Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 40 884
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
И аз щях да кажа да видите точно какъв е проблемът по математика и да работите допълнително, за да го изчистите.

# 46
Ами оставете го една година и му вземете допълнителна подготовка
Догодина в нормално училище
Ако мечето е под ПБ бягайте с 200

Според думите на Санса, така излиза, което много ме учуди. Но и аз на нейно място, при все че имам дете в МБ и им знам изискванията и нивото, бих се поогледала още.

# 47
  • в страната на чудесата
Много фактори когато играят пак е компромис.
Една от характеристиките на добрите училища е липсата на субективен момент - непозната среда, ден на изпита, учител, друго дете което е дразнител, банан или ябълка за закуска и пр.
Но в другите чу пък за едни е супер за други трагедия. Това е било и ще бъде вечният скандал на тая тема.
И основната разлика между училищата.

# 48
Искам да го местя заради резултатите,  други сериозни драми няма.

Просто аз си го видях вкъщи,  че не знае основни неща и оттам се тръгна.

Не крия, много се подтиснах като чух резултатите от двата изпита.  В БШ не ни казаха точни резултати,  но казаха че има пропуски и ни дадоха на какво да наблегне и какво да навакса, за да може май месец пак да го видят и да решат дали е готово.

Накупила съм един куп спомагателни материали,  даже потърсих един съсед, учител по математика. 

Аз мога и да се навия да го оставя в ПБ, но баща му е запалил сериозно и само повтаря, че ако ще плаща за ЧУ, очаква да не ходи детето по частни уроци , за да наваксва.  И аз съм между чук и наковалня ((((

# 49
Много фактори когато играят пак е компромис.
Една от характеристиките на добрите училища е липсата на субективен момент - непозната среда, ден на изпита, учител, друго дете което е дразнител, банан или ябълка за закуска и пр.
Но в другите чу пък за едни е супер за други трагедия. Това е било и ще бъде вечният скандал на тая тема.
И основната разлика между училищата.
Лейка, винаги има субективен момент дори и в най-добрите училища. Иначе, нямаше да има неподновени договори заради успех и дисциплина. Не знам дали има и изцяло обективен изпит. Все ще се случи нещо да се оплеска и при най-подготвения. Именно поради тази причина много харесвам подхода на ПЧМГ с трите изпита и взимането на най-високия резултат.
Санса, явно математиката е проблемът. По другите предмети явно не е толкова зле.  а ваше място не бих прибързвала с местенето под състояние на афект. Вие също може да работите с детето вкъщи по математика. Говорете и с учителите да съдействат и през май пробвайте пак в БШ щом ви допада. Или в Дорис Тенеди. Явно искате по-академично училище. Аз харесвам много МБ, но във вашия конкретен случай не е решение. Програмата е натоварена, детето ще трябва да се адаптира към нов ритъм и може да задълбочи пропуските вместо да ги отстрани. Оставете го в познатата среда и работете повече по остраняване на пропуските.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 20:53 от mauvette

# 50
  • София
Ами обяснете на баща му , че преместването в друго компромисно училище няма да му спести частните уроци, и то за базов материал, по никакъв начин. По -добре да напънете малко овреме. Всеки може да сгреши в избора на училище, не се тревожете, поправимо е.

# 51
И пак да кажа- мога да приема,  че детето не се справя. На всеки се случва.  И на мен математиката не ми е първа сила.

Но се ядосах от високите оценки, които му дават в училище.  Не може да ми казват,  че по математика е между 5 и 6, а в другото ЧУ - 25%.

Ами ако не бях отишла в друго ЧУ, щях да си живея със заблудата , поне до 4 клас, колко е велик. И на НВО ... изненада!

# 52
Аз си признавам, че се надявам да не се налага да плащам за частни уроци на детето поне до 7-ми клас евентуално, когато ще се готви за кандидатстване. В смисъл, като плащам сериозни суми, се надявам на сериозна работа от страна на училището и обратна връзка, ако нещата отиват “в реката” един вид. От тази гледна точка поне знам, че СС няма да ме бавят много, ако детето не се справя.
И въобще не опира въпросът до пари.

