Живот на кантар - тема 2

• 36 566
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Изгледах и аз най-сетне епизода,ама много ми допада всичко.Нормални,позитивни,нахъсани,борят се,личи си промяната в мисленето.
Антонио си отиде пораженски,не знам кое го обезвери някой ако го следи в социалните мрежи да каже качва ли актуални снимки.
Дидо ми хареса в интервюто,не ми изглежда отказал се,надявам се да промени храненето си,една седмица не е малко за възрастен мислещ индивид,няколко пъти наблегна на това че иска да махне лекарствата,дано го постигне.
Не знам какво точно прави този пръстен на стомаха,смалява го и не можеш да ядеш много ли?Фотографката ми е лицемерна,не знам дали е влязла за последователи,но ми е позьорка в повечето време.Голямо превъзнасяне,че свалила повече проценти от Славко,то като не пиеш 5-6 хиляди калории нормално да отслабнеш само от това.
Иначе Ванко е страхотен,как ги надъхва,личи си че му пука за тези хора,с още 15 секунди и си ги бяха били на трамвая,Анита буквално копира неговите думи и поведение и почна чак след него да ги нахъсва или поне това показаха от монтажа.

# 226
  • ПАЗАРДЖИК
Аз пък няма нещо, което да не ям или да не пия😁. Любопитна съм да опитвам нови и нетрадиционни за нас неща, да експериментирам. Не ми е харесвало да ям едни миди в Гърция, голям деликатес били, много скъпи, ама консистенцията им- като сопол!

# 227
  • Варна
...едни миди в Гърция, голям деликатес били, много скъпи, ама консистенцията им- като сопол!

Стриди , вероятно. Не са за всеки, но  са изкл'ючително полезни с високо съдържание на омега-3 мастни киселини . Както и черния хайвер , не за всеки е такава храна / той пък е много богат на магнезий и желязо/ Повечето от тези храни вървят с аперитив и човек който не пийва, едва ли би ги оценил.

# 228
Бихте ли ми казали в какви граници се движи кръвната захар при нисковъглехидратните диети? Интересно ми е. Постоянно ли стои ниска? Под 5 ли е?
По принцип съм чела че не високия гликемичен индекс е проблем, а гликемичния товар. Да изядеш голямо количество от храна с по-нисък индекс вдига повече и за по-дълго захарта отколкото да изядеш малко количество от храна с висок индекс.

# 229
  • Свищов
Понеже сега съм на нисковъглехидратна диета, мога да кажа последните си резултати - около 2 седмици след като почнах диетата. Кръвната ми захар беше 4.42, а обикновено съм на ръба на горната граница и над нея - 6-6 и нещо. Да споделя и за липидния профил, въпреки че ям мазнини (все пак е кето) - перфектен е, даже леко ми е нисък лошият холестерол. Въпреки, че съм по-закръглена от мъжа ми (той е доста слаб), според умния ни кантар, неговите висцеларни мазнини са повече от моите, а липидният му профил е по-лош, но той яде яко въглехидрати.
Относно храните - общо взето ям всичко, а карантии, сланини, пръжки, пача, шкембе - обожавам. Но мразя готвено зеле. Лошо ми става от миризмата му, чак глава ме заболява. Но 3 дни имам страхотни проблеми с перисталтиката (негатив от кетото) и вчера при майка ми се насилих да изям малко и днес има ефект. Да, не обичам, ама покрай месото и други гарнитури хапнах. Колкото до сладкото - боря се и за месец и половина съм изяла 1 бонбон и малко черен шоколад като бях в цикъл. Но ми се яде, няма да си кривя душата. Замествам с чай без нищо или в краен случай - лъжичка фъстъчено масло.

# 230
Аз ли съм единствената, която не обича сладко?! Когато ми се дояде мога да изям едно-две парченца черен шоколад и до там. Повече не мога.

# 231
Много съм капризна на храна, но това е и благословия, и проклятие, както казваше Монк. Добре е, че не хапвам никакви сиропирани сладкиши, дюнери, месо обичам само бяло пилешко и свински/телешки карета. Бутчета, бекон, джолани са ми отвратителни. Проблемът ми е, че от малка не хапвам лук под никаква форма. Готвя без лук, не пипам лук, не докосвам дъска или нож, с който е рязано лук. А това е основна добавка към почти всички ястия. Ако ме заставят в такова предаване да ям нещо с лук, ще пропусна хранене по-скоро (но вярвам, че във въпросниците за участие е имало непоносимости). Иначе всякакви зелении ям, но сурови - спанак сготвен не мога да хапна. Та просто кетото не можах да го издържа. Идеалната диета за мен е вегетарианска, но уви от нея пълнея Joy.
 Скоро съм на изследвания и ще видим как съм - началото ми беше края на юли с ужасни показатели и кз 6 и нещо на гладно. Сега с малкото въглехидрати съм 4 на гладно. Много често обаче последните седмици на гладно ми пада кръвното страшно и като видях - кз 2! Тези на диета - имате ли прималяване сутрин?

# 232
  • Свищов
Да, имах първите 2 седмици. Направо свят ми се виеше. Но и аз пия лекарства за сърце, които по същество са обезводяващи. Сега вече свикнах.

# 233
  • На Изток от Рая
Аз ли съм единствената, която не обича сладко?! Когато ми се дояде мога да изям едно-две парченца черен шоколад и до там. Повече не мога.
Не си единствена🙂, не че не обичам, просто не изпитвам нужда. Веднъж гости ми подариха едно руло, отвися си една седмица в хладилника докато го изям. Аз хич не обичам да изхвърлям храна и за това си го изядох, иначе сладко не купувам, освен черен шоколад мин 70% и то ведбъж на 3,4 месеца

# 234
  • София
Какви хора сте вие?! Толкова много обичам шоколад. Много ми е трудно да се огранича до едно парченце.

# 235
  • Пловдив
Цитат
Аз ли съм единствената, която не обича сладко?! Когато ми се дояде мога да изям едно-две парченца черен шоколад и до там.
То зависи какво точно значи да обичаш сладко. Аз обичам някои умерено сладки неща, в това число шоколад, не ги отказвам, и повече от две парченца мога, разбира се, като нищо, но не всякакво сладко обичам, силно сладък вкус не обичам и не примирам за сладко като цяло. Да кажа "не обичам сладко", няма да е съвсем вярно, но и "обичам сладко" също май не е точно.

# 236
  • Варна
Май единственото сладко, което може да ме изкуши е шоколадов сладолед , отгоре полят с разтопен шоколад. Мога да ям всеки ден това Simple Smile

# 237
https://www.youtube.com/watch?v=Fqd0Qx3ZDuA

https://www.youtube.com/watch?v=9MjqbRYPluQ

Стан Събев съм го изпуснала. Две видеа вече има.
Яко си ги критикува. Прав както винаги.

# 238
  • Пловдив
Три видеа. Grinning
Аз не съм съгласна баш с всичко, но ми беше приятно да ги изслушам.
В третото видео вика: "Мария играе роля, такъв човек не може да съществува в природата".

# 239
Да де, три.
Аз защото не съм гледала двете последни и викам две.
Ама са три общо.
То  като напишеш в търсачката му и ще излязат.

Общи условия

Активация на акаунт