Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 471
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
С предното бебе винаги съм слагала ръкавички, сега с второто пак. Хем ѝ е по-топло, хем не се драска. Това за първи път го чувам, че може да се задави.

# 406
Ами и тук две мнения.
Аз съм за забелването. Педиатърът ще каже, когато трябва да започна.
С първото забелвах, ама от страх некачествено и стана кофти. С гной. И по добре аз постепенно, отколкото уролог внезапно.
Щото аз моя големия го водих на уролог само да преглед, ама той викна сестра да го държи. Та взех си детето и избягах. Баси, даже не попита...
От болницата ме наплашиха с тези ръкавички - може да се задави бебето, ако си набута ръчичката в устата.

За момченцата - какво ви казаха за пишлето? Не помня дали сте коментирали дали се забелва или не. На нас ни казаха не и че се праща на уролог по-нататък.

# 407
Да се оплача и аз от период (надявям се наистина да е само период и да отмине) от неспане през деня. Не знам какво й става, скок в растежа ли има, коремче ли е, рефлукс ли е, ама е чудо 🤷♀ В мен заспива гушната, чакам я 20 мин поне, да са й отпуснати ръцете, но оставя ли я в кошарата има-няма 10 мин и се е събудила. Като в повечето случаи е не да стои кротка и да си гледка, а почва да недоволства, да реве. Бибата като я иска си я смуче, но докато стигна от нейната стая до хола и я е изплюла и пак рев. Пробвах повита, но имах чувството, че се разсърди повече, че не можеше да си движи ръцете.

Иначе почнах да я слагам по корем, разбира се не й харесва, малко си повдига главичката, но трябва и да й помагам да я местя на “не любимата” й страна, че на другата само си лежи и по не си я вдига.

Аз изцяло давам изцедена кърма, без добавки. Не мисля, че огладнява по-бързо, защото си спазва горе-долу режима от болницата като беше на АМ. Стига аз да не съм й сменила нещо часовете, при пътуване или дълго неспане. Единствено забелязвам, че е по-гладна в период на скок в растежа, имаше един такъв, сега мисля, че влиза във втори. Дано и от това да е будуване и да мине скоро 🤞
Проблем ще имам скоро с кърмата, ако не се увеличи, че сега изкарвам горе-долу колкото тя яде. Като евентуално някой ден мога да заделя по 100-100 и малко мл за фризера. Пия чай, но не този на Хипп, че като го видях, че е на гранули и с подсладител хич не ми хареса. Намерих от пликчета, съдържанието му е едно към едно на билките. След запушването ми се стори, че за няколко дни леко ми понамаля кърмата, дано сега да се е възстановила.
Една вечер повече поспах (не пълни 8 часа де, но все пак малко повече от обичайното 😅), съответно бях и по спокойна и тогава изкарах повече кърма. Та много си е от значение психическото ти състояние, трябва почивка и спокойствие. Аз иначе спя само между двете среднощни хранения по час-час и половина, а през деня и като добавиш, че не спи, ми става много изнервено и ме хващат и baby blues. Лошото е че не мога да зарежа всичко и да спя и аз тя като спи, защото искам и домакинските неща да си свърша, въпреки че отдавна не ме е оставяла да върша каквото и да е, едвам измивам шишета и стерилизирам, камо ли друга работа, която не е свързана с нея.

Две-три вечери пропускаше едно хранене и се обнадеждих, но явно е било случайно 😃 Многп бързам и аз.

Минахме контролен преглед, за 3 седмици е качила 700 г. и + 3 см.

# 408
Скок в растежа е,същото беше и при нас.Днес е много спокойна,спи и си хапва нормално.

# 409
  • Варна
Пффф писах, писах и изчезна… пиша за трети път вече, дано го постна 😁.
Та забелвам аз. Педиатърката нищо не каза по този въпрос, но аз си забелвам.
Ръкавички ползвах може би първите 20 дни. Освен, че са му ледени ръцете, и заради размятането им да не се надере. Още не съм рязала нокти, те едни тънки като косъмчета, дръпна ги леко и ги няма.
Като ви чета какви количества цедите се депресирам. Днес за 3 цеденета по 30 Мин. изкарах общо 80 мл. Правя го с цел стимулация на лактацията. Дохранвам с АМ.

# 410
Не се депресирай, винаги има и по-зле, аз например. Общо събрах 30 мл от 3 или 4 цеденета в рамките на деня Grinning

От 2-3 дни бебето ми прави следния номер - засуква 5-6 пъти и започва да се дърпа назад, като ми тегли болезнено зърното и се разкача. Някой с идея на какво може да се дължи?

