Живот на кантар - тема 2

• 36 607
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Ако знаете моята кучка как умира за броколи и карфиол.. Joy
Обаче май никоя от вас не е яла брюкселско зеле. В сравнение с него броколите имат божествен вкус. Брюкселското зеле едвам поема вкуса на това, с което го приготвяш и като го сдъвчеш е... Бляк.
Показаните овесени хлебчета изглеждат вкусни, но този лук и зелени листа на мен биха ми развалили вкуса им, по-скоро с домати и червен пипер лично на мен ще са ми вкусни. Но да... зеленото е по-полезно!

# 511
Напълно съм съгласна с Leona. Преди много години майка ми си поръча хранителен режим и тренировки от една инструкторка, Руми. В режима често имаше хранене с риба тон, я в салата, в основно и т.н. Тя ѝ каза, че не понася риба тон и не може да я яде, а отговора ѝ беше, ще опиташ, тя е много вкусна, ще ти хареса 😂😂
Ей това е доста често срещано отношение. Едва ли не като сме дебели ,нямаме право на избор и  ще ядем нещо което не ни харесва щото така трябва

То  като бях дебела обичах само вредните неща.
Имаш право на избор.
Да промениш отношението към себе си и отношението  към храната.
Или да продължиш приоритета да ти е само ядене, което ти допада на небцето без оглед щетите, които сам си нанася човек.
Когато започне човек да работи върху себе си, му се променя отношението към храната, но не само.
Отношението и към видовете храна се променя и почваш да си даваш сметка кое е хубаво за теб и кое не е.
Аз съм издирвала всяка една храна. С какво е полезна, с какво е вредна, какво съдържа. От вафла до морков.
Трябва време. А не като Руми, полезно е - яж. Нищо че ти се гади. Ма дай му време на този човек. След година може да опита. Има си начини да накараш човек, но не и като нея.
Има бактерии, не само инсулина предизвикат желание за определен тип храна.
Та в началото ми се е налагало да ям неща, които принципно не ядях.
Просто защото дойде момента да осъзнае мозъка ми, че не може да съм 120 кила и да смятам  храната си за правилна.
Та едно просто една риба тон да не харесваш, друго е въобще протеини и тогава коня ти отиде у реката.

# 512
Добре измито и с махнати външни листа, брюкселско зеле в масло за мен е много вкусно.

# 513
Освен заблудата, че домашната храна е винаги полезна, битува и тази, че веган храната и здравословните ястия са безвкусни. На такова превъзпитаване на вкус съм съгласна, но не и насилване да се яде нещо, което човекът не харесва.

Като малка бях много злояда, чак в края на гимназията и началото на годините в университета разбрах, че нямам проблем с храната, а с традиционната българска кухня. Почти нищо не ям от нея. От 3-годишна възраст до 18-19-годишна бях пескатерианец (вече модерна дума, по онова време минавах за капризна). И досега рядко ям месо и то основно пилешко филе. Само от него не ми призлява (не само по отношение на ядене, а и на приготвяне). Хубавото е, че вече хората имат много повече информация как да комбинират храни, а и асортиментът в магазини и пазари не е ограничен.

# 514
Знам я Руми.Преди години и аз си поръчах режим от нея и като ми го изпрати веднага съжалих и попитах да ми върнат парите и ми ги върнаха.Аз,че съм злояда е така,но все си мисля,че трябваше да попита какво обичам и какво не и на тази база да ми изготви режима.
Страхотна ти е закуската,Джасте.Сигурна съм,че всички тук с удоволствие ще се насладят и на обяда и вечерята ти,така че качвай ги ако ти е възможно.

# 515
Брюкселско зеле съм яла.. веднъж. Joy
Беше на една сватба. Гарнитура към основно. И да, не ми хареса, но то в тази порция, която сервираха, нямаше какво да се хареса - суха и жилава пържола подметка, картофено пюре от пакет и преварено брюкселско зеле. Последното ми се стори направо отврат. Обаче си дадох сметка, че просто не е приготвено правилно. Въпреки това и досега не съм посягала към него, но подозорим, че ще ми хареса, защото аз и аспержи харесвам, а доста хора не ги харесват. Трябва да купя и да пробвам.
Пп Vanne, това са примерни закуски. Винаги можеш да сложиш резен домат върху намазаното хлебче или червена чушка. Лука също не е задължителен, а и в работна седмица не е и удачен за закуска. Wink Но това са просто добавки и могат да бъдат заменени. Grinning
Пп Bring, Благодаря ти. Hug

# 516
Големи очаквания имате към Мартин. Момчето обяснява, че маже картофено пюре на филия... едва ли майка му е някакъв кулинарен маг, ако и да е с най-добри намерения жената.
Пък и наистина не е нужно човек да яде непременно броколи. Нищо няма да изгуби в този живот.
Отделен е въпросът, че чипсове, торти и т.н са с много интензивни изкуствени вкусове. На техния фон една нормално приготвена храна сигурно изглежда направо безцветна. Минава време докато вкусът се адаптира - не става за 3 седмици.

Иначе не смятам, че в две излъчвания седмично могат да дадат какво правят и си говорят с диетолога, треньорите и т.н. То няма ефирно време. В прайм тайм се търси нещо да се случва, да има екшън и драма, а не задушевни приказки на диванчето.

