Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 157
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
esmeralda23, за щастие това не ни е педиатърката а едно от "светилата" на болница, в която родих, което ни се падна на контрола. Отказа ме от втора контрола. Същата също ми отказа сведения на визитация относно детето ми още докато бях там и той беше в интензивното. Добре че мъжът ми е с критично мислене и успява да си владее емоциите, защото или щеше да я препсува, или тя с тези си твърдения щеше да ни скара, ако ММ и беше повярвал сляпо. Както и да е, да е жива и здрава.

Момичета, как давате нощно време Колийф капките, нали трябва да постоят в млякото, а пък АМ не трябва да се прави много по-рано от използването. Визирам, ако е кърма може да се сложат капките и да седи в хладилник и после само подгрявка, ако е АМ не може да се направи дозата от предното хранене. Питам, защото търся начин за олесняване на храненето в 4.

Отделно намерих хак за запичането, давам от запасите кърма. Тотално посиране става, втори пореден път. Много съм доволна и не вярвам да е съвпадение.

# 721
Аз също мисля, че някой път се бърка конюнктивит със запушване на слъзния канал, но не мога да кажа как се различава. При нас е второто. Освен че почистваме с физиологичен разтвор, всеки ден правим масажи. Обясниха ми, че не че е се е запушил, а не се е разкъсала мембраната и с масажите се помага да се получи това разкъсване. Важно било да се разкъса, тъй като в противен случай около годинката лекарите искат да я отворят, а детенцето се слага под пълна анестезия. Копирам линка на видеото, което ми дадоха за масажите. Важно е, че следва да се прилага лек натиск, тоест, не е там да го милваме мястото като с перце. В началото малката ги понасяше много добре, но вече много им се дразни и е голяма драма.

https://youtu.be/R-07jIKOg5U?si=7B04uXs_ZPj8tWXn

# 722
Много благодаря! Четох из нета за този масаж, но го правих грешно досега. За всеки случай ще го правя.
При вас има ли зачервяване на окото?

# 723
Не, само сълзи и залепва. Понякога е по-гъст белезникав секрет, понякога са бистри сълзи.

Много благодаря! Четох из нета за този масаж, но го правих грешно досега. За всеки случай ще го правя.
При вас има ли зачервяване на окото?

# 724
Здравейте момичета. Изпуснала съм, че има нова тема, чак сега Ви намерих. Не съм чела назад, понеже сте изписали доста.
Да се отчета, ние с бебчо сме добре. Вече направихме 2 месеца. Минахме първите ваксини. Както си беше супер мъничко бебе и всичко ни беше голямо - вече е 5 кг и 60 см. Напасвахме се вече. Все още става нощем да яде, има 7 хранения, горе долу на 3 часа. Минахме изцяло на АМ, понеже ми спря кърмата, на пък и му се успокоиха коликите от тогава.
Радвам се, че Ви намерих, чудих се защо не се пише в другата тема 😅.

# 725
Здравей, също така от вчера или онзи ден имаме и групов чат в Инстаграм, ако имаш и ползваш, може да изпратиш съобщение на BlackAngelll с профила ти, за да те собави. 😊
Здравейте момичета. Изпуснала съм, че има нова тема, чак сега Ви намерих. Не съм чела назад, понеже сте изписали доста.
Да се отчета, ние с бебчо сме добре. Вече направихме 2 месеца. Минахме първите ваксини. Както си беше супер мъничко бебе и всичко ни беше голямо - вече е 5 кг и 60 см. Напасвахме се вече. Все още става нощем да яде, има 7 хранения, горе долу на 3 часа. Минахме изцяло на АМ, понеже ми спря кърмата, на пък и му се успокоиха коликите от тогава.

# 726
О да, с удоволствие. Благодаря!
Здравей, също така от вчера или онзи ден имаме и групов чат в Инстаграм, ако имаш и ползваш, може да изпратиш съобщение на BlackAngelll с профила ти, за да те собави. 😊

# 727
The Black Hole, приготвено АМ може да стои в хладилник до 24 часа. Само го притопляш и даваш на бебето. На стайна температура годността му е 1 час след приготвяне.
Ние поръчахме машинка за топлене на бутилки точно с идеята да правим така вечерно време и да улесним нощното хранене.

# 728
The Black Hole, приготвено АМ може да стои в хладилник до 24 часа. Само го притопляш и даваш на бебето. На стайна температура годността му е 1 час след приготвяне.
Ние поръчахме машинка за топлене на бутилки точно с идеята да правим така вечерно време и да улесним нощното хранене.

Супер, вечерта ще зареждам!

# 729
Това не го знаех за млякото. Сигурно ли е? Каква машинка взехте? Бих се вэзползвала. А ако бебето е пило от млякото, може ли остатъка да се сложи пак в хладилник или трябва да е ново шише само?

Потвърждавам за конюнктивита и кърмата. Аз така даже излекувах на кучето ми очно възпаление. Преди това 2 седмици капки и нищо. Но бебчо също така му излекувах. Като му станат обриви по лицето и тялото, маже с кэрма и на другия ден няма нищо. И моята кожа така си третирам.

На вас кога ви дойде МЦ? Вече сме 45 дни от раждането, лохиите свършиха, но МЦ го няма. Сякаш усещах менструални болки, обаче нищо.