# 411
  • Варна
Есмералда и моя така правеше- засуква, дърпа се и тегли, придружено с рев, почервеняване и гърчене. Не знам какво е но мина…период е явно или превъзбуда…
Моя минава скок в развитието, четох до сега някой е качил във групата снимки от книга, та от там разбрах какво минава сега.
Иначе тази нощ баща му става да го обслужва, аз се наспах като хората и се чувствам супер свежа днес. Нищо че станах в 06 ч.

# 412
Явно всички минаваме скок в развитието,като гледам.Четох доста и симптомите са абсолютно същите,които имахме.Сега малката вече се успокои ,обаче пък започна пак да се напъва и да се запича.Незнам дали е съвпадение,обаче стана от както започнах да и давам Лефакс-а,предните дни нямаше проблем.Днес сме при педиатърката ,ще видим колко е наддала и пораснала.
Мисля днес да и сменя бибероните и да минем на +1,защото тези с които сме сега са все още 0+

# 413
  • Варна
За бибероните на шишетата аз смених на едното и се оказа,  че му е рано. Малко се олива докато яде.

# 414
За бибероните на шишетата аз смених на едното и се оказа,  че му е рано. Малко се олива докато яде.
Аз имам 1 поток за мляко,обаче много лакомо гълта с тях.Имам едни други ,те пък са и много трудни и яде бавно,или заспива на шишето.

# 415
Момичета, чисто информативно да питам. Как обличате бебоците за разходка? Предвид идващия топъл уикенд съм в голяма чуденка. Вкъщи поддържаме температура около 25 градуса, но навън е малко по различно.

# 416
Мим, аз я извеждам както е облечена вкъщи+ръкавички+тънка шапка или лента и я завивам с тънко одеало (все пак количката си е доста покрита и е завет). В нашия случай поддържаме 21-22градуса вкъщи, обличам я с боди къс ръкав, блузка с дълъг и ританки или цяло екипче. Докато беше студено слагах яке/жилетка, но като се постопли я забелязах, че се запарва. Смятам, че детето си показва каква температура е подходяща.
Ние също сме с поток 1, на този етап мисля, че добре си похапва и няма да минавам на 2. Понякога заспива на шишето (особено като яде 40мин), но защото не е прекалено гладна. Иначе за 15мин може да изпие цялото мляко.

# 417
Значи аз май я навличам.. вкъщи сме с боди с къс ръкав и ромпър, за навън й слагам пак тип ромпър от полар такъв като мече дето е, и одеяло и шапка... иначе на нашите биберони на Авент пише 3 и й е добре.
Ох аз от миналата седмица съм с хемороиди и вече се чудя дали не е от чайовете за лактация, защото все съм си леко запечена, а принципно нямам такъв проблем, даже обратното.
M.Steff може да е от него, чела съм във форума, че лекарства със симетикон запичат.
Дейзи, днес като си се наспала, цедиш ли повече? 💐

# 418
Ох, май и аз я навличам… Вървя по логиката, че ако на мен ми е добре тя трябва да има + още нещо отгоре. Спи по камизолка и ромпърче, през деня е с боди/елеченце/клинче/терлички или боди и някое комплекче и терлички. Накарах баба и да и изплете, винаги са и студени крачетата. Навън сме като вкъщи и и слагам едно по-плътно одеалце и шапка. Спряхме с ръкавичките, защото се научи да си ги сваля.
Нашата бебка е много претенциозна относно бибероните, с които се храни. От 2-3 дена сме с марката на ДМ S-размер, защото са по-мекички и така си изпива млякото, на Канпол, започна да заспива, на Авент с 2-ката пие чай и вода и много обича просто да си ги смуче като биба, мисля че си чеше и венците с тях, въпреки че е много рано за зъбки.

# 419
Аз да докладвам, оцеляхме, всички са живи. Нещо обаче ми е хладно в стаята, сутринта падна до около 20, ще се сменим с мм да съм от топлата страна. Но първо не спах, защото малчуганът биваше наблюдаван от 10 килограмов котарак, котаракът няма да направи нищо, но... аз да го видя първо. Слагаме комарника на кошарата и аз така съм спокойна. Страх ме е да не го види, защото е завит и да скочи вътре, но засега няма такива изгледи.

Иначе станахме, смених опикани дрехи, измих дупе, престудихме го, настана паника, яде, ама млякото в паниката не го додотплих, после се оля, после пак сменяхме дрехи. Накрая около устата все едно беше половин идея синкаво. Това беше първият опис на влошаването му от неонатолозите и направо подскочих. Ама вратлето е топло, носът е рядко хладен. Абе, не се става лесно майка, сега чакаме баба на помощ да го изкъпем.

Мислите ли, че това е много синя уста? Или да спра да изтерясвам/хипохондрията...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт