Живот на кантар - тема 2

• 36 467
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Да, абсилютно, абселютно - в Пловдив малко стесняваме Е-то към И, та не е много ясно кое от двете се изговаря.
Досега го бях чувала само в скечове и шеги.

# 31
Антонио си тръгна по собствено желание.
Болели го краката, не се чувствал на място и прочие. Слаба воля и психика по скоро, защото лекар каза, че няма проблем с крака, заради който да не може да продължи .
Лекарят каза, че има проблем, който позволява тренировки, но само на горната част, без натоварване на краката. Ако беше измислен проблем, щеше да му позволи упражнения и за долната част.

Постъпи разумно според мен. Отиваш там, доверяваш се на специалистите, а се оказва, че препоръчват опасни практики. Нормално е да загуби доверие и мотивация.

П.П. Като ги накараха да тичат по стълбите коментирахме вкъщи, че ще има поне един пострадал.

# 32
Анита не ми харесва от първата минута!  Има натоварен, натрапчив поглед, не мига,  говори клишета масово и вместо да надъха участниците според мен ги разклаща емоционално когато са уязвими, за да ги разреве. При Ванко не е така, също и упражненията ми изглеждат по-интересни и разнообразни. Ако всички спазват хранителните се режими, отдавам неуспеха на червения отбор основно на тренировките.

Всички са готини и симпатяги - симпатизирам на Вили Пефтичева (познавам я и много й се кефя на резултата!). Също и се надявам да успее с мечтата си и дано престоя й там даде и рестарт на репродуктивните й проблеми и най-вече да се откъсне от тях, за да започне пътя към мечтаното бебе след това с нови сили и по нов начин!

Харесвам също Анна, Тодор, Славко, Мартин, Сонай другото Вили, Рая. Радвам се много на успехите на всички и съжалявам, че формата ги противопоставя така и не позволява на всички да се борят до край, но ще виждаме все по-трансформирани хора и това ме радва.

# 33
Харесвам го много Ванко като треньор. През 2021 година правеше ежедневни безплатни тренировки в социалните мрежи, благодарение на него влязох много бързо във форма след раждането, а в същото време не бяха много натоварващи - по 20-30 минути на ден физзарядки.

От участниците всички са ми симпатични, днес само ви изчетох, утре ще връщам предаването.

# 34
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата! Като цяло съм за сините, но харесвам Тодор от червените, Мартин.

# 35
Благодаря за темата, Лале! 🌷
Аз вече писах - сините, с едно изключение, са моят отбор, и Ванко се справя чудесно като треньор.
Анита не ми харесва.
Иначе основните ми любимци са Ани и Вили, към Рая също усещам някаква симпатия.

# 36
На мен Рая ,така да ми прилича на една позната ,че я усещам сякаш я познавам и ми е много симпатична.
Основните любимци са ми Ани,Вили и Мартин,но харесвам  и Славко и Сонай. Всъщност като изключа Мария всички ми харесват,просто някои са ми по-равни от към емоции и  сякаш безлични ,но стискам палци за всички тях. Аз цял живот се стремя към нормалното (за мен)  тегло и ги усещам близки,много ми се иска дори и отпадналите да си продължат промяната навън.

# 37
За епизода- аз съм разочарована от бързото гонене. За една седмица нищо не може да се постигне, не могат да се създадат трайни навици. Но е добре, че поне има донякъде обективен критерий-свалените кг.
За тренировките-струват ми се прекалено силови, не съм сигурна дали са съвсем полезни.
Първият път като реших да отслабвам , бях студентка, тогава "от ръка на ръка" се предава ха разни безумни диети. Тогава аз си направих система с помощта на една стара, но много хубава книжка "Сто минути за красотата". (Написана е като диалог между две дами. Срещат се две състудентки 10 години след завършването, но само едната познава другата. Едната слаба, добре изглеждаща, с подредена коса, другата не чак дебела, но отпусната. И решават първата да помогне на втората. Така, в диалог  и с чувство за хумор на места, са дадени съвети за здраве и красота. Има комплекс от упражнения, за различни части на тялото таблици с калории, домашни маски за лице и др.)
С умерено хранене и изключване на всякакви бързи въглехидрати(баници, сладки и тн), без да готвя каквото и да е специално(в квартирата нямаше възможност за готвене), но с ежедневен комплекс от упражнения от книжката, от 5 до 15 минути(постепенно), аз свалих 10 кг за по-малко от три месеца. Вярно, не са много, но горе-долу толкова ми бяха излишни, от 66 станах на 56.Освен упражненията, имах един обръч, който въртях. Сутрешни упражнения за различни части на тялото, душ и отивам на лекции. За жалост, изгубих впоследствие този навик, но гледам да вървя пеш, през лятото плувам, на почивки ходя на походи или на разходки в гората. Към днешна дата, десетилетия по-късно, се отпускам понякога, експериментира ла съм с диети(почти с всички възможни, освен с което, защото там храненето не ми е по вкуса), но ако съм имала за сваляне, това са винаги около 4-5 кг максимум и то по скоро естетично.