Вие как сте с настроението? Не сме засягали тази тема. Надявам се на няма момичета със съмнения за депресия. Аз понякога изпадам в малки нервни сривове, в които си мисля, че не мога повече и няма да се справя, как ще е занапред, но бързо се събирам и влизам в реалността и осъзнавам, че нещата не са чак такава драма. Важно е да има кой да те откъсне или да излезеш от апартамента/къщата, за да смениш малко енергията в тези моменти. Иначе си в един балон, който се надува все повече от катастрофалните сценарии в главата ни в този момент. Абе, не е за хора със слаба психика майчинството. Особено, ако си гледаш сам детето (предимно)Grin По това разбирам, че жена със слаба психика няма, евентуално някакви малки изключения. Сриваме се, пореваваме, бършем сълзите и хайде наново с нови сили Simple Smile
Обаче, кано видиш това малко лшчице и красивите очички да те гледат и забравяш всичко. А най-забавното при мен е, че когато го приспивам дълго време или като цяло през денят е бил кисел и е искал само в мен, вече ми се реве и искам малко да остана сама и да заспива вече. Заспи ли и като ми мине адреналинът и до час започва да ми липсва и искам да го взема и да го гушкам. Кажи му майка и това е хаха

# 730
Здравейте мили майчета,надявам се вие и бебетата ви да сте добре, аз имам два въпроса ,моето бебче вече е на месец и се чудя лека по ,лека някакъв режим дали да почвам да му правя. Почна да бодува почти на всяко ядене, около час час и малко ,някой път бодува и по малко от час , общо с храненето е това време,преди почти винаги заспиваше след храна,сега е малко по добре,но на моменти заспива веднага след като го накърмя ,но той е още много малък предполагам затова .Слагам го някой път на активната гимнастика ,но не знам дали не е рано още .Масажи и гимнастики правим също веднъж на ден.Вечер е малко по труден, защото има колики и на моменти много плаче ,попринцип си го храня на два часа ,три в зависимост кога се събуди ,но след 22ч до към 02- 03ч много плаче храня го по на често,давам и омни биотик панда ,но не мисля че помага ,сега мисля да пробвам с тази гроздова вода една позната каза,че много и помогнала,а вие какви съвети бихте дали за режима и за коликите. Другият ми въпрос е с какво се мажете за вече появили се стрий,по време на бременноста нямах нито една нова стрия, към края на 9ти месец ми се появи само една .След раждането като се прибрах видях, че имам 3 4 стрий и не знам с какво да мажа поне малко да се заличат в момента са розово лилави ,ще помоля ако някой има след раждането и му помага някой крем или олио да сподели,много са кофти като цяло и ми се иска поне малко от малко да се заличат.  Знам ,че само с лазер евентуално се махат напълно ,но поне да се позаличат малко,благодаря предварително

# 731
На мен един път вече ми дойде МЦ, беше след погачата, доколкото се сещам, то и от там тръгна намалянето на кърмата.
Настроението ми, понякога е доста зле, особено след като бебо цял ден е бил нещо крив,отделно и като не излезем няколко дена, когато времето не позволява, направоо 🤯🤯🤯🤯

# 732
На мен един път вече ми дойде МЦ, беше след погачата, доколкото се сещам, то и от там тръгна намалянето на кърмата.
Настроението ми, понякога е доста зле, особено след като бебо цял ден е бил нещо крив,отделно и като не излезем няколко дена, когато времето не позволява, направоо 🤯🤯🤯🤯

Дори и да намалее кърмата когато дойде МЦ после се връща количеството

# 733
Това не го знаех за млякото. Сигурно ли е? Каква машинка взехте? Бих се вэзползвала. А ако бебето е пило от млякото, може ли остатъка да се сложи пак в хладилник или трябва да е ново шише само?
Само ново шише АМ може да се сложи в хладилник до 24 часа. Сигурно е инфото, да - от сайта на британския NHS. Ако бебето е пило, винаги изхвърляш остатъка.
https://www.nhs.uk/conditions/baby/breastfeeding-and-bottle-feed … a-milk-questions/

https://www.babycenter.com/baby/formula-feeding/how-to-safely-st … -formula_10419858

Аз взех тази от Амазон - тъкмо пристигна и утре ще я пробвам.
https://amzn.eu/d/5EkREO5

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 05:58 от esmeralda23

# 734
Това с АМ ми е много съмнително, защото мненията са много различни. Едни казват, че качеството намалява след час, други след три, трети, че не трябва да се прибира в хладилник, не трябва да се притопля. В болницата пък бях в шок, че последно ти дават в 00ч за две хранения и след това в 6ч., добре че още от там нямаме нощно хранене. Аз не слагам в хладилника и винаги изхвърлям. Взела съм си термус само за бебето, в него винаги има топла вода и го правя за буквално за минута.
МЦ ми дойде точно на 40-я ден, може би бяха 10тина дни след лохиите.
Настроението не ми се е променило, емоционално съм стабилна, освен когато ММ не ми лази тънко по нервите. 😂😂😂
Жизел, моя приятелка мажеше със судокрем и каза, че са и се позаличили.

Общи условия

Активация на акаунт