Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 13

• 8 804
  • 82
  •   1
Отговори
  • Mediterraneo
Полезни съвети за организация и подредба в нашия дом

8 хитринки за по-подреден гардероб

Организация на дрешници и гардероби - минимални размери за висящи дрехи и др.

# 1
Благодаря за темата! Как съхранявате възглавници?

# 2
В общи линии никак. Възглавниците, въпреки наличието на калъфки върху тях, се налага да бъдат подменяни от време на време поради хигиенни съображения - независимо от калъфката, във възглавницата прониква пот, влага от недоизсушена коса, вероятно развъжда акари. Аз все още не съм намерила начин след изпиране да я изплакна така че да спре да пуска препарат и да изцентрофугирам така че все пак в края на процеса да си личи какъв артикул е. С времето възглавниците вповече си заминаха една по една. Сега вече купувам, когато ми се налага подмяна. Сутрин като оправя леглото, възглавниците и завивките отиват в голямото чекмедже под спалнята (имам и две по-малки отстрани). Ти твоите как ги съхраняваш? Да не би въпросът ти да е свързан с нужда да държиш повече възглавници заради гостувания на пораснали деца или нещо такова? Или питаш на ежедневна база къде вкъщи ги крием?

# 3
  • Somewhere far away
Едва ли хората си прибират всеки ден възглавниците, на които спят.
Леглото се оправя и възглавницата си седи на леглото -  това е  практичното и логичното.

За гости си имат място, в най-горния шкаф от гардероба в коридора, този сектор точно много рядко се ползва така че не пречат на никого.

# 4
За възглавници, които не се ползват ежедневно питам. Тези от леглото си ми стоят на леглото.

# 5
  • София
Свивам ги в едни пликове (не вакуумиращите, защото ги ступкват) и ги качвам на последния рафт по гардеробите.

# 6
  • Mediterraneo
Нашите възглавници за гости се ползват от ММ, той вечно спи поне с две. А и имаме в момента свободна стая с двуетажно легло, леглата са застлани и възглавниците са си на леглата.

# 7
Един въпрос, имаме гардероб  до тавана с плъзгащи врати. Ще сменяме паркета, има ли майстори, които биха се навили да го демонтират и монтират пак? Има ли друго решение?

# 8
  • София
За възглавници, които не се ползват ежедневно питам. Тези от леглото си ми стоят на леглото.

Държа ги в пространството под леглото.

# 9
Надявам се да ми дадете съвет.
Търся пластмасови П--образни поставки с чиято помощ високи шкафове да се направят на две нива. Дано да съм обяснила правилно.

# 10
  • София
Има такива в Джъмбо, но са метални.

# 11
За кои шкафове става въпрос? Ако е за кухненските - от ИКЕА аз не съм видяла по-добро решение: https://www.ikea.bg/products/variera-vatreshen-raft/60136623/. Имам и друг, "куче" марка (нещо китайско сигурно), но въобще не е толкова стабилен. Тези на ИКЕА са красиви, стабилни и много функционални за кухнеските шкафове. Има ги в два размера.

# 12
  • София
Надявам се да ми дадете съвет.
Търся пластмасови П--образни поставки с чиято помощ високи шкафове да се направят на две нива. Дано да съм обяснила правилно.

В Джъмбо има този вид - метален е, но е регулеруем
Скрит текст:
което го прави много удобен. Имам такъв в единия шкаф и смея да кажа, че е стабилен.

Там има пластмасови, но са на размери и не се регулират.

Също може да разгледаш в Тему, има изобилие от решения.
Успех!

Редактирам се с това предложение, много ми хареса: https://www.temu.com/bg/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1% … 220045_n5iyz9lzf5

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 12:21 от Dicewithoutnumbers

# 13
  • Пловдив
В Икеа има, метални са:
https://www.ikea.bg/products/variera-vatreshen-raft/80136622/
https://www.ikea.bg/products/variera-vatreshen-raft/60136623/

# 14
  • В центъра на моретата
Здравейте,
подновявам темата.
Търся идея за организация и съхранение на плодове и зеленчуци в дома.

Общи условия

Активация на акаунт