Когато бях аз ученичка, майка ми ми каза, че съм неграмотна, и оценките са ми писани без да са постигнати наистина. Записа ме на частни уроци, на които ходих абсолютно без желание и мотивация, щото къв е проблемът - имам шестици в училище, какво искат повече от мен?! И да, по математика на онова време на изпитите след 7-ми клас (нямаше НВО по мое време, дърта съм) изкарах 5.75, ама по БЕЛ 4.50, което направо ми беше обидно за самочувствието. И съответно не ме приеха там, където най-много исках. До ден днешен си го спомням това и като обеца на ухото си го нося. Щото кой лъжем с тия оценки? Само нас си, другите не…

# 53
  • София
Доколкото помня, детето е във втори клас, така че със сигурност е поправимо.
Санса, трябва първо да си изясните какво търсите от училището, защото в постовете Ви и от предишната тема си личи объркване, което е съвсем нормално за млад родител. Ако стигнете до извода, че Ви е важно доброто образователно ниво на детето и аз бих предложила да не го местите сега, а да се поработи с него извънучилищно за наваксване на пропуските и после да кандидатства в училище, което отговаря на очакванията Ви.

Допълвам: Знам, че стана много модерно напоследък младите родители за заявяват как резултатите от НВО 7 клас не били показател за нищо. Еми, сори, ама са. Средният резултат на ПБ по математика тази година е 63,61 т., което, предвид степента на сложност на изпита в последните 5 години, е много, ама много ниско. Особено за ЧУ с увеличен хорариум.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:40 от sanaka

# 54
Математиката за втори клас не е кой знае какво. Ще се справите, не е нужно да ходи на частни уроци. А нали и от БШ са ви дали насоки за работа?

Аз имам един страничен въпрос. С какво Иззи привлича толкова добри учители?
Привлекли са още един учител от СМГ и една разкошна учителка по математика.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:08 от mauvette

# 55
  • в страната на чудесата
Абе дали ще р ПБ или Дорис тенеди или мечето или даже школото или пък Меридиан въобще няма значение
Да почва да решава задачи докато му запукат ушите и това е.
Какви уроци втори клас, вие все до 20 можете да смятате. А и да не можете ще вземете книга за учителя. Трудно се намира но не е невъзможно
Детето е момче ли?
Баща му да се не помайва 😂😂😂

# 56
Питай финикийците.

# 57
Наистина съм много объркана.

Мислех си, че понеже моето дете е по-несериозно и малко мързеливо, за него е по-подходящо по-прогресивно училище.  Мъжът ми пък държи преди всичко на английския. И след много  спорове за 1 клас, осъмнахме в ПБ.

Но сега не съм вече сигурна. Аз искам да поучи повечко,  баща му вече е готов да подпише в канадското или британското (БСС), дори и с риск да няма бг диплома,  защото  " поне ще знае език". А дребното не иска в мечето, защото децата "били гадни", а пък в ПБ му се смеели, че няма айфон16.

Абе ...... ако не беше за моето дете, щях да ги оставя да си чупят главите по мъжки и двамата.

Лека- смята, с двуцифрени числа. От Британика казаха, че не умеел да съставя условия по текстови задачи.  В БЕЛ имал проблем с препинателните знаци.

# 58
Санса, аз не бих сменила училище, от чиято подготовка не съм доволна, с друго, от което ми заявяват, че детето надхвърля очакванията им. Ти пишеш, че търсиш училище, с цел да избегнеш трупането на пропуски. При такъв отговор от страна на мечето, трябва да ти светне червената лампа.
Оставете детето вкъщи, според мен си набележете няколко училища с по-високи критерии от ПБ и работете с детето вкъщи. По БЕЛ и АЕ изглежда ок, наблегнете на математиката и може и да се получат нещата.

# 59
  • в страната на чудесата
Кое от всичко
Аз, Нот, до 4 кл бях обсебена от мисълта за сигурна среда - без агресия обиди простаци и пр. Но липсата на учене ме взриви за първи път в прогресивно. ПБ напуснахме защото новата госпожа беше едно много много просто моме. От сегашната ми гледна точка не тя, а едни близнаци простаци трябваше да ме притеснят ама ей на, пак за ученето се хванах. Цял клас напуснахме. Тогава беше първия ми спор с една любима персона от тая тема Simple Smile баш за ПБ.
Та ако жената няма други драми а е само мат, хич да не бърза Simple Smile
ПБ е мн зле откъм учене но с две три години уроци ще наваксат за Нво в седми клас

Общи условия

Активация на акаунт