Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 453
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
Аз я преварявам, нищо че е бебешка.
Вие преварявате ли бебешката вода, която се води че може и без преваряване?

# 361
Вие преварявате ли бебешката вода, която се води че може и без преваряване?
И аз я преварявам. Като бях в болницата една акушерка каза, че е хубаво да се преварява заради някои от веществата, ама кои бяха… 😐😀

# 362
Нищо не преварявам, ако трябва и преварената бебешка вода да преварявам наново, съвсем ще откача хаха

# 363
Момичета, някоя от вас спирала ли си е кърмата? На мен мен ми се налага да я спра.
Аг изписа Достинекс, вече пих 2 опаковка и още имам напрежение…

Аз си спрях кърмата с достинекс..

Консултантката по кърмене в болницата ми каза как. Първи ден - едно хапче, втори ден второ хапче, трети ден половинка сутрин, половинка вечер. Четвърти ден половин хапче, пети ден другата половина. 4 хапчета общо, за 5дни. Без изцеждане. Имах напрежение поне 9/10 дни. Сега гърдите са ми празни и всичко е наред.

Имаше ли странични реакции? Аз съм го купила ,но тя кърмата или там каквото е останало от нея почти спря.Само като стисна леко зърната има отделни капчици,та се чудя дали да го пия,или да я изчакам окончателно да спре.
Нито ме болят гърдите,нито са напрегнати.

Иначе аз преварявам вода в кана,само като слагам нова вода.

# 364
  • Варна
И аз преварявам водата.
The_black _hole ти беше с озонатор у вас май? Какъв е и доволна ли си? Че моя е взел, а бях против. Климтиците ми имат такава функция…

# 365
И аз преварявам водата.
The_black _hole ти беше с озонатор у вас май? Какъв е и доволна ли си? Че моя е взел, а бях против. Климтиците ми имат такава функция…

Озонатори не, пречистватели и климатици с ув, ама ув-то е изключено. Аз съм работила с ОВК специалисти и не препоръчват озонатори. Малко ми казаха, че са пари на вятъра (цензурираната версия)

# 366
Не я преварявам, купуваме и бебешка и на Девин с розовия етикет и съм я давала директно, въпреки че сега с второто се замислих дали е правилно. С каката разтварях в тази вода без да я топля до 70градуса, както пише на млякото, понеже като бяхме навън просто нямаше как и си сипвах млякото така, като си се разтваряше нормално. Тя не обичаше изобщо да е топло, а на стайна температура.

# 367
Аз още не съм взимала бебешка вода, но като взема мисля да не я преварявам. За сега си преварявам чешмяна, но за млякото вкъщи машината си я прави, тя е с филтър. По-скоро преварявам като ще я храня навън и като давам вода/чай.

# 368
Момичета, днес си взимам детето!!! Голям зор беше, ама вече е наш ред да се запознаем и да свикваме.

Има ли мами, дето дават кърма от шише? Вярно ли е, че с кърмата са по-често гладни? Ако е така, пак ли остава храненето на 3 часа?

# 369
Момичета, днес си взимам детето!!! Голям зор беше, ама вече е наш ред да се запознаем и да свикваме.

Има ли мами, дето дават кърма от шише? Вярно ли е, че с кърмата са по-често гладни? Ако е така, пак ли остава храненето на 3 часа?
Май зависи колко кърма имаш. Аз имах малко и моето сякаш оставаше гладно, ако го сравнявам сега с АМ. Когато беше на кърма все беше буден, трудно заспиваше, дори пропускаше дремки, може би от глад не е успявал за заспи, докато сега откакто е на АМ всичко е редовно.
Аз давах и кърма от бутилка, понеже се цедих последните дни, отначало му беше малко по-трудно с биберона, понеже смукателния им рефлекс на гърда е различен от този на шише.
С кърмата хранех на поискване, беше през 2 часа.

# 370

Аз я храня с кърма от шише и пак се буди на 2 часа и половина до 3. Не знам дали има общо с това че е само на кърма или не. 😊

# 371

Аз я храня с кърма от шише и пак се буди на 2 часа и половина до 3. Не знам дали има общо с това че е само на кърма или не. 😊
Разликата е, че от шише, когато се храни и може да поеме повече въздух, съответно има по-голяма вероятност да го дразнят колики, докато от гърда не поемат толкова.
Те затова и казват, че при кърмените бебета почти не се усещат колики, макар че според мен си е до късмет😅

# 372
Аз разтварям млякото във вода от кана,като я филтрирам първо и след това я преварявам.Замислихте ме за тази бебешка вода.Каква марка използвате?

# 373
Момичета, при вас как е положението? При нас става все по-зле, почти денонощен рев, събужда се, рев че е гладен, нахранвам го, следва пак рев. През деня спи по 30-40 мин, едня дрямка има само по-дълга към 16 часа, през останалото време е рев и опит да го успокоя/приспя. И така денонощно...
Вече ми идва да се хвърля отнякъде съвсем сериозно...

Тъпите консултанти само си говорят за заучените фрази. Свръхвъзбуда било, да го пазя да не се превъзбужда, не можел да си съединява циклите на сън, да съм му помагала, какъв сън, той не спи Grin

Направо не знам как ще я карам занапред така, няма да издържа определено. Няма му нищо, не е болен, не са и колики. Сама съм по цял ден, мъжът ми като се прибере вечер, вече не може да го успокоява, евентуално само в мен се успокоява. Мисля си за детегледачка да идва два дни в седмицата, например, за да не откача, обаче не знам откъде да търся, дали имате препоръки за такава или идея откъде да намеря? Просто не знам къде бъркам и защо така става...

# 374
Нашата бебка напоследък доста будува и не ми остава време да ви чета и пиша, а пък бг мама ми липсва... Simple Smile вчера направо си беше някаква фаза, през деня почти не спа, май имаше повечко колики, добре че през нощта беше ок... като цяло ние доста будуваме..
Та, за колики освен био амика ние почнахме да даваме и gripe water, по препоръка на познати. В началото със сигурност се видя ефект, вече с времето не мога да кажа. Тя не плаче като цяло, но много пръцка, постоянно маха с ръце и крака, свива, изпъва и не спи много...ние също направихме месец ❤️
Аз ползвам Medela solo, цедя се и така давам, че имахме проблем със зърната, отделно давам АМ (главно е на АМ на Hipp Comfort) Кърмата ми още повече намалява и не знам как ще процедирам. Иначе помпата изцежда, но трябва да си я държиш, а определено ако се цедиш по няколко пъти на ден е желателно hands free, на мен също ми я препоръчаха, въпреки че тук май повече хвалят Spectra, малко съжалявам, че не я взех нея.
Иначе в началото имахме проблем с шишетата на Philips Avent, много я изморяваха и като цяло се храни бавно и доста време. Пробвахме други, но в крайна сметка си останаха тези, просто взехме биба за по-големи (тогава за 1м+), сега мисля даже да купя за 3м+ да видя дали ще й допадне, демек с 1 дупка повече.
Преварявам чешмяна вода за топла и смесвам с бебешка от шише, за подходяща температура понякога.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:31 от Sehy

Общи условия

Активация на акаунт