# 517
Много ме е яд, че си тръгна Сонай. Интелигентно и будно момче, което заслужаваше шанса да промени живота си. Мисля, че трябва да се дава шанс на младите, живота е пред тях и сега беше момента да получи максимум подкрепа, за да промени своя към по-добро. Не разбирам как може да изберат два пъти по-възрастния мъж! Не споря дали и той е добър човек и т.н. но все пак съм на мнение, че този чийто живот тепърва започва има нужда от повече подкрепа там, в предаването.
Иначе Сонай ми направи впечатление на много надрастнал възрастта си, високо интелигентен млад човек. Не мога да намеря никакви допирни точки примерно между него и Мартин, на една и съща възраст, но разлика един вагон.

ПП: Обожавам брюкселско зеле, броколи и карфиол също обичам (на салата не съм ги опитвала Grinning )

# 518
Добре измито и с махнати външни листа, брюкселско зеле в масло за мен е много вкусно.

Мхм, и аз го обичам така. Плюс го кисна в студена вода преди това, за да е по-хрупкаво. И лимонов дресинг.

# 519

Мхм, и аз го обичам така. Плюс го кисна в студена вода преди това, за да е по-хрупкаво. И лимонов дресинг.
Брюкселското зеле го обичаме вкъщи на фурна с масло, оваляно в малко хлебни трохи/панко галета и поръсено с малко пармезан.

# 520
Напълно съм съгласна с Leona. Преди много години майка ми си поръча хранителен режим и тренировки от една инструкторка, Руми. В режима често имаше хранене с риба тон, я в салата, в основно и т.н. Тя ѝ каза, че не понася риба тон и не може да я яде, а отговора ѝ беше, ще опиташ, тя е много вкусна, ще ти хареса 😂😂
Ей това е доста често срещано отношение. Едва ли не като сме дебели ,нямаме право на избор и  ще ядем нещо което не ни харесва щото така трябва

То  като бях дебела обичах само вредните неща.
Имаш право на избор.
Да промениш отношението към себе си и отношението  към храната.
Или да продължиш приоритета да ти е само ядене, което ти допада на небцето без оглед щетите, които сам си нанася човек.
Когато започне човек да работи върху себе си, му се променя отношението към храната, но не само.
Отношението и към видовете храна се променя и почваш да си даваш сметка кое е хубаво за теб и кое не е.

Аз съм издирвала всяка една храна. С какво е полезна, с какво е вредна, какво съдържа. От вафла до морков.
Трябва време. А не като Руми, полезно е - яж. Нищо че ти се гади. Ма дай му време на този човек. След година може да опита. Има си начини да накараш човек, но не и като нея.
Има бактерии, не само инсулина предизвикат желание за определен тип храна.
Та в началото ми се е налагало да ям неща, които принципно не ядях.
Просто защото дойде момента да осъзнае мозъка ми, че не може да съм 120 кила и да смятам  храната си за правилна.
Та едно просто една риба тон да не харесваш, друго е въобще протеини и тогава коня ти отиде у реката.
Тук леко не съм съгласна.
Аз например за себе си съм осъзнавала,че трябва промяна в храненето, но въпреки че вече няколко месеца се храня по режим продължавам да не ям храни ,които не са ми вкусни.
Например авокадо не харесвам,ама по режим трябва да го приемам като мазнина. Ми ок вместо него хапвам маслини или ядки.
Или например хлебчета от трици ,които не ми харесват - ми просто предпочитам да не консумирам  никакъв хляб вместо  такъв който не ми е вкусен. Вярно е ,че вкусът се възпитава ,но не вярвам и  че вече възрастен индивид на 40-50 може коренно да се пречупи и да започне да яде храни ,които не му харесват само защото били полезни.

# 521
И аз не мисля че яденето/не яденето на определен вид зеленчук може да е определящо за това дали се придържаме към здравословни навици в храненето.
Аз ям всякакви зеленчуци, но примерно мразя патладжан......значи не съм възпитана значи да ям патладжан ли......доста е крайно това и не мисля че има определящ характер.
Просто има храни, които някои хора не могат да понасят. Опитвала съм го по различни начини и различни рецепти, но не съм намерила такава с която да мога да го ям.
Пък ако ще и да прочета тонове литература колко е полезен. Има достатъчно друга храна с която човек може да се храни и полезно, и нормално, и без да се тероризира подчинявайки се на някакви модни течения (задължително ядене на авокадо, брюкселско зеле или личи).

# 522
  • ПАЗАРДЖИК
Сонай беше в сутрешния блок. В добро настроение, усмихнат и позитивен! Каза, че след като е излязъл от предаването е свалил още 4 кг. Движи се много повече, разхожда се, каза, че е направил 10км разходка из София. Продължава с хранителния режим.
Аз вярвам, че може да успее и сам.

# 523
И аз вярвам! Дано се справи,младо момче е и този телесна не му отиват. Според мен трябваше да остане той ,аз не харесвам Симеон много изкуствен ми се струва и не спира да повтаря за бизнеса си,ми да ходи да си го гледа

# 524
  • София
Сега гледам снощния епизод. Седнах пред телевизора гладна, но докато гледам тази жена какво количество храна поглъща и ми се отяде. Аз, ако изям толкова, ще съм на плюс много над 1 килограм. Това беше много тъпо. Ама мега тъпо.

Няма да гледам. На мен Сонай ми беше фаворит.

Общи условия

Активация на акаунт