Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 444
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
При нас понякога връщането е доста, затова се притеснявах, но не е след всяко хранене и не е след час, два след хранене (педиатърът така определи, че е ок и няма място за притеснение).
Благодарим Heart
И при нас не е след час ,два.По -скоро около 20 минути след като се оригне.Връща по-малко и все едно продължава да е гладна.В тези случаи и правя още 30 мл мляко и след като изяде тях не връща ,а се успокоява.

# 346
Момичета, моля за съвет. Като къпем малката след като я извадим от коритото и докато я облечем пада зверски рев, чак се дере. От два, три дни е страшно. На какво може да се дължи, нещо не правим както трябва ли и аз вече се чудя какво да правим.  Не е гладна, защото давам преди баня, понеже от глад пак се дере. Не знам какво да променим.

# 347
Да не би да й е студено? Омотавате ли я веднага хубаво в кърпа/халатче?

# 348
Проверете температурата на водата.И нашата девойка в началото се дереше много,но вече и уцелихме точната температура и и е комфортно сега.Друг момент,когато реве е ако е гладна,или се е събудила и е още сънена докато я къпем.

# 349
Да, увивам я веднага. Иначе докато е в коритото се кефи, но като я извадим почва див рев.

# 350
Момичета, някоя от вас спирала ли си е кърмата? На мен мен ми се налага да я спра.
Аг изписа Достинекс, вече пих 2 опаковка и още имам напрежение…

# 351
Момичета, някоя от вас да има ел
помпа на Medela? Мнения?
Консултантката по кърмене я препоръча, но не знам дали си струва до инвестирам в нея предвид това колко малко кърма имам.

# 352
Момичета, някоя от вас спирала ли си е кърмата? На мен мен ми се налага да я спра.

На мен също ми изписаха достинекс,защото не ми тръгна кърмата още в болницата.Достраша ме да го пия обаче,четох че има доста нежелани реакции-като високо кръвно,подуване на краката и реших да не го пия.В крайна сметка кърмата спря от самосебе си.Мога да ти препоръчам чай от салвия,мисля че ми помогна малко за спирането.Другото му име е градински чай .

# 353
Здравей, аз съм с ел помпа на Медела swing maxi и съм много доволна. Също нямах особено много кърма, но сега правя доста неща за увеличаването й, включително с помпата и имам доста добри резултати. Ако искаш, пиши ми.

помпа на Medela? Мнения?
Консултантката по кърмене я препоръча, но не знам дали си струва до инвестирам в нея предвид това колко малко кърма имам.

# 354
помпа на Medela? Мнения?
Според мен няма смисъл. Аз си взех на kikkaboo leia plus и ми свърши доста добра работа.

На мен също ми изписаха достинекс,защото не ми тръгна кърмата още в болницата.Достраша ме да го пия обаче,четох че има доста нежелани реакции-като високо кръвно,подуване на краката и реших да не го пия.В крайна сметка кърмата спря от самосебе си.Мога да ти препоръчам чай от салвия,мисля че ми помогна малко за спирането.Другото му име е градински чай .
Ще го пробвам. На мен ми намаля кърмата, цедих с помпа, ядох храни за стимулиране и нищо, отказах се да кърмя, но сега гърдите ми ме наболяват, не знам дали е нормално, все пак са и пълни, изцеждам малко, колкото да облекчи, но все пак..

# 355
Тези, които давате чай против колики на бебчетата, забелязали ли сте промяна в цвят/консистенция на изхожданията? Малката от снощи пие чай, до сега е приела 30-40мл (много и харесва). Днес при първото и изхождане забелязах на места леко зеленикав цвят, иначе промяна в консистенцията няма. Ще видя как ще продължи, но реших да се допитам и до вас.

Понякога връща след като е хапнала повечко, а тя е лакома. Случвало се е да заспи по време на хранене  и да не се е оригнала. Слагаме я, събужда се след 20-30мин и при оригването връща. Но смятам, че е напълнл нормално

# 356

Аз си спрях кърмата с достинекс..

Консултантката по кърмене в болницата ми каза как. Първи ден - едно хапче, втори ден второ хапче, трети ден половинка сутрин, половинка вечер. Четвърти ден половин хапче, пети ден другата половина. 4 хапчета общо, за 5дни. Без изцеждане. Имах напрежение поне 9/10 дни. Сега гърдите са ми празни и всичко е наред.

# 357
помпа на Medela? Мнения?
Според мен няма смисъл. Аз си взех на kikkaboo leia plus и ми свърши доста добра работа.

Имам две евтини електрически от Али и са много слаби, почти нищо не изцеждат. Затова обмислям тази на Медела.

# 358

Аз си спрях кърмата с достинекс..

Консултантката по кърмене в болницата ми каза как. Първи ден - едно хапче, втори ден второ хапче, трети ден половинка сутрин, половинка вечер. Четвърти ден половин хапче, пети ден другата половина. 4 хапчета общо, за 5дни. Без изцеждане. Имах напрежение поне 9/10 дни. Сега гърдите са ми празни и всичко е наред.

Всеки различно казва.. на мен ми каза вечер и сутрин по едно хапче, 2 дена подред. Последно се изцедих малко следобед и вече сякаш нямам такова напрежение като сутрина, надявам се и да нямам повече.

помпа на Medela? Мнения?

Имам две евтини електрически от Али и са много слаби, почти нищо не изцеждат. Затова обмислям тази на Медела.

И аз първоначално мислех за тях, понеже на доста лекции като ходих и ги препоръчваха, но ми досвидяха толкава пари и без това не знаех колко ще ми е от полза и добре, че не си я взех в моя случай. 😃
Макар и за кратко време, останах доволна от тази,за която писах.

# 359
Вие преварявате ли бебешката вода, която се води че може и без преваряване?

Общи условия

Активация на акаунт