С умерено натоварване също се сваля, макар и в обратен ред-отначало почти нищо, а след около месец започват почти" с часове" да се топят кг. Интересно ми е предаването, но никак не ми харесва тегленето на трамваи и скоростно катерене на етажи. Да бяха ги завели на басейн, ако не плуване, някаква водна гимнастика. Или поход в гората, танци, ако щете "надиграван е" като във" Ветрената мелница", би било приятно, не толкова силово и пак се сваля.
Засега нямам фаворит.

# 38

Интересен ми беше разговора днес между Тодор и другия участник от синия отбор, още не им помня имената на всички. Та този от синия отбор обясняваше как заради децата си има много изкушения и ми беше странно как ако за него този начин на хранене е вреден, защо е окей така да храни децата си. Темата беше и подобна при две от дамите след това.

Всъщност по примерите, които даде - сирене, кашкавал и шоколад (за последното не съм сигурна), останах с впечатлението, че друго има предвид. Явно са им изключили млечните или са оставили само нискомаслените, защото май извара имаше или там, каквото слагаха при яйцата на първата закуска. Децата имат нужда от по-питателна храна, отколкото възрастен човек на режим. Ако дам на 7-годишната ми дъщеря извара вместо сирене, ковто тя доста хапва, няма да я опита дори. А и няма смисъл да я лишавам. Кашкавалът е много калоричен и с голямо съдържание на мазнини, но не е вреден. Трудно се съчетава готвене за диетуващ и подрастващ и винаги трябва да поддържаш някакви количества в хладилника. Коментираше, че в къщата нямат свободен достъп до храна, докто у тях минава през хладилника посред нощ, като приключи да работи.

# 39
Предполагам, че Йорданка и някои други са експериментирали с диети и няма да свалят така, както човек, който никога не е бил на диета, каквито са някои от участниците. Поне в началото ще имат ниски резултати и може и да изгорят, преди да стигнат етап, в който останалите ще усетят застой.

Антонио на мен ми изглежда като човек, който лесно се отказва и не обича дискомфорт, не само по отношение на отслабването, а като цяло.

# 40
Любимци са ми Ани, Мартин, Тодор и Сонай.

Предпочитах да си тръгне жената (забравих името) пред Дидо

# 41
И аз съм на мнение, че ги хвърлиха на много интензивни тренировки, без физическа  подготовка и с най- високо тегло. Според мен е грешка, че започнаха посред зима. Първите седмици трябваше да има походи, хранителен режим, разтягане. Ако имаше и басейн, още по- добре. И да, танци, много весело щеше да е, а и да се опознаят участниците. Дано не се губи и другия петък половината време с меренето им, по- накратичко в тази част, повече за споделянията помежду им, кой как се чувства.
Имам доста критики, но ми харесва позитивния тон. Дано не ги хвърлят в лични конфликти и скандали, и да ни занимават с тъпотии. Достатъчно такива формати има.

# 42
А за коремни преси ми направи впечатление как до кръста ги караха да се вдигат, аз имам спомен от физкултурата в училище и от занятия с инструктор, че не се правят баш така.

# 43
Подхода с тренировките е доста брутален,но все пак е предаване няма как да отслабнат по-най здравословния начин за 3 месеца. За мен една здравословна
трансформация от този тип отнема поне 1/2/3 години. Неизбежно ще бъде качването на килограми след формата. Стори ми се че никой не благодари на диетоложката след радоста от това какво показва кантара. Всички се хвърлиха да благодарят на треньорите, а реално 95 процента от прогреса идва от храненето.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 11:07 от cherrypie20

# 44
Честно, ако ме накарат да дърпам трамвай, отказвам се на момента. Нито ще го бутам, нито ще го дърпам. Евентуално бих тичала след него Joy, но откак преди много години се пребих тичайки да хвана автобус и това вече не мож ме накара. Joy Тогава много ми се смяха, щот налЕ след автобус и мъж не се тичало. Joy
За тренировките и аз си мислех, че, ако са повече като танци, аеробика и тн. с една надъхваща музика щеше да е хем по приятно, хем и достатъчно натоварващо. Поне в началото докато раздвижат кръвта, телесата и свикнат с интензивно движение. Но явно няма време, няма място за "глезотии", гонят бърз резултат и ги юркат като за световно.
За отборите - Нямам предпочитания, защото всички са ми приятни и всички са надъхани и със заявка да постигнат успех в начинанието си. Ани ми е много сладка и една такава кротичка и миличка. Харесвам и Марто, Сонай също.

Общи условия

Активация на акаунт