ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 52 996
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Браво, Сиви, звучи много вдъхновяващо! И супер като за началото на пролетта. Представям си колко ти е лекичко.

Аз пък искам да се похваля, че съм качила само 3 кг за първия триместър. Беше ме много страх да се премеря и грозно-негрозно послъгвах на прегледите при лекарите. Тези дни обаче стъпих на кантара и се изненадах много приятно. Другото, с което мога да се похваля, е, че с тази бременност ми се ядат здравословни неща. Със сина ми я изкарах на пици, дюнери, сладолед и понички, а сега душата ми ме тегли към скир, котидж и зелени салати с много оцет. Дори с яйцата нямам проблеми, че със сина ми 1 яйце не изядох за цялата бременност.

# 136
stone леко бременеене и сега качените в рамките на нормалното кг са търсен ефект. Мен ме избиваше на нещата, които последните 10 години не ядах, защото водят до освинване и покачване. 😁 Ама ей го малката е на малко над 2 годинки и за последната година махнах 40 кг, а може и повече да са, че първите 2-3 месеца ме беше страх да се кача на кантара. И 40 са ми и годините и ми иде сега да ида при оназ професорка дето ми се накара, че много съм качила и че няма да мога да ги сваля и да и кажа, ей ме на, свалих 😂 Днес обух и закопчах и мечтаните дънки, тъй че съм изключително доволна, че цялата стриктност се отплащат.

# 137
Браво, Сиви. Много мотивиращо звучиш.

# 138
Сиви, топ си! 40 кг е впечатляващо постижение, и аз бих отишла при професорката Joy Аз тази година навърших 35, надявам се след септември с кърмене, без кърмене да се стегна. Тази бременност беше планирана и вероятно затова не се наритах да сваля всичко, което е и грешка, знам. Но след септември вече нямам оправдания.

# 139
Сиви, браво!!! Шапки долу!
А това сваляне как се отрази на кожата? Какво правиш за нея?

# 140
ТиЛи кожата ми е голямата драма в случая. По старите знаете, че имам вече едно сваляне на 50 кг и сега второ над 40 кг. Още от предното си имах леко по отпусната кожа, а сега заради възрастта е идея по зле от първото отслабване. Правих RF, което махна доста см от обиколките и подобри значително състоянието на кожата. Надявам се скоро да мога да отделя за още една серия RF. Та в общи линии боря се да я въведа в сравнително добър вид, но свалянето на много килограми особено след определа възраст нанася своите поражения. Ама по добре слаба, подвижна и здрава, па макар и с по-отпусната кожа, отколкото 40-50 кила отгоре.

# 141
Браво, Сиви! Респект за мотивацията и постоянството!
Преди години, не помня вече къде, гледах клипче за хора свалили много кг. Коментара беше, че се чака около 2 години да се събере от само себе си кожата до колкото може сама, и чак след се прибягва до хирургично изрязване на излишната кожа. Не казвам, че при теб е нужно и трябва да го направиш, а че има надежда нещата да се подобрят с времето.
Какво е RF?

# 142
Радиочестотната (RF) терапия, наричана още радиочестотен лифтинг на кожата, е нехирургичен метод за стягане на кожата. Процедурата включва използване на енергийни вълни за загряване на дълбокия слой на кожата, известен като дерма. Тази топлина стимулира производството на колаген.
Поне още година не бих прибегнала до сериозни мерки към кожата. За това време искам да затвърдя и тялото да свикне, че това са му килограмите. За това време ще направя за каквото имам време и възможност за кожата, а ако пък накрая не съм доволна съм обмисляла и изрязване на излишното, защото знам колко по малки ще станат обиколките, ако се махне тя.

# 143
браво, Сиви, браво, момиче, топ си Blue Heart 🏆 🏆 🏆

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 14:26 от Herzen

# 144
Много ме зарадва кантарът днес, най-накрая видях първа цифра 6.
Аз имам.излишна кожа на корема, но ме е страх от хирургични интервенции. По време на бременността качих 12 кг, до 6 месец корем нямах и от седмия за нула време стана огромен и се нацепи.

# 145
Честит празник, дами! Бъдете вдъхновение!
Кантарът тази сутрин реши да ме зарадва, като най-после слязох на 86 😁 От месец го мъча този килограм, но моята упоритост надделя.
Аз очаквах да има забавяне на темпото на сваляне при мен, но се надявах да се случи по-нататък. Както и да е, от тази седмица работя с треньор и доста си поговорихме за тренировки и хранене, цели, време и т.н. Много е дзен, изготви ми тренировки за 3 дни във фитнес и вече направих 2, утре и третата. Ами не е толкова страшно във фитнеса, макар че има учудващо много хора в 9 сутринта. Още свиквам, но като цяло повече ме зареждат тренировките, отколкото да ме изтощават. Може би защото са предимно с тежести и кардиото е само за загряване. Ходенето си ми е отделно и крачките гледам да са винаги 10К+, което става все по-лесно с хубавото време.
С храненето си продължавам както досега, само леко протеина нагоре в тренировъчните дни.
Иначе вече се усещам по-лека, нищо че имам още едни 15-20 кг за сваляне. Дрехите ми са широки или поне не ми опъват и като цяло има едно такова приятно усещане на удовлетворение и позитивност, което 100-килограмовото ми аз от преди почти 4 месеца нямаше как да проумее дори.
Та вярвайте в себе си, вярвайте, че удовлетворение от постигнатите резултати е в пъти по-голямо от моментното удоволствие от храната, прощавайте си крачките в страни, но продължавайте по пътя към целите си. Прекрасен ден, мили дами!

# 146
Привет, момичета Purple Heart
Аз се чудя защо никой не пише, то имало нова тема. Ще ви чета назад сега, че съм ви изпуснала.
Много се радвам на слънцето тези дни. ПиснА ми от дъждове и студове. Да идва пролет, зеленко, птички ....
Уикенда яко тромбихме с половинЪТ, имаме навъртени по 20 хил крачки всеки ден. Вчера като се прибрахме и като седнах на стола, изправяйки се, имах чувството, че краката са ми от пластилин.
Започвам седмицата хепи от хубавото време и за статистиката 51 кила.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 09:58 от sharpy

# 147
sharpy, топ си Simple Smile

Мене си няма да показвам, че цяла зима съм болна, вкл. в момента и ям каквото ми се яде, добре че не прекалявам с количествата. Хайде да идва топлото и всички да въртим крачки постоянно Simple Smile

# 148
  • София
Записвам се за 50 път в темата. Предполагам, че ме помните част от вас. 😅 От няколко месеце се опитвам да сваля, но не става и 1 кг. Да видим, при вас обикновено става. ☺️

# 149
леле, Шарпи, топ си, това ти е най-добрата форма, нежно-кльощаво-красива HeartHeartHeart
а вчера те мислех и щях да те пускам за официално издирване в темата Mr. Green Laughing
Niya, и аз съм така, ти няма да се притесняваш, красива си всякак Heart Eyes

в застой съм, да минава мц-то, че тежа сама на себе си SleepingSleepingSleeping

Общи условия

Активация на акаунт