който не дава любов на бебчето си.

# 115
Вчера ни показа педиатърката как да правим масажи и да я държим ,когато има колики.И моята много пръцка и хълца и,голяма забава е 😄

# 116
Към родилите секцио мами, какво са ви казали за носенето на колан и от кога, както и нещо казвали ли са ви за носенето на тесни дрехи (като клин с по-стегнат колан), благодаря!

# 117
Момичета, от каква машина за бял шум сте доволни? Напоследък виждам, че спи леко на бял шум, но не искам да държа тв или телефона постоянно пуснати и се колебая какво да взема. Simple Smile

# 118
Lipsie На мен за колана ми казаха, че веднага мога да го нося, но когато съм активна, а не само да седя или лежа. Казаха, че по 3 часа на ден било достатъчно, но аз и по-дълго го нося. За тесните дрехи не мисля, че има проблем, даже тези дни мисля да си поръчам пристягащо бельо за остатъка от часове.

Google76 Ние взехме тази и сме много доволни. Зарежда се, издържа много дълго време. Видях и в шейн, че има голямо разнообразие от такива машинки.

https://www.easysleep.bg/ured-za-bql-shum-10-zvuka.html

# 119
Lipsie на мен за колана Аг ми каза чак към 30 ден.
 Ние не сме взимали машина за бял шум.Подариха ми колежките един еднорог,който има различни мелодии,които се водели като бял шум и от коремчето му излиза различна светлина на тъмно .
Доста често и го пускам и заспива много бързо с него.

Общи условия

Активация на акаунт