Живот на кантар - тема 2

• 36 617
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Може и като запеканка, с настърган кашкава отгоре, запечено...
Мартин не го слуша главата Grinning
Е, той е отгледан с мръвката. Предполага се, че авокадо в неговото кюстендилско село не е виждал допреди форма̀та. Но е добър човек и си личи това отдалече. Не е злобил.

# 496
На мен броколите ми миришат ужасно. Никой не може да ме убеди да ям, разбирам го напълно Марто
+1
 Не разбирам какъв е този зор да накарат човека да ги яде. Ми не му харесват и не иска,има и други зеленчуци които да яде в крайна сметка пък!
Когато детето беше бебе и в пюретата слагах броколи ми беше абсолютна мъка да изтърпя да го сготвя и после докато нахраня детето.  Преди няколко месеца ми се случи да сме на гости и домакинята беше приготвила броколи със сирена и сметана. Аз любезно отказах, но дори докато те си хапваха ми миришеше страшно  неприятно и излязох на терасата за една цигара. Много ми е интересно, ако на Марто дори само аромата им му е неприятен как точно ще го пречупят да ги опита и защо изобщо трябва да се мъчи човека Rolling Eyes

# 497
Ами да му приготви диетоложката едно ядене хубаво с броколи.
Или дамите там и да види дали ще му хареса.
Ако не му хареса, ами не е длъжен да яде.

# 498
Вкусовете се променят. С времето може пък и да му захаресат, но не е задължително. Като не му харесват, може да не ги яде.

Честита Баба Марта!
Закуската днес:

Скрит текст:

Овесено хлебче, протеинова нискомаслена крема сирене, шунка, зелена салата и стрък пресен лук.
Ще почна да снимам и обяди и вечери, за който му е интересно и полезно. Grinning
Пп Джастев Heart вчера ми купил лаленца, та послужиха за първомартенска декорация.

# 499
Джасте, може ли да добавиш в скрития текст и рецептата за овесеното хлебче? Hug Може и на ЛС, но предполагам, че и други биха го пробвали.

# 500
О, много се променят.
Назад писах как баклавичка съм хапвала с  кеф. И тулумби.
Сега пари да ми даваш няма да ям.
Е, ако дадеш 10 бона ще хапна, но не по-малко.
Майтапа настрана. Това вече въобще не ме блазни.
Останаха ми като страст шоколада и тортите.
Ориентирала съм се към полезни шоколади. Натурални 85 или над 85.
Ако ми се яде течен ще си  купя по-скъп и качествен и по-добре с подсладител, макар че и тях не ги уважавам, но то ми е изключение.
Торти също ям, но или ги правя кето вариант или си купувам веган.
Не купувам торти стандартни.
Единствено една скъпа сладкарница съм решила да дегустирам, но после ще вървя поне 1 час да изгоря тази торта.
Маслини не обичах, месо не ядях, яйца не ядях, рибата не ми правеше впечатление особено.
Сега ела да ме видиш.

# 501
Popi, на предните странички постнах рецептата, но ще пратя и на лично.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 12:38 от Джаста Праста

# 502
Вкусовете се променят, само отврата ми към броколите остава непроменяем JoyJoyJoy
Забелязала съм, че много "зелени" храни не ми понасят, а сложат ли ми песто не докосвам храната.

# 503
Баба ми до ден днешен ми натрапва киселец, лапад, спанак, коприва. Не ги обичам под никаква форма. Знам, че са много полезни, ям ги чат пат, но не с кеф.  Докато магданоз не близвам (въпреки полезността му). Въпрос на вкус Wink

# 504
Аз много залитам по "модни" вкусове. Обичам песто, миризливи сирена, всякакви зелении особено рукола, салата фризе, бейби спанак. А за коприва умирГам. Лапад също много тача. Подправки като риган, мащерка, босилек, розмарин, ползвам често и много. Броколи също обичам, със сметана, синьо сирене и чесън.. ммм, мням, окапах се, бе. Joy Или просто подварени на салата с дресинг. Авокадото ми е любимо също. Чия, киноа, елда и тях обичам. Та, май си личи що имам проблем с килата, а? Blush
Обаче черен свински дроб не мога и не мога да ям, мирише ми вкусно, но само от първа хапка ми се гади от него и не мога да го преглътна.

# 505
Ми ето заради това казвам ,всеки си има някакви предпочитания и не е нужно Мартин да го тормозят с тия броколи. Съществуват достатъчно други полезни,ниско калорични и богати на фибри зеленчуци, които може би той би харесал ,вместо да го натискат конкретно за броколи.
На човека му е достатъчно трудно да спре вредните храни,с които е свикнал,минава на изцяло нов начин на хранене ,затворен с непознати хора,тежки тренировки и за да не му писне набързо,просто не е нужно да му бутат неща които не харесва и няма желание да яде.
Щото то хубаво режим,но за да не е диета само докато свали някакво тегло и само в предаването,а да стане дългосрочен начин на живот и хранене,няма да стане с храни които човек не харесва.

# 506
Напълно съм съгласна с Leona. Преди много години майка ми си поръча хранителен режим и тренировки от една инструкторка, Руми. В режима често имаше хранене с риба тон, я в салата, в основно и т.н. Тя ѝ каза, че не понася риба тон и не може да я яде, а отговора ѝ беше, ще опиташ, тя е много вкусна, ще ти хареса 😂😂

# 507
Еми не е права Руми. Как така няма да се съобрази и ще насилва.
Аз нея не я харесвам много.
Не че нещо ми е направила, но има нещо неприятно в нея. Не мога да определя какво.
Все едно мен да ме накара да ям дробчета и разни други такива неща.
Каквато съм откровена ще я насмета и ще си поискам парите веднага.

# 508
Напълно съм съгласна с Leona. Преди много години майка ми си поръча хранителен режим и тренировки от една инструкторка, Руми. В режима често имаше хранене с риба тон, я в салата, в основно и т.н. Тя ѝ каза, че не понася риба тон и не може да я яде, а отговора ѝ беше, ще опиташ, тя е много вкусна, ще ти хареса 😂😂
Ей това е доста често срещано отношение. Едва ли не като сме дебели ,нямаме право на избор и  ще ядем нещо което не ни харесва щото така трябва

# 509
Защото често “такова не ям” е свързано с кофти приготвяне на храната. 2/3 от българите имаме травми от детската градина. Ако вземем примера в Мартин и броколи, не му харесват броколи, ама ги е ял на салата. Ми почти никой не ги яде така. Опитват се в предаването да възпитат у него някакъв вкус към здравословни храни, защото цял живот мама му е готвила и виждаме резултата. Нищо лошо няма човек да преоткрие храни, които е смятал за гадни. Аз преоткрих така грах и червени чушки, които ненавиждах доскоро.

Общи условия

Активация на акаунт